Nokia N900 živě: věcné dotazy, postřehy

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod BigFoot007 24. 12. 2009 11:20

taka otazka, kde sa robia n900? made in finland, or made in hungary?ak to druhe, tak potom chapem vysoku kazivost
Have you tried turning it off on on again?
BigFoot007
Junior

Odeslat příspěvekod CoolPoker 24. 12. 2009 11:37

Si myslím, že na krabici bylo made in Korea. A jak je to s tím restartováním. To je tolik vadných kusů??, nebo jich je jen pár a ti co jim to šlape skvěle jsou zticha?? Jinak Šťastné a Veselé všem ;-)
CoolPoker
Junior

Odeslat příspěvekod bozskydave 24. 12. 2009 11:47

jj telefon je vyrobeny v Korei. Ale zpracování je dobré. Některé kusy ale trpějí na restarty - dá se to reklamovat.
In Maemo we trust. Připoj se http://www.mymaemo.cz/forum
bozskydave
Junior

Odeslat příspěvekod BigFoot007 24. 12. 2009 12:25

to je vazne korea???prvy raz pocujem o nokiach z koreje, to uz im zacina bud dochadzat nekvalita v madarskom zavode, alebo su im aj dolne uhry uz drahe
BigFoot007
Junior

Odeslat příspěvekod vesivoe 24. 12. 2009 12:32

CoolPoker píše:Si myslím, že na krabici bylo made in Korea. A jak je to s tím restartováním. To je tolik vadných kusů??, nebo jich je jen pár a ti co jim to šlape skvěle jsou zticha?? Jinak Šťastné a Veselé všem ;-)

ja si myslim, ze se samozrejme vic ozyvaji ti, kteri s ni maji nejake problemy. v kazdym pripade jeste k tem restartum, ta moje se taky restartovala (asi 5x denne) a k tomu mi nefungoval flash v prohlizeci a mapy. Zkusil jsem pres NSU prehrat firmware a hle, ted vsechno funguje a nerestartoval se mi jeste ani jednou.
vesivoe
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod nickman 24. 12. 2009 13:21

kalich. píše:tak pánové dneska ráno jsem vzal N900 do ruky a byla vypnutá. Chtěl sem jí zapnout ale nic. Takže mám po mobilu. A na štědrej den docela na hov**.

skus zapnut s druhou baterkou z nokie s ktorou vies urcite ze mobil ide zapnut sataci ak ma rovnake kontakty nemusi uplne sadnut do mobilu (len to tam pritlac ) ...alebo ak nemas inu baterku skus soknut svoju s laboratornym zdrojom popripade priamo napoj zdroj na MT 3,7-4 V( kontakt uplne v lavo + zvisne dva - ) ...popripade este prehraj soft ... ak ti nepomoze ani jedno tak hura do servisu
L3-L4 Nokia service
nickman
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod marYan77 24. 12. 2009 14:42

k tym restarotm: aj ja si myslim, ze sem napise ten,kto s nimi ma problem. ja ju mam doma cca 3 tyzdne a ani jeden restart (nepisal som to tu, lebo nevidim dovod,naco o tom pisat :) )
N900 je vyrobena v Korei ale myslim, ze debaty typu "ked je to vyrobene tam, tak sa ani nedivim ze su s nou problemy" su podla mojho nazoru blbost. v zasade je Nokii uplne jedno,ci ten mobil vyrabaju Korejci, alebo ludia z Pobrezia Slonoviny - v dnesnom svete predsa ide o naklady. A na druhu stranu neverim tomu, zeby si Nokia (alebo hociaky iny znamy svetovy vyrobca) nepostrazil kvalitu (to si nikto nevezme na triko taky risk, aby pokazil dobre meno znacky). To nie su fake z Chiny, kde si kadekto vyrobi kadeco!
podla mna je skor problem v tom, ze N900 bola vydana na trh skor, ako bola uplne vyladena - to je dan za snahu stihnut vianocny trh. takze neostava len verit a cakan na novy FW...
inak, stastne a vesele :D
marYan77
Junior

Odeslat příspěvekod bozskydave 24. 12. 2009 15:44

upřímně můžu říct že radši bych telefon z Finska, ale ve finále je to jedno. Už jsem viděl Nokii vyrobenou v Mexiku, Maďarsku, Finsku, teď už i v Korei. Stejně všechny díly vyroběj v číně a pak už to jenom nějaký závod dá dohromady.
In Maemo we trust. Připoj se http://www.mymaemo.cz/forum
bozskydave
Junior

