Nokia N900 ("mobile computer") - 1. zariadenie s OS Maemo 5

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod the.max 20. 11. 2009 00:30

wladas13 píše:vivala bananovka :D

@the.max

ked sa ti bude chciet tak by si mohol napisat strucny navod ako kupovat na mp3-player.de cez paypal

nemcina je pre mna totalne spanielska dedina

no, ja taky nemecky (uz vlastne vubec) neumim, pouzivam http://translate.google.com. navic ja to platil z uctu na ucet, paypal jsem v zivote nepouzival:-D

nicmene, vyberes zbozi a kliknes na Bestellen, cimz to vlozis do kosiku.
Kliknes na Weiter (platba prevodem) nebo na logo paypalu (platba paypalem). Pokud u nich nemas jeste ucet, tak si vyberes Ich bin ein neuer Kunde (takze jsipro ne vlastne nova ku*da:-D). Pak mas na vyber bud Privatkunde (proste koncovej zakaznik) nebo Firma, coz je snad jasny, co to znamena.
**Hint:** pokud chces usetrit 19%DPH, tak si vyber ze ses Firma, budes pak moct zadat DIC a presnou adresu firmy, oni to online checknou a kdyz to sedi, tak by jsi mel DPH platit u nas. Nechci tu nikoho navadet k tomu, ze si nekdo najde v svem okoli nejakou firmu na kterou si to objedna, pricemz jako dodaci adresu si zvoli sve bydliste.
treti moznost je nezajimava, tyka se to statnich instituci, neziskovek atd.

Pak se vyplsuje adresa (fakturacni).
Anrede = Osloveni
Firmename = Jmeno firmy (presne tak jak je uvedeno v obchodnim rejstriku!!!)
Vorname = Jmeno
Nachname = Prijmeni
Strasse und Nr.: = Ulice a cislo (adresa)
Adresszusatz (optional): asi nejake doplneni k adrese, nepovinne
PLZ und Ort: PSC a mesto
Land: Zeme (takze Tschechien nebo Slowakei)
UmsatzsteuerID,VAT-ID (optional): Sem se pise DIC, po jeho vyplneni se cena snizi o tech 19% nemeckeho DPH (nepovinne)
Nasledujici 2 polozky nevim k cemu jsou, navic jsou stejne optional, takze to neresim
Telefon tagsüber: Telefonni cislo (na pevnou)
Handy Mobilni telefon (pokud neni pevna, tak se pise mobil do pevny, stejne poznaj prd)
Email co to asi je:-D
Email wiederholen: jeste jednou pro kontrolu
Passwort: tohle asi taky kazdy pochopi
Passwort wiederholen: Jeste jednou
keine abweichende Lieferadresse Dodaci adresa je stejna jako fakturacni
neue Lieferadresse hinzufügen Dodaci adresa je jina nez fakturacni (viz vyse)
Pri volbe jine dodaci adresy, nechte defaultne Normale Adresse
zase pokracujeme dal Weiter
Mel by se zobrazit celkovy prehled s rozpisem objednavky
Na konci jsou volby:
keine Bemerkung = Zadny komentar
Bemerkung hinzufügen (Achtung: verzögert die Bearbeitung) ...nebo kdyz jim budete chtit neco vzkazat (nejlepe nemecky:-D)
Nasleduje Checkbox

Mit der Speicherung meiner Daten bin ich einverstanden. Weitere Informationen zum Datenschutz erhalten Sie unter Sicherheit und Datenschutz.

Ich bin mit den AGB einverstanden. Ich bin über mein 14-tägiges Widerrufsrecht gemäß §5 der AGB informiert
coz je souhlas s obchodnimi podminkami.
Posledni je tlacitko Absenden, kterym se odesle objednavka ke zpracovani.
Nasledne po te dorazi mail s prihlasovacim jmenem, cislem objednavky a take s proformou faktury na zaklade ktere seprovede platba.

Kdyz se chci podivat na stav objednavky, tak na hlavni strance kliknu na Mein konto, kde zadam bud zakaznicke cislo (prislo mailem, nebo mail a heslo.

