Nokia N900 živě: věcné dotazy, postřehy

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod matus201 17. 12. 2009 04:30

Ako to tu citam, mam z tej n900 stale horsi pocit.. mozno to je len preto ze ludia sem pisu ked najdu na n900 nejaky problem (asi nikto nema dovod napisat "ahoj, toto mi funguje.")...
Je ta n900 ozaj taka zla? vyzera ten telefon ako drahy pristroj za tie peniaze, alebo to je len plastova cihla? (o vyzor mi celkom ide, nech to je pekne :) )

Stale rozmyslam medzi n900 a htc hd2. Na htc hd2 ma trapi hlavne ze nema plny flash (iba flash lite), inak n900 mi pripada ze ma viac problemov a je skaredsia+ mensi display.. Ma niekto skusenosti s oboma zariadeniami?
Cowon iAudio D2 + Shure SE210 + BOSE in ear headphones (mrtve) + koss ksc 75 + koss portapro + Sony MDR-NC22

Nokia 6120c+ 8 GB MicroSD
matus201
Junior

Odeslat příspěvekod jacho6380 17. 12. 2009 05:41

kup si HTC HD2 a toto delo prenechaj nam!!! Alebo si precitaj cele vlakno a prides na svoju odpoved aj nam. Je tu uz dokonca tvoja otazka aj konkretne zodpovedana!
Nokia N97 Black RM-505 FW V 20.0.019 13.10.2009
Navigácia Nokia Mapy, Garmin Mobile, Sygic McGuider
jacho6380
Junior

Odeslat příspěvekod hannawald 17. 12. 2009 08:31

HD2 ma lepsi HW - priblizne rovnocenny procesor, ale vetsi RAM, lepsi displej (kapacitni a hlavne vetsi), urcite vetsi vydrz na baterku. Sam jsem ho mel k plne spokojenosti, problemy s nestabilitou u drivejsich WM jsou diky silnemu HW pryc, vse je rychle, internet je parada, ovlada i multitouch, takze radost s tim pracovat.
N900 ma samostatnou klavesnici, to je vzdy lepsi (i kdyz diky plose HD2 displeje se na nem take pise velmi dobre, osobne tedy pro mne neni tak rozhodujici)

N900 ma podle meho lepsi SW, alespon do te doby, nez se objevi moznost flash WM7 do HD2, pak uvidime. Vyhodu Maemo vidim predevsim v obrovske moznosti personalizace, widgetum na plochu...takovy HTC Sense je podle me na nic, je to komplikovane a neprehledne. Ale to neznamena, ze je HD2 nepouzitelny, jenom to neni tak sexy, abyste mel na plose widget facebooku, vedle kalendar, propojeno na icq primo v kontaktech apod..nicmene oproti starsim Wm pristrojum je to zase nekde jinde, to ano. Nakonfiguruje Vam vsechny datova pripojeni, emailove ucty, ucet na facebook, twitter...

flashem bych se netrapil, na jare vyda Adobe novy flash pro mobilni zarizeni a pak to pujde na vsech platformach (asi s vyjimkou iPhone).
hannawald
Junior

Odeslat příspěvekod kalich. 17. 12. 2009 10:01

Austinek píše:ja sem si nahral "Decoders support" a uz mi vetsina videi jede... hlavne kvuli tomu zvuku to predtim neslo. Je to sice z extras-devel(nebo testing, ted nevim), ale funguje to evidentne dobre.

Ať hledám jak hledám tak to nemůžu najít. Stahoval si to přes toho interního stahovače??
Dell XPS 15 Touch, Windows 10 64Bit
Samsung Galaxy Note III 32GB + 64GB karta + Galaxy Gear
kalich.
Junior

Odeslat příspěvekod aava 17. 12. 2009 10:07

Tak baterie asi opravdu potřebuje několikrát (u mě cca 10krát) úplně nabít a vybít. Dneska doteď mě jde přesně 27 hodi a 30 min a jsem na posledním dílku. WIFI zapínám jen když potřebuju, bluetoth je zaplé stále,podsvícení 3/5, 17 hovorů, 5SMS.
Tímto se omlouvám všem, komu jsem nevěřil. :roll:
aava
Junior

Odeslat příspěvekod aava 17. 12. 2009 10:31

aava píše:Tak baterie asi opravdu potřebuje několikrát (u mě cca 10krát) úplně nabít a vybít. Dneska doteď mě jde přesně 27 hodi a 30 min a jsem na posledním dílku. WIFI zapínám jen když potřebuju, bluetoth je zaplé stále,podsvícení 3/5, 17 hovorů, 5SMS.
Tímto se omlouvám všem, komu jsem nevěřil. :roll:

Takže teď mě pípnul nabít bateii, celkově 27 hodin 45 minut.
aava
Junior

Odeslat příspěvekod marYan77 17. 12. 2009 10:40

@ aava:

v pohode :) ja som to pisal...
marYan77
Junior

Odeslat příspěvekod PEPE86CZ 17. 12. 2009 11:18

Taky se mi zda ,ze je to s baterkou lepsi a lepsi

Ale myslite si nekdo , ze ma vliv na spotrebu baterie, spusteni vice aplikaci najednou a jejich nevypinani.Ja trosinku jo.
Mob: N900

Pc: Intel Quad 6600(4x2,4),m.b.:AsusStrike680i Sli,2 x 8800Gt Asus,8gb RAM, Win Vista 64bit

Notebook: Asus G71gx,Intel quad 9000(4x2,0.>2,4),GTX260M,5GB RAM, Win 7 64bit
PEPE86CZ
Junior

Odeslat příspěvekod menox 17. 12. 2009 11:24

K N900....Byl jsem k ní dosti skeptický.Sice to bylo, a už i je, mobilní zařízení dle mého gusta(od multimédií přes multitasking až po inernet) ale přeci jenom k Omnii PRO jsem choval větší důvěru.Nakonec ale koupě vůbec nelituji.Telefon se nerestartoval ani jednou,baterka vydrži den a to mi nedá abych si s ní nehrál a celkově není den abych si z ní neucvrk do kalhot(:D).Navíc LG Arena mi vydržela 4h když jsem si s ní hrál a postupem času byla výdrž lepší a lepší.Takže co se týče N900,naprostá spokojenost:))
menox
Junior

Odeslat příspěvekod bozskydave 17. 12. 2009 11:34

jj najdeš ho přes interní stahovač.

S tima mkv nevim nestihl jsem vyzkoušet, mám N900 v servisu na vyměnu.. Tak dneska nebo zítra budu mít novou :)

Ale třeba mkv(kvalitě 720p) jsem zkoušel, v plné kvalitě zkonvertovat do MP4 a na i8910 HD to v poho šlo takze si myslim ze by to slo i na N900. Ale jako mkv samotne mozna bude problem v rozlišení.
In Maemo we trust. Připoj se http://www.mymaemo.cz/forum
bozskydave
Junior

Odeslat příspěvekod matus201 17. 12. 2009 11:34

to jacho6380: tento topic sledujem uz od uplneho zaciatku, sice priznam ze par stranok kde sa hovorilo o dostupnosti a nadavalo na nokiu som preskocil, mozno tam bola ta odpoved..

to hannawald: dik za uprestnenie. je to iste ze ten flash vyjde, a isto na jar? ak hej, mam rozhodovanie este komplikovanejsie :D
Cowon iAudio D2 + Shure SE210 + BOSE in ear headphones (mrtve) + koss ksc 75 + koss portapro + Sony MDR-NC22

Nokia 6120c+ 8 GB MicroSD
matus201
Junior

Odeslat příspěvekod desik7 17. 12. 2009 11:34

@Brixes1
Nevim jestli ti doporucovat N900 kdyz se sam ani nedokazes rozhodnout co chces. Je to jako ptat se "Mám si vzít dnes mikinu nebo svetr?" To je tvoje vec, nikdo ti tu neporadi co ti vyhovuje lip (ani kdyz se budes ptat jeste 5x nebo 10x) - nebo cekas ze ti nekdo napise "JOOO n900 je nejlepsi, Samsung i8910 HD je smejd...."??? zariti nadsenci n900 ti doporuci n900, nadsenci i8910 HD zas HDcko..... zkus si rozmyslet co vlastne chces, precti si recenze a nazory....

Abych ale nebyl takova sv...e.... Někdy na jaře jsem objevil Samsung i8910HD, uz nechybelo moc do vydani. Sledoval jsem videa, preview....kde se co objevilo a rikal jsem si "To je muj favorit". Po nekolika odlozenich ho konecne vydali, objevil se i jeden hodne slusný portál věnovaný pouze i8910 HD. Ale pomalu se mi prestavala i8910 libit, ale o nicem lepsim jsem stale nevedel. Psalo se u problemech s wifi (bugem) ktery vybijel mobil. Problemy s galerii, spravcem souboru, GPS. I s 1500mAh se mobil vybil za par hodin...Stale se cekalo na novy firmware, ale zadny neprichazel. Kdyz uz nejaky vydali, tak nebyl cesky a prehranim jineho by majitel prisel o zaruku a dodnes se tam resi ceska podpora a ceske firmwary, naposledy co jsem se dival, tak shaneli podpisy aby mohli protestovat u CZ Samsungu.

Nekde v pulce toho kolotoce (nekdy zacatkem srpna) jsem narazil na prvni informace a prvni obrazky a videa o N900 a hrozne se mi zalibila. Hlavne po SW strance (co si budem namlouvat - vzhledove je to cerna cihla) ale i HW klavesnice mi na i8910 HD hrozne chybela. No a muzu ti rict, ze behem 14ti dnu se mym favoritem stala n900, doslova me nadchla a rozhodl jsem se, ze ji musim mit i kdyz to znamenalo dlouhe mesice cekani navic.

Ted ji mam temer tyden a jsem hrozne nadsen, libi se mi, nejake mouchy ma, ale po tom, co jsem cetl po vydani i8910 HD je to porad zlaty a ja osobne s n900 zadny problem nemam (tedy ne takovy, ktery by nemel firmware opravit). Snad jen SIMtoolkit, ten mi chybi dost. Fotak jsem jeste moc nezkousel ale popravde nic extra necekam, na hura akce staci. Na "opravdove foceni" mam zrcadlovku

Hodne stesti pri vyberu
desik7
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod aava 17. 12. 2009 11:46

Ten Sim tolkit by měl jít taky vyřešit softem ne?
aava
Junior

Odeslat příspěvekod desik7 17. 12. 2009 11:59

no bylo by to fajn, ale bojim se ze to neni jen sw zalezitost
desik7
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod aava 17. 12. 2009 12:23

Já myslím, že jo, taky má telefon infrák a přední kameru, pochbuju, že by u tohoto telefonu to neudělali, už jen kvůli bankovnictví a sadám do auta originál nokia.
aava
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka