Nokia N900 ("mobile computer") - 1. zariadenie s OS Maemo 5

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod pistak 25. 11. 2009 20:55

alebo by uz mohla nokia vyrobit poriadny mobil. Vzdy tam daju nieco nove,ale nieco zoberu.V n900 mohol byt ten oled koli vydrzi, 4 sipky uz len koli tomu ze su to smerove tlacidla, a ktovie co este..
pistak
Junior

Odeslat příspěvekod jackoneill 25. 11. 2009 21:00

Já ale prostě chci N900, jediná mi vyhovuje. Ale chci všechny 4 šipky a chci českou klávesnici a i český OS. V ČR telefon seženu oficiálně jen od Nokie, kde jsou dvě šipky. Proč jsou jen dvě? Proč nejsou jen dvě i u N97 a N97mini? Proč to nikdy předtim neudělali a dovolili si to udělat zrovna u N900? Telefon venku koupit nemůžu. V Německu jsou taky jen dvě šipky, v Polsku tuším taky. Nejbližší s 4 šipkami je Anglie, ale tam koupit nemůžu, pokud nemám známého, který to tam koupí a sem mi to přiveze. A když už to udělá, nebude v telefonu/na šipkách česká diakritika. Tak řeknětě, jak mám sakra mít na klávesnici jak českou diakritiku, tak 4 šipky, který Nokia vykleštila? A já se ptám, proč? Používání šipek je takhle v čudu. Šipky jsou nejdůležitější tlačítka na klávesnici, bez nich se nikam nedostaneš. Nemluvě o tom, co jsem napsal výše. Kdybych byl jedinej, sem zticha, ale opak je pravdou. Inteligence CZ Nokie = 0.
Nokia N900 - Objevujte nové možnosti. Online, ať se děje cokoliv.
jackoneill
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod wladas13 25. 11. 2009 21:08

dovod je snad jasny - len trojriadkova klavesnica takze malo tlacitok, takze maly priestor na diakritiku
Panasonic TX-P50G30E; Popcorn Hour A-200
NAS/server: Celeron G530, ASUS P8H67-M LE, Corsair DDR3 1x2048MB, WD 1,5TB (WD15EARS), WD 2TB (WD20EARS), WD 3TB (WD30EZRX)
Be Quiet! L7-300W, CoolerMaster Elite 342
wladas13
Junior

Odeslat příspěvekod 8vasa8 25. 11. 2009 21:13

já nechci aby ste mě ukamenovali nikdy sem žádnou qwerty klávesnici neměl ale sou ty 4 šipky tak hrozně důležitý?
8vasa8
Junior

Odeslat příspěvekod Honza20 25. 11. 2009 21:14

8vasa8
Jak pro koho. :mrgreen:
---> HP EliteBook 8540w
---> LCD TV Samsung LE32R86BD
---> Peugeot 206 Black edition
Honza20
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jertl 25. 11. 2009 21:16

Já ho chci i bez šipek :-P
jertl
Junior

Odeslat příspěvekod jacho6380 25. 11. 2009 21:19

wladas13 píše:dovod je snad jasny - len trojriadkova klavesnica takze malo tlacitok, takze maly priestor na diakritiku

Presne tak ako si napisal, v UK sa nepouziva tolko tlacidiel ako u nas tak je ten telefon prisposobeny pre nich

jackoneill píše: Nejbližší s 4 šipkami je Anglie, ale tam koupit nemůžu, pokud nemám známého, který to tam koupí a sem mi to přiveze

Kup si ho tu:

"CITUJEM LACNYMOBIL.SK" "Všetky nami predávané telefóny sú nové, s 24 mesačnou zárukou a kompletným originálnym príslušenstvom. Telefóny sú priamo z dovozu z krajín európskej únie, určené pre európsky trh.Všade je slovenský jazyk spolu so slovenskými návodmi. Ceny sú vrátane DPH a recyklačných poplatkov."

Osobne ich poznam, dovazaju mobily z krajin EU s platnym zarucnym listom, ja mam od nich N97 a maximalna spokojnost, budes mat 4 sipky a s diakritikou sa zmier :-)

Ja ho tak isto beriem ci budu 4 alebo 2 je mi to fuk, je to len o zvyku, mam objednany z nemecka cize asi tiez z dvoma sipkami
Nokia N97 Black RM-505 FW V 20.0.019 13.10.2009
Navigácia Nokia Mapy, Garmin Mobile, Sygic McGuider
jacho6380
Junior

