dj-thomass:
Cau, byl jsem na to stejne jako ty ... taky jsem se rozhodoval mezi 5800, 5730 a jeste 5530. Mel jsem podobne pozadavky jako ty a telefon jsem chtel taky hlavne na Hudbu, Internet a Filmy.
5530 u me rychle vypadla kvuli tomu, ze nema GPS a ma mensi displej a nema jeste tak vychytany FW (treba internetovy prohlizec po chvili pada) a novy FW stale v nedohlednu ...
Mel jsem moznost si vyzkouset od kamarada 5800 a to dotekovy ovladani me proste dostalo

Je to na tobe jestli se ti lip ovlada dotykac nebo nedotykac ale me rozhodne dotykac. Navic 5800 uz je tu nejakou dobu a ma vychytanejsi FW a ma ji dost lidi, takze rad a for o ni je dostatek

Filmy: Vyhral velky displej, ktery uz ma na filmy smyl. Sice si filmy prevadim do Mp4 ale stahl jsem si FormatFactory, ktery je zdarma a v CZ a i na mem starsim PC dokaze prevest film v kratsim case nez vetsina programu na prevod videa. + Umi dat do filmu i titulky napevno

Internet: Na net ma urcite smysl vetsi displej

A dotekove ovladani je podle me daleko snazsi a lepsi na internet nez nedotekove.
Hudba: Uz to, ze je to XpressMusic mluvi za vse. Na hudbu je 5800 proste parada

+ Ty repraky jsou asi fakt nejlepsi co na mobilech sezenes ...
U 5730 laka ta Hardware Qwerty ... nemel jsem moznost vyzkouset, tak nevim ale reknu ti, ze i na dotykove Qwerty se pise docela rychle

Takze u me proste vyhrala 5800

Podle me lepsi mobil za ty penize ted nesezenes

Jsem s ni spokojen a doufam, ze to dlouho vydrzi