Pro rejpaly: mam vlastni firmu, takze telefon mam objednany na ni:-D
the.max
Junior

Odeslat příspěvekod the.max 20. 11. 2009 01:13

Jo a pokud by se nekomu nelibil shop mp3-player.de, muze si tady http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/1720173_-n900-nokia.html najit jiny.
Jen upozornuji, ze ostatni eshopy nechteji posilat do CR/SK, pripadne neumi/nechteji odecist DPH.
the.max
Junior

Odeslat příspěvekod wladas13 20. 11. 2009 08:09

dik za podrobny navod
a ty budes kupovat cez firmu bez dph?
Panasonic TX-P50G30E; Popcorn Hour A-200
NAS/server: Celeron G530, ASUS P8H67-M LE, Corsair DDR3 1x2048MB, WD 1,5TB (WD15EARS), WD 2TB (WD20EARS), WD 3TB (WD30EZRX)
Be Quiet! L7-300W, CoolerMaster Elite 342
wladas13
Junior

Odeslat příspěvekod hannawald 20. 11. 2009 09:22

ten mp3-player.de vypada dobre, bohuzel nemecka klavesnice je pro me dealbreaker:o(( kdyby byla alespon uk verze, tak hned kupuju...
hannawald
Junior

Odeslat příspěvekod Dirk 20. 11. 2009 09:33

Stale tam pisu, ze termin neznamy.
Dirk
Junior

Odeslat příspěvekod jackoneill 20. 11. 2009 11:22

Nová YouTube videa:
8 minut multiastkingu, otevření 27 aplikací:
http://www.youtube.com/watch?v=7emvUBpEkbU

Všechny dostupné aplikace, je jich cca 370:
http://www.youtube.com/watch?v=NVR8yCzuHK0
Nokia N900 - Objevujte nové možnosti. Online, ať se děje cokoliv.
jackoneill
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Austinek 20. 11. 2009 11:53

Je to opravdu parada, jde videt jak velky je o ten telefon a zejmena o maemo zajem. Jen tak dal.
myslim ze se nikdo nemusi bat nedostatku aplikaci.
Tak ted uz jen cekat az to bude u nas :'(
Austinek
Junior

Odeslat příspěvekod Juaquin 20. 11. 2009 12:37

Právě jsem dokočil hovor se zástupcem prodejny Nokia na Andělu v Praze. Říkal, že už ani nepřijímají rezervace na N900, že už jich bylo neskutečně moc. Do republiky má v polovině prosince přijít 50 kusů, ty budou určeny pro rezervace, v průběhu ledna bude poté zahájen normální prodej. Cena má prý být 15 990 Kč.

Tak jak jsem nakoupil, tak prodávám, nic víc nic míň.
Juaquin
Junior

Odeslat příspěvekod Austinek 20. 11. 2009 12:50

supr, takze dnes objednavam z UK :roll:
Austinek
Junior

Odeslat příspěvekod aloner 20. 11. 2009 13:47

Juaquin píše:Právě jsem dokočil hovor se zástupcem prodejny Nokia na Andělu v Praze. Říkal, že už ani nepřijímají rezervace na N900, že už jich bylo neskutečně moc. Do republiky má v polovině prosince přijít 50 kusů, ty budou určeny pro rezervace, v průběhu ledna bude poté zahájen normální prodej. Cena má prý být 15 990 Kč.

Na Andelu jsem v poradi do 20. mista nastesti...Ale stejne bych nebral vsechno vazne, telefonicky jsem mluvil se vsemi prodejnami Nokia v CR (Andel, Flora, Olympia) vcera dopoledne. Prazske prodejny reagovali na muj dotaz velice podrazdene, jako bych byl uz 980. clovek co jim vola v prubehu dne..:-) a rekli, ze vubec nevedi kdy dorazi prvni varka. Byl jsem ale vcera taky fyzicky v Brne a tam maji N900 vystavenou jako maketu hned vedle N97 mini bez ceny. Na muj dotaz mi velice sympaticka prodavacka rekla, ze dorazi pocatkem pristiho tydne a budou se normalne prodavat (samozrejme predobednavky na 1. miste)...Chci tim rict, ze personal neni absolutne poucen nejakymi ofiko zpravami od Nokie, protoze kazdy rika neco jineho, dokonce kdyby jste vesli do jedne prodejny 2x za den a zeptali se pokazde jineho prodavace, tak by jste dostali 2 ruzne odpovedi..:-).

Dalsi veci je, ze kdyby se zacala volne prodavat v prodejnach Nokia az na prelomu prosince/ zari, bylo by hrozne divne, ze tam bude skoro 2 mesice nejaka maketa N900 s popisem "brzy v prodeji...", to by ji tam ted asi nedavali...

Dan
aloner
Junior

Odeslat příspěvekod zemj6 20. 11. 2009 13:48

@Juaquin: pokud to tak bude, tak vyhlašuju Nokii za nejneschopnější firmu na trhu :-(
zemj6
Junior

Odeslat příspěvekod jertl 20. 11. 2009 13:57

aloner píše:
Juaquin píše:Právě jsem dokočil hovor se zástupcem prodejny Nokia na Andělu v Praze. Říkal, že už ani nepřijímají rezervace na N900, že už jich bylo neskutečně moc. Do republiky má v polovině prosince přijít 50 kusů, ty budou určeny pro rezervace, v průběhu ledna bude poté zahájen normální prodej. Cena má prý být 15 990 Kč.

Na Andelu jsem v poradi do 20. mista nastesti...Ale stejne bych nebral vsechno vazne, telefonicky jsem mluvil se vsemi prodejnami Nokia v CR (Andel, Flora, Olympia) vcera dopoledne. Prazske prodejny reagovali na muj dotaz velice podrazdene, jako bych byl uz 980. clovek co jim vola v prubehu dne..:-) a rekli, ze vubec nevedi kdy dorazi prvni varka. Byl jsem ale vcera taky fyzicky v Brne a tam maji N900 vystavenou jako maketu hned vedle N97 mini bez ceny. Na muj dotaz mi velice sympaticka prodavacka rekla, ze dorazi pocatkem pristiho tydne a budou se normalne prodavat (samozrejme predobednavky na 1. miste)...Chci tim rict, ze personal neni absolutne poucen nejakymi ofiko zpravami od Nokie, protoze kazdy rika neco jineho, dokonce kdyby jste vesli do jedne prodejny 2x za den a zeptali se pokazde jineho prodavace, tak by jste dostali 2 ruzne odpovedi..:-).

Dalsi veci je, ze kdyby se zacala volne prodavat v prodejnach Nokia az na prelomu prosince/ zari, bylo by hrozne divne, ze tam bude skoro 2 mesice nejaka maketa N900 s popisem "brzy v prodeji...", to by ji tam ted asi nedavali...

Dan

Souhlasím, nevědí nic. A ti co vědí, tak neřeknou. Jsem z toho taky pěkně *****.., ale furt věřím, že příští týden to vypukne.
jertl
Junior

Odeslat příspěvekod kas_pik 20. 11. 2009 13:59

jak dlouho je N900 ohlašovaná ? to mi chcete říct že bude v prodeji stejně jako mobil ohlašovaný před 14 dny ?
kas_pik
Junior

Odeslat příspěvekod the.max 20. 11. 2009 14:17

kas_pik píše:jak dlouho je N900 ohlašovaná ? to mi chcete říct že bude v prodeji stejně jako mobil ohlašovaný před 14 dny ?

mam takovej pocit ze snad nekdy od zari;-)
the.max
Junior

Odeslat příspěvekod labanek 20. 11. 2009 14:19

Na strankach nokiaforum napsal uzivatel Diskusi s nekym z nokia ohledne N900 8-S

Darina85 píše:kamaradi ctete...prvni je dotaz a druhy je odpoved...
------------------------------------------------------------------
Dobrý den,
byl jsem se u Vás nedávno ptát, jestli jde předobjednat telefon Nokia N900 a řekli jste mi, že to není možné, že zatím nevíte, kolik kusů dojde do čr a kdy....Jak je tedy možné, že na stránkách nokie čtu tohle? :
Tak jsme se dočkali. Sice je nová Nokia N900 dostupná jen v USA, ale nepotrvá dlouho a budeme si ji moci koupit i u nás.
Nejdříve se dostane na uživatele, kteří si telefon objednali v předprodeji. Některé zprávy dokonce tvrdí, že první várka telefonů bude vyčerpána právě na těch, kteří už mají nějakou tu dobu telefon objednaný. V tom případě by byl na skladech obchodů o několik dní později.
---------------------------------------------------------------

Dobrý den pane,
informaci kterou jste u nás obdržel je plně v pořádku. Zdali nějaký prodejce dělal předobjednávky opravdu nevím, ale co vím jistě již v tuto chvíli je to, že do ČR přijde v letošním roce max 90ks těchto telefonů a ani to není 100%. Nokia má totiž v tuto chvíli alokace na téměř veškeré modely a není schopna pokrýt ani 50% požadovaného množství.

Další a podstatnější okolnost, proč jsme zákazníkům ani tento telefon neslibovali, byla nepotvrzená informace z vedení NOKIA ČR, že s největší pravděpodobností nepůjde tento telefon do běžných prodejních kanálů (údajný důvod: očekávaná nízká poptávka a i prodejnost modelu N900 - a to se naplňuje, poptávka je téměř blížící se nule). Tato informace o prodejních místech se již potvrdila a pro tuto chvíli se N900 bude v ČR prodávat pouze na dvou kamenných prodejnách Nokia - Praha OC Flora, Brno OC Olympia (tomu odpovídá i prodejní cena).
Velice se tedy omlouvám, ale nelze Vašemu požadavku momentálně nijak vyhovět a žádám taktéž o pochopení, že jsem tuto informaci o dostupnosti (mezi několika málo zasvědcenýcmi jsme se tak dohodli) neposkytovali dál a neřekl jsem to opravdu ani prodavačům na našich prodejnách.
Děkuji za pochopení
----------------------------------------------------
Nebude tedy lepší si koupit třeba N97?

Nechce se mi verit, kdo tohle mohl vubec napsat :?: :grr:
labanek
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka