od X-axis 17. 6. 2011 08:14
Ahoj lidi, potřebovala bych poradit s navigací v Nokia N95 8Gb. Vyzkoušela jsem, co se dalo posledních pár dní procházím fora, rady a návody a už vážně nevím…
Jakmile vyberu trasu a spustím navigaci, tak po pár sekundách naskočí hlášení, zda se chci připojit do obchodu, když dám, že nikoliv, navigace se okamžitě ukončí a zůstane jen mapa s mojí polohou. Když dám naopak že chci vstoupit do obchodu a připojím se přes Wlan k pc (internet v mobilu nemám), načte mi to aktualizace a licence a oznámí, že pro pěší navigaci si musím zaplatit plnou verzi za 153,-Kč a pro jízdu autem 76,-Kč za 30 dní a nebo 255,- za rok. Nechápu to, když navigace i mapy mají být zdarma.
Původně jsem měla Ovi suite maps, to jsem v pc aktualizovala a stáhla si novou mapu (stačí mi jen ČR) do mobilu. To nepomohlo, tak jsem si dala ještě mapu od Nokia maps ale stále stejný problém. Včera jsem nainstalovala Nokia maps loader, kde jsem nejdříve dala vymazat mapy z paměti a poté jsem stáhla novou mapu ČR a věřila, že to tentokrát vyjde. Bohužel, jak spustím navigaci vzápětí se objeví zmíněná tabulka, zda chci vstoupit do obchodu a celá situace se opakuje.
Dokážete mi někdo poradit? V mobilu mám zadáno nepřipojovat se k internetu a i jinak jsem myslím nastavila vše, jak by mělo být. Našla jsem i dotazy na stejný problém, jako mám já, ale žádná rada, kterou jsem u toho našla mi nepomohla. Pc jsem po aktualizacích samozřejmě restartovala a mobil vždy vypla/zapla.
Děkuji za každou radu, která mi pomůže.