5730 alebo 5800??

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Balda_87 5. 12. 2009 18:09

Filip Novák píše:Balda_87: Já proti 5730 nejsem zaujatý, pouze s ní mám takovou zkušenost, jak jsem napsal. Za označením telefonu za rozpadající si stojím, ono stačí nebrat slova příliš doslovně, na mě prostě 5730 působila, jako kdyby se měla za pár minut rozpadnout - nejisté plastové klávesy, vrzající konstrukce. To, že jsem použil trochu ostřejší formulaci k tomu, abych zdůraznil, jak moc mě telefon zklamal, tě neopravňuje, aby jsi mě posílal do oněch míst. Ámen. ;-) P.S. Každý jsme jiní, telefon kus od kusu může být jiný, proto se názoru, který se na fórech prezentuje, říká subjektivní.

možná jsi při zkoušení 5730 zapoměl, že jde o výsuvnou konstrukci :shock: :lol:
to dá rozum že to nedží jak přibitý, ono je totiž pohodlnější, když to jde vysunout relativně snadno, než když by musela nokia do krabice přibalovat přívěšek k telefonu ve tvaru páčidla ;D

a pokud ti nepřipadalo že se rozpadne zrovna tady, tak fakt nevím kde :nenapadne
Zvukomol, elektrožrout, čilautář a spontánní kreativec, jenž procit ve stadiu repetativ.

iPod classic 160GB (rockboxed).
└> Sennheiser IE8 + Denon AH C551
+ ZoomH4n - mrštný lapač kmitů

Canon 1100D + Canon EFS 17-85mm
Huawei P8
Balda_87
Junior

Odeslat příspěvekod Neonym 5. 12. 2009 19:08

také jsem se rozhodoval mezi těmito telefony a už mám objednanou 5730...
Důvody: nakonec jsem se rozhodl, že dotykáč opravdu není to pravé pro ovládání rukou po paměti v kapse a tak dál.
Navíc mi připadá, že 5730 jede trochu rychleji(sice slabší procík, ale zase si tolik nebere rozlišení a ovládání).
Qwertz klávisnice je výborná(přijde mi i lepší než u E75)
Navi má kompas(já vím hovadina, ale potěší;))
Připadá mi že více lepších aplikací je právě pro ni
Líbí se mi design
pohotovostní režim mi připadá lepší
rozhodně lepší hry i když mám PSP tak je mi to celkem jedno
Je to celkem jedinečný mobil(pač ho celkem nikde pořádně nemaj tak ho nebude mít moc lidí.

A proč jsem chtěl TUBE????
Ze začátku jsem si myslel, že skončí vývoj pro nedotek
Hlavně to repro, to mi bude na 5730 chybět. Ne nadarmo je na nokii.cz napsáno best speaker qualitty;)
skákání na místo ve skladbě, nebo filmu prstem je ok věc a taky ten displej je na filmy lepší, ale jak už jsem psal, mám PSP a tam je skákání na místo ještě lepší a displej ještě větší;)
Nokia 5510>Nokia 6230>Nokia 6233>Nokia 5310XM>Nokia 5730XM>Nokia 5110>XperiaMini ST15i>Xperia L>Xperia X Compact> Galaxy S9> Xperia 5
Neonym
Junior

Odeslat příspěvekod Filip Novák 5. 12. 2009 19:45

Balda_87 píše:možná jsi při zkoušení 5730 zapoměl, že jde o výsuvnou konstrukci :shock: :lol: to dá rozum že to nedrží jak přibitý,...

Výsuvný mechanismus hodnotím vcelku pozitivně, malinko se oba díly konstrukce viklaly, ale nekonala se žádná hrůznost alá N85. Ale za nejlepší bych ji také neoznačil, Nokia umí mnohem lepší (N900, N97). Nejplastověji a nejodpudivěji na mě působila přední strana - rám obepínající kryt (a prosvítající světlo mezi ním a zbytkem telefonu), klávesnice, kontextové klávesy - nebyl to vůbec příjemný pocit s telefonem pracovat. Toť můj skromný názor.
„Mnozí z těch, co žijí, by zasluhovali smrt. A mnozí z těch, co zemřeli, by si zasloužili žít.“ J. R. R. Tolkien | Moderátor diskuzního fóra MobilMania.cz | Změna přezdívky z „filiptoje” | Nokia N85 + 8GB |
Filip Novák
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod dj-thomass 5. 12. 2009 21:21

Neonym píše:také jsem se rozhodoval mezi těmito telefony a už mám objednanou 5730

mozem ta poprosit ze ked ti pride aby si sem napisal 1.dojmy, konstrukcia..sviznost FW atd...dik
dj-thomass
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Neonym 6. 12. 2009 11:38

dj-thomass píše:
Neonym píše:také jsem se rozhodoval mezi těmito telefony a už mám objednanou 5730

mozem ta poprosit ze ked ti pride aby si sem napisal 1.dojmy, konstrukcia..sviznost FW atd...dik

Rád bych, přijde mi zítra, ale rozbalit si jí smím až na vánoce:( no ale jasně že to zítra otevřu abych věděl zda je všechno v pořádku, tak ti budu moct alespoň popsat ten výsuvný mechanismus. Jinak když jsem si s ní hrál na floře, tak jsem na něm neshledal nic špatného, ale jasně, že jsem se na všechno pořádně nesoustředil... zítra na to bude více času;)
Nokia 5510>Nokia 6230>Nokia 6233>Nokia 5310XM>Nokia 5730XM>Nokia 5110>XperiaMini ST15i>Xperia L>Xperia X Compact> Galaxy S9> Xperia 5
Neonym
Junior

Odeslat příspěvekod dj-thomass 6. 12. 2009 17:48

ok tak dik...a aspon sa na nu budes viac tesit do vianoc... :-)
dj-thomass
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Neonym 7. 12. 2009 14:43

hmt tak první dojem mám jen jeden:( Telefon oficiálně objednaný u české nokie měl slovenskou klávesnici:( takže prodejce volal zpět, že tohle by nešlo a ať laskavě pošlou českej, tak jsem zvědav... Má ho vůbec někdo s českou klávesnicí??? Jinak když vyřizoval ty hovory, tak jsem to zkoušel a výsuvný mechanismus dobrej... Téměř žádná vůle(opravdu jen když jsem za to bral,tak trochu a jen v otevřeném stavu), vyskakuje to plynule, telefon po prvním zapnutí dostatečně rychlý a celkově to na mě působilo dobře. Jediné, kdy mi vadil mechanismus bylo, když jsem chtěl sundat zadní kryt, ale jak často to kdo dělá?
Neonym
Junior

Odeslat příspěvekod OndrejNecas 7. 12. 2009 15:19

Ona ta myšlenka vyber si, co ti líp sedí, není moc přesná. Jestli měl celou dobu jen obyčejný mobilní telefon bez sw nebo hw qwertz, tak bude ze začátku nadšen z obou mobilů. Jenže každý ten telefon je dělán k něčemu jinému.

Nokia 5730 XM
hw klávesnice -> skvělé pro psaní sms, emailů
symbian s60 3rd -> plno aplikací, plno témat, plno návadů
tlačítka pro ovládání mp3 přehrávače -> oprávněně se honosí názvem XpressMusic (lze přepínat písničku bez nutnosti najet do mp3 přehrávače a přepnout si ji ručně)

Nokia 5800 XM
velký dotykový displej -> fajn na filmy, internet
sw klávesnice -> skoro vůbec není vidět, co píšeš, protože klávesnice zabírá celý displej
symbian s60 5th -> naprosto tragická pohotovostní obrazovka

Kvalitou zpracování jsou na tom oba dva mobilní telefony stejně. Mimochodem, platí ještě 2 roky záruka, ne? Takže pokud narazí na nepovedený kus (což je v mých očích spíše 5800), tak se dá reklamovat. 5800 XM tedy brát pouze pokud se plánuje například denodenní používání internetu (na dotykové obrazovce lepší) nebo GPS. Ve všech ostatních věcech vyhrává nebo je srovnatelná 5730XM. Taky se mi tak zatím zdají všechny dotekové symbiany od Nokie trochu "zpomalené".
Byl jsem nikde, znám nic
OndrejNecas
Junior

Odeslat příspěvekod dj-thomass 7. 12. 2009 19:59

ondrejnecas ma pravdu...mne sa bude pacit asi aj dotykovy displej aj hw klavesnica...momentalne mam samsung u600...a mal som mp4 Sony NWZA828 ale predal som ho takze mi ostala len ta u600. A ta na pocuvanie hudby je tragicka(prepnutie na dalsiu skladbu +-5sekund)takze teraz potrebujem nieco univerzalne(hudba,net,GPS,filmy) a chcem mat co najlepsi zvuk...viem ze taky zvukovy vystup ako je na spominanej mp4 asi nema ziadny mobil...alebo sa mylim??...(sluchadla v momente kupujem nove)Takze zatial to vyzera na 5800. Len sa bojim ze tie rozmery budu velmi velke..je dost hruby a bojim sa ze mi bude vytrcat z vrecka nohavic ako tehla...alebo len na obrazkoch vyzera tak velky a hruby???...nazivo som ho videl len vo vyklade za sklom...a este nieco, v baleni ku 5800 je 8GB karta a Video kabel do telky???
dj-thomass
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Neonym 7. 12. 2009 20:04

v balení 5800 toho ještě před půl rokem bylo hafo a teď už tam není celkem nic:( (druhý stylus, podstavec, šikovné pouzdro, normální kabel USB, to vše je minulost:( ) nevím jestli tam je ten kabel, ale podívej se na nokia.cz
Neonym
Junior

Odeslat příspěvekod dj-thomass 7. 12. 2009 20:14

hmm..nie je tam..takze tam je len headset, nabijacka stylus a ten 10cm kabel..
a mozem sa ta opytat...skusal si aj dodavane sluchadla k tej tvojej 5730??...ako hraju?? prehravac v mobile je rychly??
dj-thomass
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Neonym 11. 12. 2009 22:03

tak už mám první setkání za sebou a musím říct, že to je bomba;) teď už se kryt nehne ani o kousek, tlačítka mi přijdou VŠECHNY v pohodě a ne jako v recenzích, hudba mohla být hlasitější, ale je alespoň kvalitní, displej je krásnej, velkej, svítivej, paráda;) po vánocích vložím sim a pak teprve pořádně otestuji;)
Neonym
Junior

Odeslat příspěvekod dj-thomass 11. 12. 2009 22:45

ja som sa rozhodol pre 5800..objednavam v utorok a uz sa neviem dockat..:D
dj-thomass
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dj-thomass 20. 12. 2009 10:05

tak ja uz mam doma svoju 5800 od piatka a je to super, vsetko pekne sedi, nic nepraska, zvuk z repracikov je neskutocne hlasny a kvalitny...neveril som vlastnym usiam, displej je uzasny..stiahol som tam video 640x360 s 1264kb/s bitrate 30fps...a prehralo ho bez jedineho seknutia..sluchadla ktore boli k nemu nehraju zle ale nie su pre mna dost "basove", v baleni bolo aj trsatko, no chybal stojan, druhy stylus, a video kabel,..myslel som ze bude velky, ale bol tak akurat, dobre sa drzi v ruke a v pohode sa zmesti do vrecka nohavic...
dj-thomass
Kolemjdoucí

Předchozí stránka