od jackoneill 24. 12. 2009 22:35
Ahoj, jakej Real Player myslíš? Protože to je už trochu zastaralej a zbytečněj formát imho. N900 umí přehrávat .avi videa bez konverze s kodekem buď xvid nebo divx, do rozlišení obrazovky, čili do 800x480 bodů. Co se týče audiokodeků u videa, přehraje jak PCM, tak MP3 a MPGA. Nově zvládá i zvukovou stopu AC3. Co se týče jiných formátů, umí některé soubory ve formátech MPG, MP4, WMV, MKV. Co se týče bitrate, 5000kbps je úplně zbytečný, pokud nepouštíš HD video v 720p, to bys mohl vědět, zvlášť na takto kompaktním přístroji. Ale jo, těch 5000kbps zvládne taky.To co ti tady píšu, mám sám vyzkoušený, mám ten telefon už přes 2 tejdny. Ale i tak, je to napsaný i v popiscích kdyby něco. Normální DVDripy bohatě stačej a vypadaj na N900 skvěl, fakt nepotřebuješ "plné rozlišení". Sice jsem to zkusil, konvertnul jsem si 1080p quicktime MOV trailer do 800x480 avi a jede to pěkně a i je to super ostrý, ale na normální sledování zbytečný. HDripy v DVD rozlišení a avi jsou ideální. Nokia N900 má imho nejdokonalejší přehrávání videa.
Naposledy upravil
jackoneill dne 24. 12. 2009 22:39, celkově upraveno 1
Nokia N900 - Objevujte nové možnosti. Online, ať se děje cokoliv.