Nokia N900 živě: věcné dotazy, postřehy

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod mindwarp.cz 30. 6. 2012 17:21

Hledal jsem dlouho nahradu za me dve N900, neco s aktualnim hardwarem, QWERTY, Androidem, a vytribenym designem. Nasel jsem neco, co jako N900 vypada a oplyva vsim zminenym, plus spickovym zpracovanim.
V radach novych QWERTY smartphonu je skutecne maly vyber, v tuzemsku se jedna vlastne jen o hnusnou Xperii Pro a mini Pro. Jenze ani na zbytku zemekoule neni situace zrovna ruzova.
Aktualne neni spatnou koupi Droid 3 (verze 4 je hezci, ale je to cele z lacineho plastu, pricemz trojka obsahuje i dost kovu), ktery vsak se svym pyskem, podivnym designem, spatnym obycejnym displejem, a straslivou Moto-android nadstavbou u me neni ani dokonaly, ani uslechtily. Krome toho, pri koupi Droid 3 asi jako ja neodolate zakoupeni rozsahleho Droid prislusenstvi - hezke, lec k nicemu, jen tahak na penize.

Hledal jsem na eBay a Amazonu 3 mesice a nasel jsem Samsung i927, exkluzivitu pro AT&T, ktery je v podstate Galaxy S2 s fyzickou klavesnici a novymi vychytavkami.
Ten telefon vypada velice podobne, jako N900, a kdyby to melo Maemo misto Androidu, klidne to nova N900 muze byt. Nicmene zde je vsechno tak odladene a fajn, ze je skutecne lahoda s tim pracovat. Nepisu to jen proto, ze i927 mam, ale hlavne proto, ze jsem v rukou krom N900 nemel lepsi pristroj. Vrele doporucuji
mindwarp.cz
Junior

Odeslat příspěvekod uiqjirka 30. 6. 2012 17:29

Tak ja mam nastesti N950,takze jsem na leta zase spokojeny.Ale nove telefony s HW klavesnici v podobe N900 je velka bida..
uiqjirka
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod menox 30. 6. 2012 23:05

Droid 3 se mi líbí. Má sice zvláštní design ale aspoň je odlišný od těch dotykových krabic, kterých je tu přehršle. Droid 4 je hezčí a uvažoval bych o ní ale podporuje jen americké sítě a na naší GSM není. Už to budou 3 roky co mám N900, mám úplně tu první verzi a nemůžu najít telefon, kterým bych ji nahradil. Možná spíš systém :)
menox
Junior

Odeslat příspěvekod mindwarp.cz 1. 7. 2012 15:32

Bohuzel, Maemo zatim nema konkurenci. Android 4 je vysmech a Android 3 sotva pouzitelna vec. Vsechny programy tam pozaduji strasne moc RAM a ani po nekolika letech vyvoje neni ovladani vubec pouzitelne, Maemo zvladlo na N900 co se ovladani tyce to, o cem se Androidu ani iOS nesnilo a nesni. Jenze, Maemo je mrtvy system, MeeGo rovnez, cili chci-li nove aplikace, neni jine volby, nez-li iOS nebo Android.

N950 bych vazne nechtel, je to mrtvejsi nez byla N900 a navic to neni hardwarove ani softwarove nic extra. Radsi si necham N900, nez si porizovat nefunkcni kram typu N950.

A co se Droid 3 / 4 tyce...no, zkuste si to, Android s MotoBlur je vazne hnus a...kdyz clovek nema vkus, mozna mu Droid prijde hezkej. Pro lidi s vkusem se vsak jedna o designersky hnus srovnatelny s Xperia Pro. Ne, N900 byla jen jedna, a nic aktualne prodavaneho se ji nepodoba. Jedine i927 je blizko, bliz nez sama N950, a Droid je proste nepouzitelnej *****.
mindwarp.cz
Junior

Odeslat příspěvekod uiqjirka 1. 7. 2012 15:54

N950 bych vazne nechtel, je to mrtvejsi nez byla N900 a navic to neni hardwarove ani softwarove nic extra.

Jako dlouholety uzivatel N900 si dovolim nesouhlasit.Aplikacne je na tom mnohem lepe + perfektne funkcni Nokia Mapy/Autem,kterych se N900 nedostalo.Na N950/N9 ma mnohem vetsi vyber aplikaci + tez komunitni podpora.System je take znatelne rychlejsi bez tweaku apod.Takze pro mne osobne je N950 vyrazny posun nejen SW,ale i HW.Strci do kapsy s prehledem vsechny dnesni Androidy.
Cim dele me vydrzi tim lepe.Na N900 bych se jiz nevratil.Jsem rad a vdecny za tento unikat,ktery navic ma velkou hodnotu.
uiqjirka
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod menox 1. 7. 2012 19:47

že není dnes nic designově podobný N900 mi vůbec nevadí, od začátku to byla velká černá cihla. Ale nevadilo mi to. Srovnávat Droid, ať už kterýkoliv k Xperia pro je zcestné protože, designově jsou ty kusy diametrálně odlišné a Xperia Pro je ukázka totálního nevkusu a ujeté vize telefonu s HW klávesnicí. Jak vypadá motoblur jako grafická nadstavba nevím ale nebude to asi o nic horšího než u konkurence. Chtěl bych nový telefon ale ne nový systém. I když co jsem koukal i927 nevypadá nejhůř i když moc podobně N900, zas je tam Android. Jsem zvědavý co pořídit za takový rok dva....N9???
menox
Junior

Odeslat příspěvekod uiqjirka 1. 7. 2012 20:19

To uz N9 davno v prodeji nebude,zasoby dochazi velice rychle :-)
uiqjirka
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod menox 2. 7. 2012 16:56

N9 vypadala moc pěkně a líbil se mi i systém. Velice příjemný. Sice nemá HW klávesnici, což je jeden z mých požadavků, ale jako telefon mě zaujal :)
menox
Junior

Odeslat příspěvekod premo2 17. 8. 2013 18:06

Zdravím,
potřeboval bych radu:
Mám problém s GPS u N900. Nedokáže zachytit signál žádného ze satelitů. Prostě zapnu mapy, hlásí mi to že hledá signál GPS a po asi 7 minutách mi to oznámí, že není signál GPS. Když v nastavení polohy zapnu "vyhledat polohu v síti" (A-GPS), tak se mi v mapách zobrazí nějaká lokace hodně vzdálená mé poloze.Stáhnul jsem si aplikaci GPSdata, která zobrazuje informace GPS, tak po 15 minutách pořád hledá satelity a zobrazuje informaci "satelity nalezeno/využívano: 0/0". Když zapnu "vyhledat polohu v síti", tak mi GPSdata zobrazí nějaké souřadnice a nějaké informace, ale přesnost je třeba 28km. Prostě nenajde satelity, zkoušeno v mnoha lokacích, i v zahraničí. Zkoušel jsem i vyndat baterku, ale situace pořád stejná.
Díky za rady.
Honor 20 Pro - Android 10
premo2
Junior

Odeslat příspěvekod uiqjirka 17. 8. 2013 20:31

Pak uz zbyva jedine "reflash"
uiqjirka
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Zelych 19. 9. 2013 20:18

Mel bych dotaz, poridil jsem si jako sekundarni telefon N900 a krom problemu s Gmailem jsem nepochopil zpusob, jakym funguje odinstalace aplikaci?
Nainstaloval jsem Operu mobile, ktera ovsem moc dobre nefungovala, tak jsem ji zkusil odinstalovat, restartoval jsem, nainstaloval jsem znovu a k memu prekvapeni me predchozi nastaveni tam zustalo! Jdou nekde smazat data aplikace, podobne jako u Androidu?
Zelych
Pokročilý

Předchozí stránka