Nokia C7 - obecná diskuse, Belle oficiálně k dispozici

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod dm52 23. 10. 2012 09:53

Mamej píše:
dm52 píše:Asi dva dny se snažím nainstalovat Belle Refresh na C7. AKtualizace je stažená v telefonu, potvrdím instalovat, objeví se hlášení "přístroj se restartuje", po čase zhasne a svítí jenom bílé prostřední tlačítko. Včera jsem ho tak nechal "restrtovat" přes noc a ráno jsem ho našel tak jak jsem ho večer zanechal. Telefon na nic nereaguje. Musím vždy vyndat baterii a pak zapnout. Verze softwaru zůstává pořád ta stará 111.030.0609. Máte někdo nějakej nápad (kromě hození ze skály)?

Trápil jsem se s úplně stejným problémem asi 4x dokola (aktualizace volbou z mobilu), potom jsem ji udělal kabelem přes Suite (musel jsem si napřed nainstalovat nejnovější verzi, kterou mi ale staré Suite samo nabídlo) a potom to už šlo.
Celý proces instalace a následného restartu trval asi 50 minut, ale přes kabel napoprvé a O.K., vše šlape jak má a dokonce se mi zdá, že zrychlení systému je velmi výrazné.

Poslední verzi Nokia Suite mám, aktualizaci nenabízí. Jenom tu aktualizaci přímo v mobilu.
dm52
Junior

Odeslat příspěvekod dm52 23. 10. 2012 13:23

Nakonec jsem Nokia Suite odinstaloval, naistaloval znovu a hned to nabízelo aktualizaci na Reffresh. Vše proběhlo a už je tam, kde má být (v telefonu).
dm52
Junior

Odeslat příspěvekod Irbis9 23. 10. 2012 23:20

Zdravim. Mam teď nově koupenou Nokii C7. A vypadá to, že je brandovaná. V off-line režimu je všechno v pořádku. Vypnu telefon, vložim SIM a pak ho zapnu, tak po mně ani nechce PIN a když zkusim vypnout off-line režim, hlásí, že SIM není vložena.
Jde potvrdit (na základě mého popisu), že telefon je brandovaný?

(Ještě bych chtěl prosim od někoho zkušeného vysvětlit, jak se v servisu pozná zásah do telefonu, když se přehraje firmware.)
Irbis9
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dm52 23. 10. 2012 23:57

Spíš by se po zapnutí mělo objevit logo nějakého operátora - blíž viz tady: http://mobilni-telefony.heureka.cz/noki ... ka/162151/ Já mám od loňska z obchodu zánovní C7, byla brandovaná pro O2, po zapnutí tam jede taková ta jejich modrá bublina. Jinak po zapnutí se chová úplně normálně, jako každej jinej telefon. Brand. telefon má pak na rozdíl od telefonu koupeného ve značkovém obchodě, třeba Nokia, nějaqké extra aplikace příslušného operátora.
dm52
Junior

Odeslat příspěvekod šulda 24. 10. 2012 04:14

Irbis9>> to co myslíš ty je zablokování na jednoho opa ale to už se u nás, naštěstí, nedělá několik let a C7 se tak dlouho nevyrábí takže na 99,9% nebude blokovaná na našeho opa, jedině že by byla zakoupena s ciziny ale klasicky nepopisuješ to nejdůležitější a to je kde jsi ji zakoupil, podle "nově" ti možná odpoví nějaký věštec, nebo je to prostě porucha.
šulda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod myšpulín 24. 10. 2012 05:47

Irbis9: Podle tvého popisu máš v lepším případě špatně vloženou sim v telefonu, v horším případě je telefon vadný. Nečtení sim není žádné brandování ani blokování. I blokovaný telefon se ptá na PIN, když je na sim aktivní.
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Kniter 24. 10. 2012 06:37

Skus inu simkartu, pripadne trojhmat. http://nokiamania.mobilmania.cz/2010102 ... ro-experty
K♥N♥I♥T♥E♥R loves Galaxy S5 neo+32GB

Zoznam aplikácií pre Nokiu :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=6&t=1093900
Kniter
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Irbis9 24. 10. 2012 09:23

no ten telefon je z dovozu. Má na sobě nápis operátora. Při načítání se normálně objeví animace od Nokie. SIM sem vložil správně podle návodu, zkoušel sem jí tam i obráceně, což taky šlo, ale furt je to stejný.
Irbis9
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jaydoo 24. 10. 2012 09:32

Irbis9 : Tažko Ti niekto poradí, ked stále nevieš napísať konkrétne. Mám nově z dovozu a má na sobě nápis operátora. To je ta kťažké napísať odkiaľ a akého operátora?
Aj ke pro Teba cizina aj slovenský T-Mobile, tak bude blokovaná. Viac mi nechce moja veštiarska guľa prezradiť, vraj či si to má vycucať z prsta :)
Nexus 4 > SGN > Iphone 4 > N8 > Lumia800 > N97mini > C7 > C5 > E51 > HTC Diamond > N95> N80 > N70 > 6630 > 6600 > 7650 > 8210 > 6150 > 6110 > 5110....
jaydoo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Irbis9 24. 10. 2012 09:42

Operátor je Movistar vlastněný Telefónica S.A. (španělský operátor). Takže telefon ze Španělska. SIM kartu mam T-Mobile. Jinak telefon podle IMEI je v záruce.
Irbis9
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod myšpulín 24. 10. 2012 10:12

I kdyby byl blokován, tak by ten telefon nějak na tu sim bude reagovat. Takže zkus ten trojhmat, což je forma resetu telefonu a apak by bylo dobré zkusit víc než jednu sim.
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Irbis9 24. 10. 2012 10:17

ok vyzkoušim

-- 24. 10. 2012 10:41 --

Nové informace :shock:
Předtím sem to zkoušel tak, že sem vypnul telefon, vložil SIM a zapnul. To kartu nedetekovalo.
Tak sem zkusil: zapnul sem telefon, vložil SIM a dal aktivovat obecný profil. Objevil se požadavek na PIN (konečně :tleskani ), po zadání se telefon restartoval a pak vyskočila hláška: Neplatná SIM karta.
Takže budu muset přehrát fw?
Irbis9
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jaydoo 24. 10. 2012 10:58

Prehrat FW ti nepomôže, ak je blokovaný na operátora. Ešte vyskúšaj inú SIMkartu.
Nexus 4 > SGN > Iphone 4 > N8 > Lumia800 > N97mini > C7 > C5 > E51 > HTC Diamond > N95> N80 > N70 > 6630 > 6600 > 7650 > 8210 > 6150 > 6110 > 5110....
jaydoo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Irbis9 24. 10. 2012 19:54

mam možnost vyzkoušet sim jen od T-Mobilu. Žádná nejde. Taky mě napadlo, nemohlo by to být tim, že je to starý typ SIM karet?
Irbis9
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka