Nokia C3: levná QWERTY s Wi-Fi (obecná diskuze)

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod spynfo 29. 11. 2010 22:27

to neni program, ale webova aplikace, musis jit pres minioperu na http://www.ebuddy a tam se prihlasit na svuj icq ucet.

EDIT: nebo, jestli zvladnes nainstalovat, zkus Jimm: http://www.fony.sk/index.php?podstranka ... tegorie=13

EDIT 2: spis me trapi, jak odpojit facebook, protoze kdyz nekdo neco napise, mobil se ani nezepta, a stahne data = veme si neco z kreditu. Takze rad bych odpojil aplikace treba v ty dny, kdyz mam volno a sedim u laptopu. Vi nekdo, jak na to? I kdyz mam predvolbu na data Wifi, ne datove sluzby operatora, stejne me to pomaloucku pozira kredit. Takze - chybicka (od vyrobce) se vloudila.

EDIT 3: nic, musel jsem nadobro odhlasit facebook, ktery byl nastaven na to, ze nesmi stahovat nova data, presto mi z neznamych duvodu odkousaval pomaloucku z kreditu. Ted mi na displeji sviti - jmeno a "LOGIN". To jest, natvrdo odpojen. /
gTalk: stvoril jsem si novy ucet jmeno.phone@gmail.com , poslal upozorneni vsem kontaktum a znamym, ze tento ucet bude fungovat pouze na mobilu na CHATovani. Puvodni ucet jmeno@gmail.com budu pouzivat pouze v pripade dlouheho odlouceni od laptopu, kdyz budu v zahranici, na obcasne kouknuti mailuu. Samozrejme, pokud je to mozne, tak pres wifi. Na maily budu pouzivat laptop doma.
Naposledy upravil Fíla dne 8. 12. 2010 12:06, celkově upraveno 2
Důvod: necituj přechozí příspěvek, edituj své příspěvky a nespamuj na fóru
spynfo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod fretynka 3. 12. 2010 19:20

spynfo píše:EDIT 2: spis me trapi, jak odpojit facebook, protoze kdyz nekdo neco napise, mobil se ani nezepta, a stahne data = veme si neco z kreditu...

Není to třeba tím, že má operátor podchycený kanál, na kterém aplikace FB komunikuje, a ten by byl zpoplatněn? Myslím, že u O2 bylo něco takového kolem ICQ.
fretynka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod spynfo 8. 12. 2010 12:05

netusim, kazdy operator ma sva nastaveni (dal jsem volbu pripojeni pres wifi, tak snad se to neda obejit). Ja jsem stahnul icq JAVA aplikaci, stahlo mi to do "hry". Proto jsem to nemoh najit. / Pak: "jdi na" > volby > zvolit > seznam aplikaci > icq, oznacit, hotovo, hotovo. piip. Objevi se v menu "jdi na". / Pak: volby > organiz > presun > sipkou (joystickem) nahoru, hotovo. A je to. Icq mate poruce.
Ted zkousim nimbuzz, ktery obsahuje v sobe (jako aplikace) skype, icq, facebook.chat, gmail.chat, yahoo.chat, myspace, twitter, jabber a nekolik dalsich, pres jedine prihlaseni ke svym uctum.
http://www.nimbuzz.com/en/mobile/download . Prijde vam registracni sms, a dal jsem se zatim nedostal, selhalo pripojeni wifi. Pak bych zrusil samotnou java aplikaci icq, bude zbytecna.
Pridavejte dalsi navody, samotny manual (knizka) k nokii od vyrobce je k nicemu. Zdravim vsechny.

gmail: dost me stve, ze zatimco google Talk v menu "chat" ma volbu "odhlasit" a pamatuje si heslo k uctu (pak staci jen kliknout), tak mailovy klient GMAIL nema v sobe odhlasit, a uzira z kreditu, kdyz dojde novy mail. To by v zahranici pres roaming mohl byt problem, takze gmail se musi natvrdo "odpojit" (9ata polozka v menu) a zapomene jmeno uctu i heslo, ktere se musi vzdycky znovu napsat. Alespon jsem zatim neobjevil jinou moznost nastaveni. Poradte 8-S

jo jeste neco, v mobilu mam zastrcenou 2 Gb kartu :-) , ale kdyz se podivam na pamet, sviti mi tam pouze nekolik Mb, ukazuje to pouze obsazene misto a ne celou kapacitu. Hm. → nic, tak sel jsem na to pres linux a microUSB, volna kapacita mobilu je 1,9 Gb, muzu davat mp3 :D , to me Nokia potesila.
spynfo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lutzi 10. 12. 2010 11:32

Tato Nokia je skvělí mobil.Alespoň to můžu říct já.Dobrá výdrž a všechny nejnutnější věci to také má.
Lutzi
Junior

Odeslat příspěvekod MaroH 11. 12. 2010 11:56

nepřišli jste někdo jak vyřešit problém s BT sluchátky? hrajou opravdu mizerně. Napadlo mě přehrát FW ale protože mám mobil od T-M a mám FW verzi 4,6 a nechce se mi to dělat doma. problém je že na netu jsem našel českou nejnovější 3,6 a zahraniční 7,3 myslím nebo tak nějak...bůhví odkud to T-M má a pokud by to nebylo řešení tak přehrávat nebudu.
MaroH
Junior

Odeslat příspěvekod fretynka 12. 12. 2010 22:42

spynfo píše:netusim, kazdy operator ma sva nastaveni (dal jsem volbu pripojeni pres wifi, tak snad se to neda obejit). ...
Pridavejte dalsi navody, samotny manual (knizka) k nokii od vyrobce je k nicemu. Zdravim vsechny.

