Nokia N8 - obecná diskuse

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod pan_Lukas 23. 9. 2010 18:40

revol píše:Tomu komu stačí Felicie, koupí si Felicii, komu stačí N8, koupí si N8, komu nestačí N8 koupí si něco jiného a všichni budou spokojení ne? (Jen nevím co si koupí, když mu N8 nestačí)

to je sice pravda, ale upresnil bych to na - kdo si chce koupit ferrari, koupi si ferrari, kdo chce za stejny penize felicii, koupi si felicii. Mysleno N8 proti galaxy nebo desire ;-)
Jinak N8 má velkou šanci, kvůli vzhledu, konstrukci, usb host a hlavně foťáku a fotkám :potichu Myslim si, že kluci symbian optimilizovali dobře pro procesor a ram, že to nebude tak strašný a při přechodu např. z 5800 to bude příjemný pocit :-) jenom ta cena, ta cena, ouvej ouvej :hm za 9.999,- by to byl novy bestseller od nokie :lol:
pan_Lukas
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod alpinab5 23. 9. 2010 20:25

miskol píše:rozdiel v 680MHz procesore a 1GHz procesore je cca nic, na uzivatelskom rozhrani to neuvidis. To co tu grafiku spravi rychlejsiu su optimalizacie a poriadny graficky cip.
Staci sa mrknut na porovnaie 5230 pretaktovanej z 430MHz na 600. spravilo to cca nic.

Staci sa pozret procesory v pocitacoch, valia sa sice MHz ale ten windows nebezi rychlejsie.
Jedine ktore to clovek pozna su hry. Skratka to nema padnut pod urcite FPS a basta.
Mal som v ruke N8 a poradicka. (2 mesiace stary firmware)
UI bolo max plynule. Ked nebola poriadne odladena aplikacka tak to samozrejme sekalo.
To uz je ina vec!
Napr tie nove Ovi mapy beta s podporou multitouchu isli paradne.
Ale ked som ich prepol do neakeho modu tak to zacalo sekat. Takze tam je neaky bug.
To snad odladia vo final.

Nepiš o nečem o čem víš uplný kulový! Měl jsem N900 600Mhz a přetaktoval jsem ji na 1Ghz a rozdíl byl znatelný jak na rychlosti aplikací, načítání her, plynulost netu, hlavně se zlepšilo přehrávání z You Tube a celkově system byl svižnější!! N8 se mi líbí jak design tak hlavně foťák a video, ale ten hardware už je prostě teď pozadu za konkurencí a to se ještě N8 neprodává! Jen si porovnej načítání hry NFS na N8 a na Wave ;-)!!
alpinab5
Junior

Odeslat příspěvekod budis 23. 9. 2010 21:07

No nevim, jestli zrovna načítání NFS je směrodatný k porovnávání rychlosti telefonů... ;-)

Ale když jsi tak vychválil svoji přetaktovanou N900, nějak jsi opomněl na výdrž. Jak dlouho tedy po taktování vydrží baterka? já mám N97, která je skoro neustále připojena k domácí Wifi a když není, tak buď naviguje, přehrává MP3, fotí nebo hraje hry a spolehlivě vydrží 2, někdy i skoro 3 dny. ... joo 1GHz procesor je sice příjemná věc, ale jakmile pak mobil vydrží jen pár hodin, je k ničemu. Proto pokud bude N8 rychlá i bez 1GHz s aspoň stejnou výdrží jako N97, není co řešit
Naposledy upravil Kniter dne 23. 9. 2010 21:19, celkově upraveno 1
Důvod: predchadzajuci prispevok sa necituje, ale odpoveda
Nokia 5110, Nokia 3210, Nokia 3310, Nokia 3330, Nokia 7650, Nokia 6600, Nokia N95, Nokia N97, Nokia N8 a nyní iPhone 5
budis
Junior

Odeslat příspěvekod alpinab5 23. 9. 2010 21:39

No výdrž se u N900 při taktu 1Ghz zlepšila v průměru o pár hodin, ale i tak to bylo slabý,průměr tak den a půl, prostě slabota. Teď mám Samsung wave, nechci ho tady chválit do nebes, taky má chyby, ale při taktu 1Ghz a 512 RAM v pohodě vydrží 3 dny a to ho nešetřím, píšu ze zkušeností a ne jako někteří teoretici, takže buď můžeš věřit nebo pukni :-)) mě je to jedno!
alpinab5
Junior

Odeslat příspěvekod pan_Lukas 24. 9. 2010 07:49

tjn wave bych bral hned kdyby mel symbian nebo android, to je super telefon s paradnim displayem, ale ten OS me vadi :-(
pan_Lukas
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Luboš406k 24. 9. 2010 12:21

Tak mi přišla né moc potěšující zpráva z Nokia obchodu: Dobrý den,
máme pro vás skvělou zprávu. Již od 1.10. 2010 bude zahájen předprodej telefonu Nokia N8. K předobjednávkám spouštíme doprovodnou soutěž o batoh Nokia.
Předpokládané datum první dodávky bude koncem měsíce listopadu. Toto datum se však ještě může změnit a posunout na pozdější termín.
O dalších novinkách ohledně telefonu Nokia N8 vás samozřejmě budeme i nadále informovat.
Dříve N82, N8-TM, nyní 808 PV
Luboš406k
Junior

Odeslat příspěvekod GiFu 24. 9. 2010 12:48

To je od nich hezký, naštěstí není co koupit. Ty co se mi líbí, taky teprve vyjdou, takže nezbývá než čekat. Spíš se naskýtá otázka, pokud vyjdou i ostatní v tu dobu, tak nevím co koupím. Mluvím o desire HD, SGS s 2,2 Froyo, Dell Thunder. Tou dobou vstoupí do hry i N9.
Galaxy Note8
GiFu
Junior

Odeslat příspěvekod OKyselkaO 24. 9. 2010 16:41

N9 představí.. taky bych se na ní čekal, ale jestli bude trvat zas půl roku než ji uvedou do prodeje..... :-(
OKyselkaO
Junior

Odeslat příspěvekod Dix_ 24. 9. 2010 18:32

Tady je to přímo na stránkách obchodu Nokia: http://www.obchod.nokia.cz/Nokia-N8-pre ... -1-10-2010
Bez bodů
Auto jedině v elektrice
Je putna kolik je koní pod kapotou.Záleží,kdo je za volantem.
Dix_
Junior

Odeslat příspěvekod pan_Lukas 25. 9. 2010 16:17

Srovnání displej Samsung AMOLED s těmi nového Galaxy ^ S 3 Symbian od Nokie, s technologií ClearBlack.

Obrázek
Obrázek
pan_Lukas
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod paulcz 25. 9. 2010 20:45

tohle srovnání dopadlo o dost hůř :) - http://www.oled-display.net/nokia-clear ... ocks-light
paulcz
Junior

Odeslat příspěvekod OKyselkaO 26. 9. 2010 10:53

Připadá to jen mi? nebo fakt má E7 nejlepší displej(sytější, jasnější) a hned po ní N8 a pak až SGS? jak může být AMOLED u N8 lepší jak SAMOLED u SGS? E7 je jasná asi kvůli toho CBD (clear black display)
OKyselkaO
Junior

Odeslat příspěvekod I.Indigo 26. 9. 2010 11:07

Souhlasím s Kyselkou.
I.Indigo
Junior

Odeslat příspěvekod revol 26. 9. 2010 11:17

Taky vidím jako nejhezčí E7 a po ní hned N8
revol
Junior

Odeslat příspěvekod Kjubiks 26. 9. 2010 11:18

No tak celou dobu u mě bylo u samsungu jedine voditko dysplay...ale jak vidim toto tak už mě na samsungu nezajima važně nic :-)
Kjubiks
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka