Nokia 2710 Navigation Edition - nejlevnější navigace

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod t-alva 26. 12. 2010 15:07

limbus píše:Co se týče používání: do founu sem si nainstaloval prográmky "HandyGeocaching" a "Locify" který dokážou navigovat na zadaný zeměpisný souřadnice, zaznamenávat trasu a spoustu dalších zbytečných věcí ;-) A pak jsem si nainstalovat ještě "ReadManiac" na čtení e-knih a "MobileMHD++" s jízdním řádem MHDéčka.

Jedinej problém, kterej se mi nepodařilo pořešit, je odnastavení internetu. Nemám datovej tarif (mám jen možnost netu na den od Vodafonu, ale nechci platit) a nepodařilo se mi telefon nastavit tak, aby se neuměl připojit (když bych třeba omylem najel na OviObchod a foun se připojí, jsem o 17Kč lehčí). Nastavil jsem kde co, ale telefon se pořád mohl připojit. Tak jsem to musel zakázat u Vodafonu. Nemáš s tím nějakou zkušenost?
Jináč plná spokojenost 8-)

Jo, takže senzor je na nic :( Taky sem si stáhl pár aplikací, ale zatím jen zkouším (1. pomoc, QR čtečku, Svátky...)
Jak mluvíš o tom 3D Rally. Nevíš kde ji sehnat? Tata má 3720, tam tu hru nemá a všechny na NETu co sem našel, tak u nich nefunguje připojení přes BT pro hraní 2 hráčů.

Ohledně toho NETu - taky mám to připojení na skok, ale naštěstí se mi zatím nepodařilo připojit. Jedině mě napadá vymazat v Nastavení - konfigurace přenosů - stand. nast. konfig. všechy profily co tam sou. Pak by se to možná nepřipojilo.
Mě se zase nedaří nastavil WAP přes vytáčené spojení. Tím sem si dycky stáhl co sem potřeboval a stihl sem to do minuty, takže cena 1,50 Kč. ;-)
Ale mohli by pomalu vydat novou verzi firmwaru s nějakým novým vylepšením.
t-alva
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod limbus 30. 12. 2010 19:29

Tak 3DRally nevím kde vzít-abych se přiznal, hry nehraju, takže si jich ani moc při brouzdání netem nevšímám...
Při odnastavování internetu jsem zkoušel v konfiguraci přenosu mazat, nastavovat nesmyslné hodnoty...furt se připojoval :twisted: Co by za to někdo dal-aby se mu telefon připojil i bez nastavení :-D Je to holt šikovnej kousek :-)
S novým firmwarem osobně moc nepočítám, protože v Nokii mají hafo modelů a aby to všechno podělili novým softem, museli by makat na 3 směny :-) A když teď čestvě vydali tu 9.67, máme myslím na delší dobu utrum. Ale je fakt-když si člověk nainstaluje upgrade, je to dobrodrůžo-objevovat co je tam novýho-skoro jak radost z novýho telefonu :-D
limbus
Junior

Odeslat příspěvekod Jirkasot 13. 4. 2011 21:41

Zdravím,
koupil jsem si tento mobil, ale bohužel se mi podařilo koupit si nějakou nečeskou verzi, tudíž mobil nemá češtinu.. Nemáte někdo návod jak do mobilu češtinu dostat?
Jirkasot
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kniter 13. 4. 2011 21:48

V servise, alebo zo stratou zaruky prehranim firmwarew cez phoenix.
viewtopic.php?&f=1903&t=1105653
firmware skus zohnat na blue-nokia.com
K♥N♥I♥T♥E♥R loves Galaxy S5 neo+32GB

Zoznam aplikácií pre Nokiu :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=6&t=1093900
Kniter
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod uiqjirka 13. 4. 2011 21:54

prehranim firmwarew cez phoenix

Firmware si stahni pomoci prave phoenixu,pro stazeni zadej tento cesky product code 0594482
uiqjirka
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod St_Hans 2. 5. 2011 12:24

Existuje na 2710 nějaké vodě odolné pouzdro? Nechci s ní plavat, ale běhat. Takže potřebuji něco odolného proti potu, dešti a prachu.
Díky
St_Hans
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod limbus 3. 5. 2011 07:05

Konkrétně na 2710 asi nic nebude, takže doporučuju shánět pouzdro na nějakej rozměrově podobnej a "komerčnější" telefon - třeba C5.
limbus
Junior

Odeslat příspěvekod jan2 12. 5. 2011 20:14

Zdravím,
můj táta si nedávno koupil mobil nokia 2710 navigation edition, především právě kvůli navigaci a jednoduchému ovládání...
Jenomže teď zjistil, že mapy jsou neaktuální a chybí zde například nový pražský okruh. Aktualizace jaksi nefunguje protože, když stáhnu nejnověší mapy ČR přes Ovi maps, tak je situace zcela stejná... Na internetu jsem ale četl, že Ovi mapy už pražský okruh zanesený dávno mají, tak proč se nezobrazuje? Dělám něco špatně při aktualizaci nebo v čem je problém?
jan2
Junior

Odeslat příspěvekod limbus 13. 5. 2011 16:07

Hola, taky sem tento problém zaregistroval-nokiamapy sou aktzualizovaný odhaduju od března a při stažení mapy přes OviSuite mám v telefonu staré mapy (já to sleduju na obchvatu Moravských Budějovic a obchvatu Vamberka). Myslím že ty stahované mapové sady musí v Nokii někdo udělat z aktuálních map a ještě to nestih :-D
Dotaz: je k dispozici aktualizace 9.69 Máte někdo nainstalováno? Co je nového, lepšího, rychlejšího oproti 9.67? Četl sem na nějakým zahr. fóru že to řeší blbnoucí kompas a nefunkčí bluetooth, ale když s tím nemám problém...
limbus
Junior

Odeslat příspěvekod t-alva 4. 7. 2011 09:04

Ahoj Limbe.
Právě sem se chtěl zeptat, co je nového ve verzi 9.69 a vidím, žes mě předběhl. Máš už ji staženou? A nějaky novy poznatky? Mě de hlavně o to, aby "neopravili" tu diakritiku u SMS (jak kradla znaky při psaní).
Jak s těma mapama přes Ovi suite? Taky se chystám si je aktualizovat, ale jak to tu čtu, tak to nemá cenu.
Krom toho navigace mě trošku zklamala. Ať dám "nejkratší" nebo "rychlejší autem", tak mě to vede bočníma cestama, které sou spíš pro chataře a ignoruje to hlavní silnici. Někam dál, kde to neznám, sem se s tím radši nepouštěl.

Jinak ohledně toho pouzdra - dá se sehnat přímo na 2710. Je to klasické kožené pouzdro s průhledým předkem a vyměnitelnými zadními klipy. Je to značka Krusell (má to ta zelená UFO potvora) za celkem dobrou cenu.
t-alva
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod limbus 6. 7. 2011 19:23

Hola, už mám aktualizováno na 9.69 cca 3 týdny a zatím jsem vypozoroval jen jednu změnu: v 9.67 v Ovimapách při "kalibraci" el.kompasu se ukazatel průběhu zastavil v půlce a po cca 1s zamrznutí se přebliklo do mapy. Teď ukazatel dojede až do konce a přepne na mapu. A taky mi přijde horší příjem (resp. fixace) GPS, ale možná jde spíš o subjektivní dojem... Jinak se podle mě žádná změna nekoná-třeba ve výkonu či nějakých zásadních možnostech nastavení. A vzhledem k tomu že mi aktualizace zabrala docela hodně času (problém s připojením telefonu, zadařilo se až na 4.pokus) a že to v podstatě zresetuje telefon do továrního nastavení=všechno nastavovat znovu, na tuto aktualizaci bych se asi vykašlal :hm
Mapy jsem taky zkoušel natáhnou nový (teda jen ČR), ale je to pořád ta stará verze. Nevím jestli nenapsat do Nokie a neupozornit je, že na tuhle mapovou sadu zjevně zapoměli :/
Co se týče navigace - už jsem s tím nalítal docela hodně po ČR a zatím se mi nezdá že by to při volbě trasy "blblo" víc než dospělý autonavigace (konkrétně mám srovnání s Garmin Nuvi). Všechno je to otázkou mapy, telefon naviguje podle ní, takže pokud to není v mapě na 100%, tak tě to holt potáhne všelijak (klidně i do jednosměrky-když ji tam nemá). Je to spíš o tom, naučit se podle navigace jezdit-když vidím že je kolem města obchvat (a navigace mě žene přes centrum) tak ji buď poslechnu (chca se podívat na historické náměstí), nebo ju ignoruju a vezmu to podle cedulí. Takže to chce jet na 70% podle navigace, 20% podle cedulí a situace (hlavní, asfalt...) a 10% podle manželky :-P
limbus
Junior

Odeslat příspěvekod t-alva 14. 7. 2011 11:54

Ahoj.
Pozdě, už sem též aktualizoval. Co se týče kompasu a GPS, tak nemůžu říct, protože teď to moc nevyužívám. Jinak problémy s kompasem sem neměl ani v předchozí verzi FW.
Co se týče aktualizace, tak sem měl ten sám problém, že se to povedlo až na poněkolikáty. Pořád to psalo hlášku něco jako přerušená komunikace mezi PC a founem, takže sem furt odpojoval, připojoval, až se nakonec podařilo.
Nastavení telefonu do továru mě taky našvalo už z toho důvodu, že mi to vymazalo počítadlo hovorů. O znovunastavování ani nemluvě.
Uvidíme, co přinese (a kdy) nová verze FW.
t-alva
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Naecken 15. 7. 2011 09:02

St_Hans píše:Existuje na 2710 nějaké vodě odolné pouzdro? Nechci s ní plavat, ale běhat. Takže potřebuji něco odolného proti potu, dešti a prachu.
Díky

Zkus se podívat po pouzdrách Extreme
http://eshop.trebservis.cz/zbozi/pouzdro-extreme-celouzavrene-zipem-kc130041.html
Jolla is a movement.

Superfórum pro Symbian (v1.4.5) :arrow: :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?p=9455180#p9455180
Naecken
S40 Maniak

Odeslat příspěvekod t-alva 12. 8. 2011 10:11

Limbe, ohledně těch map - zkoušel si je nahrát na úplně čistou kartu? Chci si koupit větší kartu a mapy bych rád nahrál v klidu doma, než někde v obchodě.
A ohledně velikosti karty - někdy píšou, že 2710 podporuje 16 GB a jindy že jen 8 GB. Nemáte to někdo vyzkoušené? :hm
t-alva
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod limbus 12. 8. 2011 19:46

to t-alva:
nahrával sem mapy na prázdnou kartu a funguje to stějně jako s orig. kartou s přednahranýma mapama - dáš v OviSuite stáhnou mapu a ono už si to na tu kartu samo uloží co potřebuje. Ještě budeš muset stáhnou jazyk pro hlasovou navigaci - ten se taky ukládá na kartu. Dej pak vědět, jestli už jsou ty mapový sady aktualizovaný (jestli je tam např. obchvat Moravských Budějovic), nebo jestli Nokia stále dříme - já to stahoval dvakrát a pořád je tam stará verze map :/
Co sem hledal po různých zdrojích (ofic.Nokia), všude píšou že teflon zvládne "až 16GB" - tak bych se nebál tomu věžit :nenapadne
limbus
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka