ad 1) Ne, není. Ve výpisu stavu paměti podá telefon konkrétní informace o tom, jaký typ uživatelského obsahu zabírá kolik místa, ale to je vše. Jak už jsem psal, aplikace mohou být klidně uložené i na paměťové kartě a jejich počet je omezen pouze její celkovou kapacitou.
ad 3) Co je mi známo, o žádném systémovém kódu pro úpravu jasu se neví.
ad 4) Taková možnost tu není. Nokia udělá ze souboru JAR a JAD automaticky aplikaci, kterou je možné uložit na libovolné místo v adresářové struktuře, a nebo smazat. Přenos přes BT ovšem není možný, protože k syrovým JARům a JADům nemá uživatel z telefonu přístup.
ad 5) Položky v hlavním menu lze přesouvat dle libosti a např. v matici s popisky je jich po vstupu do nabídky vidět právě devět. Ty nepotřebné tedy není problém odsunout níže, čímž se ztratí z dohledu.
ad objem dat) Pokud v paměti telefonu nebude pro soubor přijímaný přes BT dostatek místa, telefon jej automaticky uloží na paměťovou kartu. Problém by tedy neměl nastat.
ad 9) Lze to; fotky a videa se standardně ukládají do příslušných adresářů v telefonu, ukládání lze ale přemapovat na paměťovou kartu, dokonce i do libovolného uživatelského adresáře.
10) Jak jsem psal výše - o tom rozhodne telefon sám podle aktuálně dostupného místa. Pokud je dost místa v paměti telefonu, soubory se ukládají tam do složky předpřipravené výrobcem - "Přijaté soubory". Pokud kapacita nestačí, odhodí telefon příchozí soubor do kořene paměťové karty.