Ahoj, po dlouhých letech na HTC jsem se odhodlal koupit Nokii N900… Dosud jsem měl HTC Touch Pro2 na WM a upřímně jsem se hodně bál změny, protože mi WM poměrně vyhovoval… pro změnu jsem se rozhodl z důvodu, že mi TP2 už podruhé spadl na zem tak, že se mi naštípl digitizér a znovu 3000Kč za opravu se mi dávat nechtělo, takže jsem si řekl, že si koupím stejný telefon znovu, byl jsem s ním spokojen, ale nakonec jsem se na poslední chvíli rozhodl pro N900, s tím, že vyzkouším něco nového a uvidím… pro mě je priorita hardwarová klávesnice, píšu hodně a-maily atd a softwarová je pro mě v tomhle případě peklo... TP2 má jednu z nejlepších klávesnic vůbec, to je jasné, ale snad si na N900 také zvyknu... teď ale k věci...
První dojmy z telefonu jsou dobré, měl jsem strach, že v pondělí půjde na internet a hned ho prodám, tak, jak jsem to udělal naposledy s HD2, ale nestalo se, telefon mě zatím velmi příjemně potěšil:) jen bych si potřeboval ověřit pár věcí, u kterých si nejsem úplně jistý, vzhledem k předchozím zkušenostem s WM…
1) E-mail: telefon má dvě možnosti, buďto si nastavit klasické stahování e-mailu a nebo Nokia Messanging.. nastavil jsem si maily klasicky, ale nikde není možnost nastavit stahování pouze záhlaví, možnost nějakého účtu stahovat ručně, když ho chci mít pouze zapojen, ale nestahovat maily neustále, protože to je můj záložní e-mail, tam jde spíš o to, mít to nastaveno a když z něj jednou za týden potřebuji odeslat, tak abych se mohl připojit a věci stáhnout/poslat.. WM umí nastavit pro každý účet zvlášť stahování (čas, pravidla – ručně/automaticky) atd, ale zde mi to chybí, nebo jsem to nenašel... více možností v tomto má Nokia Messanging, ale to je zkušební verze, sice, co jsem pročítal fóra, tak se zatím nepotvrdilo, že by se měla tato služba zatím platit, ale… navíc podle všeho jde nastavit v Nokia Messanging pouze jeden účet a já potřebuji 4-5 profilů…
Mé otázky tedy jsou:
a) jak vyřešit, aby se u mailů stahovaly pouze hlavičky a náhledy a já jsem si pak mohl v případě, že budu potřebovat, stáhnout e-mail celý...? Chodí mi poměrně hodně mailů s velikými přílohami a varianta, že by se vždy stahovaly celé, mi připadá poměrně nešťastná už jen kvůli nějakému limitu na stažená data, které TM u mobilního internetu v mobilu určitě má…
b) dá se nějak nastavit, aby se internet sám odpojil v případě, že poštu stáhne, aby nebyl telefon zbytečně připojen a šetřila se tím tak baterka, WM to uměl pomocí doinstalace jedné aplikace, ale u N900 jsem to zatím nikde nenašel…
c) dají se stahovat e-mailové účty s rozdílným nastavením – některé automaticky, některé ručně?
d) dá se někde nastavit, aby se maily stahovaly 1 den staré a ne všechny, co jsou na serveru?
2) Pak jsem se chtěl zeptat, jestli byste mi nemohli poradit, kde se dá změnit zvuk upozornění kalendáře, nikde jsem tuto možnost zatím nenašel

3) Poslední otázka směřuje k fólii na displej - máte ji na displeji? Je to nutnost? Vím že u TP2 jsem ji neměl, ale u staré HD se mi displej poškrábal, tak jestli má N900 odolnější a nebo je také náchylný k poškrábání.. Popřípadě, jestli nemáte tip na nějakou kvalitní, protože včera jsem si koupil screen protektor
http://www.mobilmax.cz/screen-protector ... -7419.html a letěl hned do koše, protože na displeji špatně držel, byly pod ním bubliny, které nešly nijak vytlačit atd.. od HTC vím, že jsem měl stejný problém s jednou fólií z Číny, ale když jsem si pak koupil fólii originální, tak ta držela a instalovala se na displej dobře.. ale u Nokie jsem žádnou originální nenašel..
PŘEDEM MOC DÍKY ZA POMOC A VAŠE RADY!