Nokia C5-00 - obecná diskuze

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Doors 1. 4. 2011 08:08

Zdravim majitele telefonů Nokia C5. Mám dotazy

1. kde může být problém při aktualizaci software. Telefon je od T-mobile, ovšem i vzhledem k poměrně nedávnému pořízení s dost neaktuálním software (031.022). Oficální Nokia Ovu Suite, která jinak komunikuje a pracuje s telefonem bez problémů, mi hlásí že mám aktualizovat software přístroje na novější 062.001. Když dám aktualizaci, vše probíhá v pořádku, zálohování, stažení nového software, ale při samotné aktualizace, kdy počítač v průběhu ohlásí, že se telefon bude restartovat, ve skutečnosti se vypne a aktualizace se tak přeruší. Z telefonu pak musím vyndat a zandat baterku, aby šel vůbec zapnout. Při obnovení se i po restartech PC a telefonu toto stále opakuje. Naštestí pak telefon funguje bezezměn na starém software.

2. nahrávání map z Nokia Ovi Suite probíhá v pohodě. Z hlasových pokynů pak nabízí i češtinu s názvy ulic, která se normálně nahraje do telefonu, přes Nokia Ovi Suite je i viditelná, ovšem mezi nabízenými jazyky v navigaci telefonu není k nalezení.
Doors
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod NOKC7 1. 4. 2011 19:52

já jsem udělal aktualizaci softwaru 062.001 také přes Ovi a v pohodě .... z kus aktualizaci udělat přez mobil
NOKC7
Junior

Odeslat příspěvekod NOKC7 4. 4. 2011 16:00

co mám udělat abych dal c5 do původního stavu tak jako při koupi od vodaf. vracím ji kamarádovi ......
NOKC7
Junior

Odeslat příspěvekod Deleted user 4. 4. 2011 16:02

Zadat *#7370# a potvrdit dotaz.

Odeslat příspěvekod NOKC7 4. 4. 2011 17:33

děkuji obnova provedena super ,,,,, ještě dotaz když jsem instaloval OVI suite tak mě to hlásilo že soubor jIž existuje, přejete si ho přeinstalovat? TO ZNAMENÁ ŽE SE VŠECHNO NEVYMYZALO ???? JINAK MOC DĚKUJI
NOKC7
Junior

Odeslat příspěvekod roman63 7. 4. 2011 11:07

Jak mám nastavit emailového klienta v C5 tak, aby mě nechával kopie zpráv na serveru? Žádnou takovou volbu jsem v mobilu neobjevil. :oops:
roman63
Junior

Odeslat příspěvekod darden 21. 4. 2011 09:12

Zdravím,mám takové malé dilema jelikož je tu možnost koupit od Vodafonu telefon za zlevněnou cenu,jelikož mám paušál.Mám již pátým rokem SE 770i v dezolátním stavu.Co jsem se díval do nabídky tak uvažuji o telefonu Nokia C5 a nebo o 300kč dražší NOKIA C3-01.Novinky o telefonech nesleduji a zároveň nemám moc přehled o pokroku.Rád bych se obrátil na Vás o radu který z telefonů zakoupit.Budu rád za každý postřeh a radu.Děkuji... ;-)
darden
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ondraschoffka 21. 4. 2011 10:22

darden: z těchto dvou modelů bych bral najisto C5ku, už kvůli symbianu (tudíž možnost rozšiřitelnosti funkcí telefonu o další aplikace apod.), fungující plnohodnotné navigaci, prostě ten telefon je podle mě víc využitelný, a pokud by byla C3-01 ještě dražší, tak není co řešit, navíc má jen dotyk, který ovladatelnost nijak dramaticky nevylepšuje.. ;)
ale abych nemlžil - C3-01 má oproti C5 wi-fi, otázkou ale je, jak dalece je na takto koncipovaném telefonu využitelná - malý displej, uzavřený OS.. :hm
ondraschoffka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod nettopejr 21. 4. 2011 22:18

nemám ji dlouho, ale displej nějak málo odolává škrábancům asi měkký plast, nebo co(a to ji v 80% nosím ve futrálu) :-(
nettopejr
Junior

Odeslat příspěvekod darden 22. 4. 2011 19:19

ondraschoffka píše:darden: z těchto dvou modelů bych bral najisto C5ku, už kvůli symbianu (tudíž možnost rozšiřitelnosti funkcí telefonu o další aplikace apod.), fungující plnohodnotné navigaci, prostě ten telefon je podle mě víc využitelný, a pokud by byla C3-01 ještě dražší, tak není co řešit, navíc má jen dotyk, který ovladatelnost nijak dramaticky nevylepšuje.. ;)
ale abych nemlžil - C3-01 má oproti C5 wi-fi, otázkou ale je, jak dalece je na takto koncipovaném telefonu využitelná - malý displej, uzavřený OS.. :hm

Děkuji za objektivní zhodnocení obou mobilu,už jsme si objednal C5 a budu až ji budu mít v ruce.Určitě bude lepší koupit nějakou folii nebo něco podobného na displey a celkové tělo telefonu.Našel jsem toto,bude to stačit nebo je nějaká lepší varianta-možnost ochrany povrchu telefonu???

http://www.digi-hity.cz/invisible-shiel ... n-nokia-c5
darden
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod darden 18. 5. 2011 09:59

Dobrý den,s telefonem C5 jsem na prosto spokojen,jen bych si rád doplnil navigaci o čísla popisná.Lze nějak stávající navigaci v telefonu doplnit nějakým souborem,nebo musím nahrát úplně jinou navigaci než je originál od výrobce???Uvítal bych třeba navigaci za jednorázový poplatek bez další platby.Děkuji za informaci...
darden
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 18. 5. 2011 10:16

To by měla zvládat navigace Sygic za jednorázový poplatek
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod darden 18. 5. 2011 13:47

Když ztratím nebo zničím telefon v kterém mám nahranou tuto navigaci,bude pak možnost použít ji v dalším telefnu?Nebo musím znovu zakoupit produkt?
darden
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 18. 5. 2011 13:51

Ne, navigace ti zůstane
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod BLIzZard--cz 20. 5. 2011 19:04

Nevíte jak zvýšit hlasitost? Když je hlasitost na plno u GPS nebo telefonování pořád to je slabý. Ale třeba u natáčení videa je hlasitost vysoká. Jde o C5-03.
AMD RYZEN 7 9800X3D | ASUS ROG B650E-F | GIGABYTE RTX 4080 EAGLE OC 16GB @ 2820/23400MHz | Kingston FURY 64GB @ 6000MHz, CL30 | KC3000 | Corsair HX1000 | be quiet! PB 500 FX | OLED 240 Hz QHD 27 LG Display
A6 3.0 BiTDI, 313 koní, 650 Nm, 0-100 za 5,1s
BLIzZard--cz
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka