Nokia N8 - obecná diskuse

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod GiFu 16. 9. 2010 11:14

Jsou o 500 - 2.000,- lacinější. Bráno všeobecně přes celé spektrum. Částka se samozřejmě liší dle modelu. Dnes už prodejci kopírují české návody a přehrávají češtinu. Příklad: já nakupuji v mobilpohotovosti (zastoupení Nokia) a proti např. Mobilkám byl vždy rozdíl 1-2 tisíce (kupuji spíš dražší telefony a v kamených obchodech, kam jim to můžu jít, v případě potřeby, omlátit o hlavu). Pokud mám pochyby a telefon za 10-16.000,- tak nakupuji jen ve značkových prodejnách. Pěkný článek je - http://mobil.idnes.cz/koupi-sedivky-usetrite-tisice-sleva-ale-nemusi-byt-zadarmo-p41-/telefony.asp?c=A100906_141329_telefony_kor
Galaxy Note8
GiFu
Junior

Odeslat příspěvekod revol 16. 9. 2010 13:58

GiFu píše:Záruka je sice v rámci EU stejná, ale skus reklamovat kalhoty z Tesca v Bratislavě v Brně. Myslím, že u mobilu to bude stejný. Mít mobil o nějakej týden spíš než ostatní, si myslím, že za ty případný starosti nestojí.
Tak ono mi jde také o cenu. Samozřejmě nevím za kolik bude v Polsku, ale u nás vypadá, že bude kolem 13k. No uvidíme. Třeba ho nabídne Vodafon se zajímavou dotací :D
revol
Junior

Odeslat příspěvekod Bobohome 16. 9. 2010 19:21

na Nokia world bylo pořízeno nejedno video "hands on" ..... tady je jedno z nich a jsem naprosto nadšenej :D .. ta rychlost je naprosto úžasná ( oproti tomu, co bylo možno vidět na nefinálních FW, nebo např. oproti N97 ). http://www.youtube.com/watch?v=EseCWFUzo1A
.... už aby tu byla :-)

-- 16. 9. 2010 20:23 --

.. ještě upozorňuju případné rejpaly, že je párkrát vidět, že se "moderátor" jaksi netrefil na ikonu, nebo se to snažil ovládat nehtem ... proto bez odezvy ;-) )
N5110, N6210, N6230, N70, N95 8GB, N97, N8, E52, E75, E6, iPhone4, Galxy S3, Lumia 920, Lumia 930
Bobohome
Junior

Odeslat příspěvekod Edge19 16. 9. 2010 21:51

No šedivky se vyznačují hlavně velkým rozdílem ceny, samozřejmě
, že jsou levnější. Ve většině e-shopů se dá zistit, jeslti je oficiální prodejce nokie nebo ne.
Jsou taky šedivky u kterých nebudeš mít problémy, ale taky šedivky kde problémy budou na denním pořádku, to jsou právě ty nelevnější co se dováží ze státu, kde se prodávají za nejmín a v ČR nahrají češtinu a přeloží návod, nebo nedejbože ani českej návod nedostaneš (což je trestný a nemělo by se to bez ČR návodu prodávat)
Edge19
Junior

Odeslat příspěvekod alpinab5 16. 9. 2010 23:15

No nejlepší na tom videu je to trhaný zoomování :-D!!

Jako telefon nevypadá špatně, líbí se mi design, HDMI super, displej se uvidí v realu, foťák a video bude asi bomba, ale vůbec se mi nelíbí to starý prostředí symbianu, občas trhavé prostředí netu a prostě ten processor a pamět to je na TOP telefon dneska málo, proto jsem moc zvědavý jak N8 poběží zasekaná aplikacema, hrama, atd!!
alpinab5
Junior

Odeslat příspěvekod JoxY 17. 9. 2010 04:58

No neviem si pomoct, ale co sa tyka multitaskingu a zvladania niekolko appz naraz, tam by som problem nevidel, toto Nokia vedela vzdy premakat, aj ked mozno mohla zainvestovat do vacsej RAM, ale ja len dufam v pozitivne hodnotenia a recenzie. :-)
JoxY
Junior

Odeslat příspěvekod Kjubiks 17. 9. 2010 09:51

zaleži jak někdo tu rcenzi pojme,pokud to bude psat člověk ktery vidi plusjen ve 400 megapixelech na fotaku...5ghz procesor a 1GB ram tak N8 propadne..ale pokud to bude brat z hlediska že to systemu stači a neni problem...tak bude dost vysoko..nemužu se ji dočkat:o) taky doufam v přiznivou dotaci od vodafonu..zatim mě nikdy nzklamali v ničem tak snad ani ted :-D
Kjubiks
Junior

Odeslat příspěvekod JoxY 17. 9. 2010 13:49

No no, taky quad core procak a rozlisenie 4000x3000, na tom pre mobil nemoze byt nic zleho, hlavne pri uhlopriecke 3,5 palca :D A inak este chcem par slov venovat udajnej "zastaralosti" systemu Symbian^3, konkretne jej strohosti a podobnosti s s60v5. Neviem, ci ja len mam od narodenia taky ocny prepal na farby, ale ved sa pozrite, ved to ked sa pozriem na hocijake video s Interfacom N8, vsade same fabicky, obrazky, animacie, ziadna "clona" cez displej a pekne oble obdlznicky pre widgety. Mozno je to len vec vkusu, ale nech mi prosim vysvetlia, preco je system zastaraly. Kvoli tomu, ze si koncept vzala z niecoho, co tu uz bolo, ale co sa rovnako uchytilo ? Dlho pouzivam aplikaciu SPB Shell na telefon s WM, ako aj na N5530 XM, vyzera to sice pekne a efektne, nebudem rypat do konkurencnych telefonov, ale urcita podobnost s obrazkovkami, ako dnes uz vsade (Apple, Samsung, HTC). Netusim, kto od koho to odkukal, ale vsetko je to na jedno kopyto. Nokia sa mozno chtiac, nechtiac vybrala trosku inou cestou a podla mojho nazoru je interface velmi prehladny, neposobi lacne a potesi oko kazdeho. Zas len moj subjektivny nazor, ale nedalo mi nezareagovat a nevyjadrit sa :-)
Naposledy upravil Kniter dne 17. 9. 2010 18:21, celkově upraveno 1
Důvod: odstranena zbytocna citacia
JoxY
Junior

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 19. 9. 2010 00:29

mám tu snad poslední FW a ten telefon je rychlej jako žádná dotyková Nokie předtím. Tohodle se fakt netřeba bát, je to super.

-- 19. 9. 2010 01:29 --

poslední myšleno nejnovější, ne finální
near field | Úplně všechno o NFC.
Kryštof Korb
NokiaManiak

Odeslat příspěvekod OKyselkaO 19. 9. 2010 08:46

tak tohle je super zpráva :) a rychlost oproti jináčím TOP mobilům ostatních značek? podle tebe?
OKyselkaO
Junior

Odeslat příspěvekod nosooo1311 19. 9. 2010 11:32

kedy budu prve recenzie?
nosooo1311
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JoxY 19. 9. 2010 13:06

No, tak to zeby tu uz bola :-) Ale pri cene 11500Kc (460 eur) z predpredaja sa mi zda, ze je pre mna vyhodnejsie si to objednat z Ceska, kedze u nas je predpredajna cena telefonu 570Eur. Smiesne Slovensko=Bananova republika :D
JoxY
Junior

Odeslat příspěvekod revol 19. 9. 2010 14:02

Z české Nokie říkali, že cena bude do 13k, takže se asi 11500Kč nedočkáme:(
revol
Junior

Odeslat příspěvekod nosooo1311 19. 9. 2010 14:05

z kade ste dostali tu cenu 11500kč ked na stranke nokia.cz este ten mobil neni
nosooo1311
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dix_ 19. 9. 2010 14:40

Bez bodů
Auto jedině v elektrice
Je putna kolik je koní pod kapotou.Záleží,kdo je za volantem.
Dix_
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka