Hledal jsem dlouho nahradu za me dve N900, neco s aktualnim hardwarem, QWERTY, Androidem, a vytribenym designem. Nasel jsem neco, co jako N900 vypada a oplyva vsim zminenym, plus spickovym zpracovanim.
V radach novych QWERTY smartphonu je skutecne maly vyber, v tuzemsku se jedna vlastne jen o hnusnou Xperii Pro a mini Pro. Jenze ani na zbytku zemekoule neni situace zrovna ruzova.
Aktualne neni spatnou koupi Droid 3 (verze 4 je hezci, ale je to cele z lacineho plastu, pricemz trojka obsahuje i dost kovu), ktery vsak se svym pyskem, podivnym designem, spatnym obycejnym displejem, a straslivou Moto-android nadstavbou u me neni ani dokonaly, ani uslechtily. Krome toho, pri koupi Droid 3 asi jako ja neodolate zakoupeni rozsahleho Droid prislusenstvi - hezke, lec k nicemu, jen tahak na penize.
Hledal jsem na eBay a Amazonu 3 mesice a nasel jsem Samsung i927, exkluzivitu pro AT&T, ktery je v podstate Galaxy S2 s fyzickou klavesnici a novymi vychytavkami.
Ten telefon vypada velice podobne, jako N900, a kdyby to melo Maemo misto Androidu, klidne to nova N900 muze byt. Nicmene zde je vsechno tak odladene a fajn, ze je skutecne lahoda s tim pracovat. Nepisu to jen proto, ze i927 mam, ale hlavne proto, ze jsem v rukou krom N900 nemel lepsi pristroj. Vrele doporucuji