Odeslat příspěvekod jackoneill 25. 11. 2009 21:28

Furt čekáme na tu fotku, tak kdepak je, Kryštofe? Je to snad přísně tajné :lol: ?
jackoneill
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kayle 25. 11. 2009 21:33

jackoneill píše:..., nebude v telefonu/na šipkách česká diakritika. Tak řeknětě, jak mám sakra mít na klávesnici jak českou diakritiku, tak 4 šipky, který Nokia vykleštila?

na 100% potvrdím až ju budem mať v rukách, ale určite pôjde prepísať mapovanie klávesov (len tie popisky budu chýbať) napr http://talk.maemo.org/showthread.php?t=35089 i keď tam píš že má problém namapovať znak ~ a TAB klávesu, ale taký | už tam má :-)

jackoneill píše:Šipky jsou nejdůležitější tlačítka na klávesnici, bez nich se nikam nedostaneš.

Tie šípky nebudú "až" taký problém viď http://wiki.maemo.org/Documentation/Mae ... to_Maemo_5 a tam hlavne časť Removal of focus.

Samozrejme opakujem, že tiež by som bol rád keby tie šípky boli na štyroch tlačítkach. A vlastne v konečnom dôsledku hádam to pôjde zmeniť, viď "prvý" bod až na tie neštastné popisky..
Vyššie uvedené zoskupenie písmen vyjadruje len to, že som skúšal či mi fungujú tlačítka na klávesnici. Akákoľvek spojitosť s reálnymi udalosťami a/alebo osobami je čisto náhodná.
kayle
Junior

Odeslat příspěvekod jackoneill 25. 11. 2009 21:39

Jj, ale když zaplatím 16000Kč, proč se mám s tím dělat a měnit mapování kláves a nemít hlavně popisky na nich, jen proto, že někdo v Nokii něco zvoral? Zase se tím dostáváme k začátku, že to je chyba, ke které nemělo dojít. Už vidím, jak třeba budeš hrát na dvou šipkách hry, fakt pohodlný :lol: Nedokážu absolutně pochopit, proč je kombinace QWERTZ+česká diakritika+4 šipky takovej problém...tady byl spíš někdo línej v Nokii přemejšlet...

Stále čekámé na tu fotku
jackoneill
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kayle 25. 11. 2009 21:44

jackoneill píše:Jj, ale když zaplatím 16000Kč, proč si mám měnit mapování kláves a nemít hlavně popisky na nich, jen proto, že někdo v Nokii něco zvoral? Zase se tím dostáváme k začátku, že to je chyba, ke které nemělo dojít. Už vidím, jak třeba budeš hrát na dvou šipkách hry, fakt pohodlný :lol:

Nuž ja ju plánujem kupovať hlavne preto že tam môžem meniť napr aj rozloženie klávesov. A hry? Tam môže byť problém ak s tím programátor nepočítal, ale minimálne jeden emulátor (neviem aký a nechce sa mi to na talk.maemo.org hľadať) má možnosť namapovať klávesy ako bude vhodné pre užívateľa.
Vyššie uvedené zoskupenie písmen vyjadruje len to, že som skúšal či mi fungujú tlačítka na klávesnici. Akákoľvek spojitosť s reálnymi udalosťami a/alebo osobami je čisto náhodná.
kayle
Junior

Odeslat příspěvekod code 25. 11. 2009 22:24

Ja toho jackoneill celkem chapu, co se tyce ovladani je to v podstate dosti nelogicky krok, a argumentace ze nebylo dost klaves jsou pase, to se da vyresti pres shifta a blue key. Cili hold z toho bude bazmek no :)
code
Junior

Odeslat příspěvekod kas_pik 25. 11. 2009 22:53

pepino34 píše:Tak než tu SE X10 jako náhradu N900, to bych radši teďka hnedka vzal Samsung i8910 HD ?? Co vy na to, na Samsunga ??

symbian ? tak to ti přeju krásný příští život s ním :) Co ti na SE přijde blbé ? Android ? 1Ghz procák ? "4" displej a k tomu kapacitní ? :) povídej... já furt nevím jestli N900 nebo SE X10 ... :/
kas_pik
Junior

Odeslat příspěvekod code 25. 11. 2009 23:06

Symbina je porad lepsi nez vsechny mobilni widle dohromady to mne nikdo nevymluvi :). Ale to je trochu offtopic! Reste tu jen N900ku, uz tak je tu trochu bordel.
code
Junior

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 25. 11. 2009 23:26

Tak jo, tady máte fotku CZ klávesnice a teď se to tu zamyká, diskuse bude pokračovat v tématu "Nokia N900 živě: věcné dotazy, postřehy", kde nepřipustím žádný flame, tohle už stačilo.
Obrázek
near field | Úplně všechno o NFC.
Kryštof Korb
NokiaManiak

Předchozí stránka