Odeslat příspěvekod marYan77 24. 12. 2009 16:00

@bozkydave:
tak tak, uplny suhlas...co uz, hummer kupili cinania, porscha cayane a audi Q7 sa vyraba v Bratislave,heh...golobalizacia...stale ide o naklady (cim nizsie, tym lepsie - ale kvalitu si znacka strazi tak ci tak)

takze veta: made in ... je v tomto smere uplne nepodstatna :)
marYan77
Junior

Odeslat příspěvekod zemj6 24. 12. 2009 17:39

1) Šťastné a veselé... O:-)
2) Mám 1. vážný problém: přišla sms s přáním a od té doby bliká na displeji, že je nedostatek místa na další sms. Restart nepomohl. Odmazání části "nepříliš důležitých sms" také nepomohl. Co s tím???? 8-S
zemj6
Junior

Odeslat příspěvekod Kniter 24. 12. 2009 18:03

Co pozret na spravy na simkarte.
K♥N♥I♥T♥E♥R loves Galaxy S5 neo+32GB

Zoznam aplikácií pre Nokiu :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=6&t=1093900
Kniter
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod BigFoot007 24. 12. 2009 18:22

marYan77 - k vw a bratislave - co viem, tak podla vysledkov kvality patri medzi tie naj zavody celeho VW, takze aj toto bol jeden z dovodov.
samozrejme aj naklady robia svoje, ale pri premiovych znackach o to vzdy az tak nejde
BigFoot007
Junior

Odeslat příspěvekod jurcja1 24. 12. 2009 18:32

marYan77 píše:k tym restarotm: aj ja si myslim, ze sem napise ten,kto s nimi ma problem. ja ju mam doma cca 3 tyzdne a ani jeden restart (nepisal som to tu, lebo nevidim dovod,naco o tom pisat :) )
N900 je vyrobena v Korei ale myslim, ze debaty typu "ked je to vyrobene tam, tak sa ani nedivim ze su s nou problemy" su podla mojho nazoru blbost. v zasade je Nokii uplne jedno,ci ten mobil vyrabaju Korejci, alebo ludia z Pobrezia Slonoviny - v dnesnom svete predsa ide o naklady. A na druhu stranu neverim tomu, zeby si Nokia (alebo hociaky iny znamy svetovy vyrobca) nepostrazil kvalitu (to si nikto nevezme na triko taky risk, aby pokazil dobre meno znacky). To nie su fake z Chiny, kde si kadekto vyrobi kadeco!
podla mna je skor problem v tom, ze N900 bola vydana na trh skor, ako bola uplne vyladena - to je dan za snahu stihnut vianocny trh. takze neostava len verit a cakan na novy FW...
inak, stastne a vesele :D

já si zase myslím že nebyla vydána brzo, jelikož kdyby nebyla vydána ve své první funkční verzi tak by se nedaly vytvářet další aplikace resp. neměl kdo by je vytvářet, jelikož by k tomu telefonu měli přístup jen někteří lidé z nokie a lidé kteří se na výrobě toho telefonu nebo operačního systému maema.. je to něco jako s windows 7, jejich beta verze vyšly taky dlouho před full verzí a jejím ofic. vydáním lidé a nahlašovaly bugy, chyby a dívej jak je to teď super systém.. a u n900 je to zase tak že se telefon dal do prodeje lidé nahlásí bugy ty se pak opraví dají do jednoho firmware updatu a ala.. telefon je super.. :roll:

Jinak Vám přeji šťastné, veselé a klidné prožití Vánočních svátků.. o<:)
Naposledy upravil jurcja1 dne 24. 12. 2009 18:41, celkově upraveno 2
Snažím se být sám sebou, přijímat rady ostatních, ale nenechat se ovlivnit špatnými ideály. :) Rad pomůžu pokud dokáži, ale taktéž se snažím kdekoli načerpat dostatek informací..
jurcja1
Junior

Odeslat příspěvekod jackoneill 24. 12. 2009 18:38

Přeji všem, nejen majitelům N900, Šťastné a veselé Vánoce ! :mrgreen:
Nokia N900 - Objevujte nové možnosti. Online, ať se děje cokoliv.
jackoneill
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zemj6 24. 12. 2009 19:18

zemj6 píše:... 2) Mám 1. vážný problém: přišla sms s přáním a od té doby bliká na displeji, že je nedostatek místa na další sms. Restart nepomohl. Odmazání části "nepříliš důležitých sms" také nepomohl. Co s tím???? 8-S

Tak již jsem našel dočasné řešení do doby než bude nový firmware.
Problémem je zaplnění rootfs.
Stačí (mně to pomohlo) jako root napsat do příkazové řádky "apt-get clear"(bez uvozovek). To vyčistí staré info o repositories ... uvolnilo mi to 15MB na rootfs a vše dále šlape jak má, ale už se moooc těším na nový oficiální firmware.

P.S.: Ještě jednou ŠŤASTNÉ A VESELÉ
zemj6
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka