Nokia E52 - stažení GPS dat

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod PetrCi 13. 4. 2010 12:56

existuje nejaka aplikace pro stazeni gps dat do mobilu se symbianem (e52)?? jako jsou nejake pro WM, kde se stahnou z netu dopredu pozice druzic... tusim ze jsem tu na navigovat cetl clanek o a-gps... existuje neco pro symbian -> co? ... děkuji :-)
Naposledy upravil Fíla dne 13. 4. 2010 16:06, celkově upraveno 1
Důvod: upraven název tématu
PetrCi
Junior

Odeslat příspěvekod Markotan 13. 4. 2010 20:40

je to priamo v mobile Data GPS
Nokia E71 400.21.013
Nokia E52 31.012
Markotan
Junior

Odeslat příspěvekod Snekac 13. 4. 2010 20:45

Tvá otázka trochu postrádá logiku. Mobilní telefony samy o sobě podporují A-GPS (drtivá většina), takže si údaje o poloze satelitů stahují samy (když jim to nezakážeš).
> Jak pokračuje kampaň za svobodu informací?
>> Pardon, o tom nelze mluvit.
Snekac
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod PetrCi 13. 4. 2010 20:59

vy mě nechápete... koukněte zde: http://navigovat.mobilmania.cz/Clanky/AR.asp?ARI=114495 na obrázek z WM ... tam je soft, co si stáhne data na týden dopředu... tak hledám, jestli je něco takového i pro symbian.. zatím jsem nenašel...
PetrCi
Junior

Odeslat příspěvekod Sentry 14. 4. 2010 17:11

PetrCi

Rekl bych , ze pro symbian ani nenajdes ... a pro ten WM nejsem si jisty, jestli to co tam pisou, lze porovnavat s A-GPS pouzivanou pro autonavigaci. Nejak jsem poradne nepochopil, jak to muze fungovat. Pisou tam neco o velice rychlych serverech, ktere ta data zpracovavaji, ale nikde neni ani slovo o tom, jake mnozstvi dat ten WM musel prijmout a jakou dobu to stahoval ! A kdyz to tak procitam pro jistotu podruhe, nejsem si jistej, ze ten GPS chip v tom WM je stejny jako u symbian mobilu.
Co jsem tak pochopil, tak to "zdlouhave" chytani GPS ma na svedomi ten fakt, ze ty signaly se vysilaji na zacatku a v puli minuty ... coz jsem si pro sebe prelozil, ze 2x za minutu, pak mi ale neni jasne, kde autor clanku vzal, ze pokud se pripojim v 31 sekunde, proc nemam dalsi data k dispozici dalsich 59 sekund. Zajimavy udaj, ze cely almanach satelitu se stahuje 12 a pul minuty, ovsem je otazka, kolik dat a z kolika satelitu se stahuje pri autonavigaci napr.. Takze pro porovnani pak chybi kolik dat a jak dlouho se stahuji v tom pripade, popsanem v clanku, kdy se poloha neurcuje ze satelitu, ale podle nejakych stazenych dat. A to nemluvim o tom, ze uzivatel muze byt rano v aute v bode A a odpoledne v bode B vzdalenem pres 500 km. To by ta data stahovana pres internet mobilem musela pokryvat celou republiku ....
OnePlus Nord 3 5G - 16GB / 256GB
Model: CPH2493
OxygenOS 13.1.0.592(EX01)
Sentry
Junior

Odeslat příspěvekod dejvidek 15. 4. 2010 20:29

Nějak mi uniká smysl takového softu, když mám nalezení družic do minuty.
dejv
dejvidek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Karel11 17. 4. 2010 20:15

chlapi, mám E52 asi týden, dnes poprvé jsem zkoušel navigaci a jsem z toho hodně rozčarovaný. U nás na dědině ještě jakž takž funguje, ale v Ostravě to byla tragédie. Ztrácel se, nacházel se jinde než jsem byl, neustále "přepočítával trasu"... Jsem z toho hodně zklamaný, nevím, jestli bude jiná aplikace lepší - tomtom nebo garmin nebo prostě u tohoto tlf nestojí navigace za nic. Díky zaodpovědi
Karel11
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod meme1255 18. 4. 2010 11:16

To le tím, že ten čip je v telefonu ... a prostě ty budovy ruší signál :)
meme1255
Junior

Odeslat příspěvekod lkollar 22. 6. 2010 10:37

Zdravím, Nokii E52 mám od včerejška a chtěl bych se zeptat, jak je to s cenami GPS, navigace a kompasu za jejich používání. Když dám režim offline, tak za to nezaplatím ani korunu? Děkuju
lkollar
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 22. 6. 2010 10:43

GPS je zdarma, kompas taky. Platíš jen datové přenosy, překvapivě... Pokud vypneš A-GPS, tak ani to
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod lkollar 22. 6. 2010 21:06

A nevíte, kde bych prosím A-GPS vypnul? Takže tedy, když vypnu A-GPS a zapnu režim offline, tak nic platit nebudu, pokud chápu dobře.
lkollar
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kniter 23. 6. 2010 05:19

A-gps sa vypina niekde v nastaveniach telefonu urcenie polohy/metody urcenia. Malo by to byt aj v navode. Potom v nastaveni map/internet/pripojenie offline (aby nenacitavalo mapu z netu)
K♥N♥I♥T♥E♥R loves Galaxy S5 neo+32GB

Zoznam aplikácií pre Nokiu :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=6&t=1093900
Kniter
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod dejvidek 23. 6. 2010 10:47

Jdi po ose Aplikace -> GPS -> GPS data -> Volby -> Nastavení polohy -> Metody polohy -> Asistované GPS. Nicméně mít E52 a nemít k telefonu nějaký datový balík je jako mít Ferrari a jezdit s ním do Kauflandu, taky tam dojedeš ale je to na dvě věci.
dejv
dejvidek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod lkollar 23. 6. 2010 20:37

Díky moc, no já mám telefon nový a moc se v tom neorientuju. Nějaký balíček si objednat chci, ale ty platby za tyhle služby mi moc do hlavy nejdou :oops: :-D
lkollar
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 24. 6. 2010 03:57

Co ti na tom nejde do hlavy? Chceš net, tak plať
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Další stránka