NOKIA 7020-zkušenosti

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Deleted user 3. 2. 2010 16:25

ad 1) Ne, není. Ve výpisu stavu paměti podá telefon konkrétní informace o tom, jaký typ uživatelského obsahu zabírá kolik místa, ale to je vše. Jak už jsem psal, aplikace mohou být klidně uložené i na paměťové kartě a jejich počet je omezen pouze její celkovou kapacitou.

ad 3) Co je mi známo, o žádném systémovém kódu pro úpravu jasu se neví.

ad 4) Taková možnost tu není. Nokia udělá ze souboru JAR a JAD automaticky aplikaci, kterou je možné uložit na libovolné místo v adresářové struktuře, a nebo smazat. Přenos přes BT ovšem není možný, protože k syrovým JARům a JADům nemá uživatel z telefonu přístup.

ad 5) Položky v hlavním menu lze přesouvat dle libosti a např. v matici s popisky je jich po vstupu do nabídky vidět právě devět. Ty nepotřebné tedy není problém odsunout níže, čímž se ztratí z dohledu.

ad objem dat) Pokud v paměti telefonu nebude pro soubor přijímaný přes BT dostatek místa, telefon jej automaticky uloží na paměťovou kartu. Problém by tedy neměl nastat.

ad 9) Lze to; fotky a videa se standardně ukládají do příslušných adresářů v telefonu, ukládání lze ale přemapovat na paměťovou kartu, dokonce i do libovolného uživatelského adresáře.

10) Jak jsem psal výše - o tom rozhodne telefon sám podle aktuálně dostupného místa. Pokud je dost místa v paměti telefonu, soubory se ukládají tam do složky předpřipravené výrobcem - "Přijaté soubory". Pokud kapacita nestačí, odhodí telefon příchozí soubor do kořene paměťové karty.

Odeslat příspěvekod asmod 3. 2. 2010 17:51

Opět velmi děkuji za kvalitní odpovědi.
asmod
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kniter 3. 2. 2010 18:43

ad 3) Java apliakcia dokaze zmenit jas, ale ide to len priamo v nej. Napriklad opera mini - rusky mod. (mam v podpise)
K♥N♥I♥T♥E♥R loves Galaxy S5 neo+32GB

Zoznam aplikácií pre Nokiu :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=6&t=1093900
Kniter
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod smoulapobox 7. 2. 2010 00:42

Zdravím. Mám problém s odesiláním sms zpráv na 7020, konkrétně s diakritikou. Při odesílání zpráv se zprávy nezkracují, což je hodně nepříjemné. V telefonu by měla být volba zprávy -> nastavení zpráv -> textové zprávy -> podpora znaků. Jenže tu já tam nemám! Jediná položka, která se tam nachází je Středisko zpráv, jiné možnosti nastavení neexistují. Myslíte, že by to mohla být chyba v firmware? Díky moc za jakoukoliv radu.
smoulapobox
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Deleted user 7. 2. 2010 00:44

Kus, který jsem měl na testování, se choval stejně.

Odeslat příspěvekod kamik99 7. 2. 2010 20:28

Tento telefon jsem před pár dny pořídil ženě. Ty zprávy, to je teda bug! Napíšu např. slovo češi a místo zbývajících 156 znaků už zůstane jen 66! Když se napíše cesi, tak 156 zůstane. :-(
Taky se už několikrát sám vypnul. FW je 5.21. Snad bude brzo novej.
Podařilo se někomu zjistit, co jsou to ty Efekty osvětlení?
kamik99
Junior

Odeslat příspěvekod Deleted user 7. 2. 2010 20:37

Efekty osvětlení zůstaly i pro mě nevysvětlenou záhadou. Je-li tato funkce u telefonů zapnutá, obvykle upozorňují blikáním na všechny možné události (zprávy, zmeškané hovory, upomínky, odpočítávač atd.). 7020 se však nijak neprojevovala. :-|

Odeslat příspěvekod bakada 14. 3. 2010 17:43

Dobry den. Marne jsem hledal v navodu tohoto telefonu jak odmitnout hovor v zavrenem stavu. Na drivejsich modelech s postrannimi tlacitky to slo. Nevite to prosim nekdo? Dekuji.
bakada
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod stan001 15. 3. 2010 11:43

Dobrý den, mám tento telefon asi měsíc a několikrát týdně mě při otevření zamrzne a dál s ním nejde nic dělat, popřípadě se sám od sebe vypne a ikdyž byl nastaven budík, tak sám nenaběhl. Chtěl bych se zeptat jestli bude stačit přehrát fimware, nebo už ho bude potřeba dát do servisu? Dělá Vám to ještě někomu tak často? Díky za odpověď.
stan001
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Deleted user 15. 3. 2010 11:47

Přehrání firmware každopádně nic nestojí, takže proč to nezkusit. Když to nepomůže, navštívil bych servis - může to být třeba i studený spoj na základní desce. Normální to rozhodně není.

Odeslat příspěvekod stan001 15. 3. 2010 11:58

A o záruku náhodou nepřijdu, když si ten firmware doma sám přehraju?
stan001
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kapr73 15. 3. 2010 14:47

Mno a je tento telefon vubec platforma BB5? Aby u nej update pres NSU, event. phoenix byl vubec mozny. Napr. model 7100 je platforma DCT4+ a aktualizovat jej lze pouze v servisu.
Kapr73
Junior

Odeslat příspěvekod Deleted user 15. 3. 2010 19:57

Za to, že to zkusí, přece nic nedá. To nejhorší, co se pŕi použití NSU může stát, je, že mu ten updater jednoduše oznámí, že to nejde. A pak bude aspoň vědět, že má jít do servisu rovnou. :-]

Odeslat příspěvekod kamik99 15. 3. 2010 21:19

Telefon se přibližně po třech dnech sám vypíná :grr:
Dnes jsem teda aktualizoval fw. Je už verze 5.41 tak jsem zvědav, jestli vypínání přestane.
Bug se zprávama bohužel zůstal. Novinek jsem si zatím nevšiml.
kamik99
Junior

Odeslat příspěvekod Deleted user 15. 3. 2010 21:55

kamik99 píše:Bug se zprávama bohužel zůstal.

Což naznačuje, že to zřejmě nebude bug. :-]

Předchozí stránkaDalší stránka