od Sentry 14. 4. 2010 17:11
PetrCi
Rekl bych , ze pro symbian ani nenajdes ... a pro ten WM nejsem si jisty, jestli to co tam pisou, lze porovnavat s A-GPS pouzivanou pro autonavigaci. Nejak jsem poradne nepochopil, jak to muze fungovat. Pisou tam neco o velice rychlych serverech, ktere ta data zpracovavaji, ale nikde neni ani slovo o tom, jake mnozstvi dat ten WM musel prijmout a jakou dobu to stahoval ! A kdyz to tak procitam pro jistotu podruhe, nejsem si jistej, ze ten GPS chip v tom WM je stejny jako u symbian mobilu.
Co jsem tak pochopil, tak to "zdlouhave" chytani GPS ma na svedomi ten fakt, ze ty signaly se vysilaji na zacatku a v puli minuty ... coz jsem si pro sebe prelozil, ze 2x za minutu, pak mi ale neni jasne, kde autor clanku vzal, ze pokud se pripojim v 31 sekunde, proc nemam dalsi data k dispozici dalsich 59 sekund. Zajimavy udaj, ze cely almanach satelitu se stahuje 12 a pul minuty, ovsem je otazka, kolik dat a z kolika satelitu se stahuje pri autonavigaci napr.. Takze pro porovnani pak chybi kolik dat a jak dlouho se stahuji v tom pripade, popsanem v clanku, kdy se poloha neurcuje ze satelitu, ale podle nejakych stazenych dat. A to nemluvim o tom, ze uzivatel muze byt rano v aute v bode A a odpoledne v bode B vzdalenem pres 500 km. To by ta data stahovana pres internet mobilem musela pokryvat celou republiku ....
OnePlus Nord 3 5G - 16GB / 256GB
Model: CPH2493
OxygenOS 13.1.0.592(EX01)