Aha, nějak jsem předpokládala, že jsi nastálo připojený...
Já mám telefon v krabici, pořád na něj koukám a už chci, aby bylo 24. Bohužel na tom nejsem finančně dobře, takže ho z části kupoval Ježíšek od přítele a mně bylo dopřáno ho jenom vyzkoušet. Při té příležistosti jsem se sice připojila k wi-fi, ale hned se mi telefon zase odpojil. Hledala jsem na netu, jak by to mělo být s šifrováním a tak, které telefon umí, a problém by měl být jinde. Tak jsem zvědavá, co všechno mě čeká ještě vyřešit. Ale samozřejmě se zde se všemu vyřešenými problémy pak podělím.
Ale i za tu chvilku, co jsem si telefon zkoušela na prodejně a pak ještě doma, jsem se do něj zamilovala. Bála jsem se, že se na něm bude třeba psát špatně, protože má malá talčítka, ale překlepy minimální a je to podle mě všechno o zvyku.
fretynka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod spynfo 26. 12. 2010 16:14

velmi malo veci nejde, napriklad v mapach zvetseni/zmenseni (zmizelo z MENU), youtube (vyzkousim ten player xenozu z https://store.ovi.com), i kdyz pochybuju, protoze http://adobe.com na sve strance nema link na flashplayer do mobilu... (Sorry, this item is not available for the Nokia C3-00.
Browse more great content in the "Related" section below.
XENOZU YouTube playe). A je to tady. / nasel jsem miniaplikaci videotube, nainstaloval, bylo tam video - nejake karate, play, play, otevrelo mi to youtube, vybral jsem si jine video a funguje v tom takove okynko cca 3x2cm, nic moc, ale aspon neco . To byl postup pokus/omyl. Ted uz funguje youtube normalne pres minioperu.

-- 26. 12. 2010 16:21 --

psat dvema palci mi moc nejde, to uz je na vykloubeni :-) , lepe se pise, v leve ruce drzet mobil a pravou rukou, nejlepe celou dlani, psat sms :-) psat sms v aute za jizdy po pameti, to urcite ne, na to je lepsi 9tlacitkovy mobil s dobre hmatatelnyma klavesama. Ale tim jednim prstem v druhe dlani to je za chvilicku, preklepy da se rict zadne. Vhodny mobil s sebou misto mininotebooku, to taky nepisete mail za jizdy, kdyz jste ridic.

-- 26. 12. 2010 16:25 --

MaroH píše:nepřišli jste někdo jak vyřešit problém s BT sluchátky? hrajou opravdu mizerně. Napadlo mě přehrát FW ale protože mám mobil od T-M a mám FW verzi 4,6 a nechce se mi to dělat doma. problém je že na netu jsem našel českou nejnovější 3,6 a zahraniční 7,3 myslím nebo tak nějak...bůhví odkud to T-M má a pokud by to nebylo řešení tak přehrávat nebudu.

Taky jsem si koupil sluchatka Hama (spuntovky) a hrajou mizerne, neni to modelem? Druhe sluchatka naopak hraji velmi dobre, maji basy, hutny zvuk. Asi to neni prenosem/ruchama, spis kvalitou membrany. Mozna drazsi model by pomoh, proc jsi to nevyzkousel primo v prodejne pred zakoupenim?

-- 26. 12. 2010 16:32 --

Kdyz se pripojim pres microUSB, dam pripojeni "velkokapacitni uloziste", Nokia zahlasi ---karta je pouzivana jinou aplikaci, cekejte (melo by se to chovat, jako USB klicenka). Dela to ve Windows XP, i v Ubuntu. Uz jsem odpojil i SimCARD od vypisu jmen, nevim si vzpomenout na nic, co bych jeste mohl odpojit. Pripojeni na "prenos medii" zase vytvori jen virtualni slozku, do ktere nemuzu nakopirovat nic. Umite poradit? Diky moc.
spynfo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kniter 26. 12. 2010 17:47

U symbianu byva problem s smskami ukladajucimi na kartu, u s40 mozno aktivna tema. Restart nepomaha?
K♥N♥I♥T♥E♥R loves Galaxy S5 neo+32GB

Zoznam aplikácií pre Nokiu :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=6&t=1093900
Kniter
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod fretynka 27. 12. 2010 23:18

spynfo píše:-- 26. 12. 2010 16:32 --

Kdyz se pripojim pres microUSB, dam pripojeni "velkokapacitni uloziste", Nokia zahlasi ---karta je pouzivana jinou aplikaci, cekejte (melo by se to chovat, jako USB klicenka). Dela to ve Windows XP, i v Ubuntu. Uz jsem odpojil i SimCARD od vypisu jmen, nevim si vzpomenout na nic, co bych jeste mohl odpojit. Pripojeni na "prenos medii" zase vytvori jen virtualni slozku, do ktere nemuzu nakopirovat nic. Umite poradit? Diky moc.

Hláška se mi objevila i u windows seven pro. Připojuji normálně přes ovi, hned ta první možnost v nabídce telefonu, mám nainstalované všechny programy a v Tento počítač mi přibyla složka Nokia Phone Browser a přes to se do telefonu i na kartu bez problémů dostanu.

Mohla bych se ještě zeptat, jak jste na tom s baterií? Zatím telefon docela hodně pracuje, hry, instalace aplikací, ICQ nebo Jimm, připojení přes wifi nebo přímo internet od operátora a vydrží tak dva dny. Docela mě to zklamalo, protože starší telefon při datových přenosech a zapnutém BT s menší kapacitou baterie vydržel možná i více.
fretynka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kvetak 28. 12. 2010 16:39

Telefon mam od 20ho a nabijela jsem 2x. A taky docela porad pracuje. Coz neni vubec spatny. Vydrz fakt dobra. Ale mam jiny problem. Nejde mi pripojit pres Wi-Fi. Normalne se zepta,pres co se ma pripojit,dam pres Wi-Fi a on se pripoji pres operatora. Kde co jak mam nastavit,aby to slo pres Wi-Fi? Zkousela jsem O2 i T-Mobile a oboji je stejne. Poradi nekdo?
N 5110=N 3310=Al 501=N 3510i=Al 735=SE K700i=SE W800i=SE J220i=Moto F3=Si A50=N 1600=Si AX75=N N73=N 2600c=Vf 533=LG KC550=LG KM900=N C3-00=HTC WS=SGS3
Kvetak
Junior

Odeslat příspěvekod kirscha2010 29. 12. 2010 17:32

to Květak: to je divné. Nejdřív jsem (možná zbytečně) vlezla na připojení - wlan - připojení k internetu a dala si nejprve se zeptat. Potom dostupné wlan a uložila ty své preferované (doma, v práci). A teď kdykoliv kamkoliv vlezu, zeptá se mě to, jak chci připojit a dá mi na výběr wifi v dosahu....Možná to píšu jako idiiot, ale nejsem zrovna expert ☺.
kirscha2010
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kvetak 29. 12. 2010 17:54

No presne tak to delam,ale bohuzel to nejde. Automaticky to jde pres E... >:-( Fakt nevim cim to je. V Arene to jde hned od pocatku pres Wi-Fi,a tady ne... :'( Nevim co s tim :hm
N 5110=N 3310=Al 501=N 3510i=Al 735=SE K700i=SE W800i=SE J220i=Moto F3=Si A50=N 1600=Si AX75=N N73=N 2600c=Vf 533=LG KC550=LG KM900=N C3-00=HTC WS=SGS3
Kvetak
Junior

Odeslat příspěvekod Jungleoid 30. 12. 2010 09:09

Zdravím všechny vlastníky tohoto mobilu.Mám jednoduchý dotaz.Prosím dokáže někdo popsat postup bod po bodu, jak donutit tento mobil aby přehrával videa z YouTube přes zapnuté WiFi.mně se to prostě nedaří.když kliknu v OpeřeMini na video, otevře se interní přehrávač nokie a nic.Že to jde jsem zahlídl na jednom Videu na Youtube ,ale to bylo asi ve španělštině a ten postup jsem prostě nepochopil.
Za případná řešení předem děkuji.
Jungleoid
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Sentry 30. 12. 2010 09:58

Stahni si a nainstaluj aplikaci emTube na prehravani videa z youtube.

http://symbianv3.com/emtube-youtube-player/
OnePlus Nord 3 5G - 16GB / 256GB
Model: CPH2493
OxygenOS 13.1.0.592(EX01)
Sentry
Junior

Odeslat příspěvekod Kniter 30. 12. 2010 10:43

Nokia C3 nema symbian. Naviac symbianove emtube uz nefunguje on-line. Skus ist cez vstavany prehliadac na m.youtube.com. Alebo stiahni aplikaciu bolt, pripadne minitube. Mam to v podpise. Musis mat vytvorene a aktivivane konfiguracne nastavenie prednostne miesto pristupu internet. Posli si ho zo stranok operatora, a restartuj mobil. Alebo si vytvor manualne osobne/volby/nove/miesto pristupu/ malo by to samo vyplnit nazov miesta pristupu internet. Ked nie ho tam dopis. Potom ho aktivuj v konfiguraciach/prednostne miesto pristupu.
K♥N♥I♥T♥E♥R loves Galaxy S5 neo+32GB

Zoznam aplikácií pre Nokiu :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=6&t=1093900
Kniter
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka