Nokia E7

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod RobertS 16. 3. 2011 12:38

Nepochybne timto Nokia male % zakazniku od E7 odradi, ale cilova skupina tohoto telefonu - manazeri - proste dokumenty nefoti. Jsou mnohem efektivnejsi nastroje na zachyceni dokumentu (scan, on-line jizdni rad, prepsani vizitky rovnou do adresare atd.). Jsem manazerem uz mnoho let a denne se potkavam s jinyma a jeste jsem zadneho manazera nevidel fotit dokumenty mobilem.

Samozrejme jina otazka je jestli je takovato strategie spravna, proc neudelat nabuseny telefon se vsim vsudy. Nevim jestli je na trhu telefon, ktery ma vsechny parametry spickove (vcetne pouzitych materialu, kvalitni klavesnice atd.).
RobertS
Junior

Odeslat příspěvekod Carismatico 16. 3. 2011 13:33

Dokonalý telefon určitě není, ale některé telefony se dokonalému telefonu přibližují více, některé méně. A E7 má co vylepšovat. V dané ceně spíše je hodně nerovnoměrná rovnice cena/výkon - a tady převažuje bohužel cena.

Raději si pořídím Galaxy S2, nebo Optimus 2X a ušetřím více jak tisícovku. A přesto, oba telefony nabídnout lepší kalendář, nebo lepšího e-mailového klienta, ten stávající je z mého pohledu o ničem.
Xperia S White + Wave 3 + Galaxy S II + S III

Mobilní poradenství a konzultace, více v "zeměkouli" :D
Carismatico
Moderátor Galerie

Odeslat příspěvekod RobertS 16. 3. 2011 13:49

Cena bude vysledkem toho co zakaznici akceptuji. Nechme to na trh aby akceptoval nebo neakceptoval tuto cenu.

Telefony s WP7 prisly s cenovkama 13-14 tisic prosinci, dnes se nove prodavaji za 7-10. To same mozna ceka E7 - pred 3 tydny jsem za ni dal 600 EUR, tento tyden jsem ji videl jiz pod 500 v Nemecku.

Jinak kde si videl levnejsi Galaxy S2? Za prve se jeste neprodava, ale ceny predobjednavek v Anglii byly kolem 600 liber.

-- 16. 3. 2011 13:50 --

Jinak email v Androidu samozrejme lepsi je, kalendar je ale plne srovnatelny.
RobertS
Junior

Odeslat příspěvekod Auto1 19. 3. 2011 15:25

RobertS píše:Pozde dorucene emaily jsou problemem Nokia serveru ne emailoveho klienta. Problemy s Nokia servery ma cast uzivatelu od zacatku bez ohledu na verzi Symbianu. Aktualizace jenom samotneho klienta nic neresi. Kdo chce mit jistotu spravneho fungovani emailu, nastavuje si synchroniza.ci mazi telefonem a svym emailovym poskytovatelem naprimo.

Požádal bych tedy o návod,jak napřímo nastavit spojení centrum.cz do nokie N8,protože netušík kde a jak to nastavit,mobil chtěl jen zadat název schránky a heslo,a už mej běžel,nevím,kde vlezu do toho podrobného nastavení v menu a poprosil bych steb by step návod pro blbce,protože rada,změň si to mi nepomůže.
Auto1
Junior

Odeslat příspěvekod RobertS 20. 3. 2011 08:44

Step by step navodu pro blbce je na internetu spousta, musis se trochu posnazit. A k detailnimu nastaveni se dostanes tak, ze pri vytvareni nove schranky po zadani uzivatelskeho jmena a hesla se objevi stranka s podminkami pouzivani sluzeb, ktere musis odmitnout. Pak se ukazou detailni nastaveni schranky (ale i tento navod je na internetu a i na tomto foru mnohokrat).
RobertS
Junior

Odeslat příspěvekod Auto1 20. 3. 2011 11:27

díky,
ono to zdánlivě s E7 nesouvisí,ale když nefunguje mejl,tak je pro mě mobil k ničemu,a to platí jak o N8 tak o E7.
Proto to rozvádím.

Doplním že se jen vyplní Server príchozí pošty - pop3 server providera (príklad - pop3.seznam.cz)
a dále Server odchozí pošty - smtp.vodafonemail.cz (pokud máte vodafon)
a už to fičí bez serverů nokie.

Nyní uvidím,zda bude mejl chodit korektně,nebo je chyba v samotném mejlovém klientovi.

Ještě mě napadlo použít externí aplikaci,pro email,používáte vestavěnou,nebo jakou?

Když používám vestavěnou,tak mi chodí emaily korektně,ale nelze je odesílat vůbec,a to jsem použil nastavení z vodafone techforum stránek.
Netuší někdo,proč emaily nelze odeslat?
Auto1
Junior

Odeslat příspěvekod andy321 24. 3. 2011 06:59

Co dat jako SMTP taky SEZNAM, ale se jmenem a heslem(pokud tam jde zadat). To by mělo chodit bez problemu. Ono i to Vodafoni SMTP bude nejspis chtit nejakou autentikaci a ta ze SEZNAMU to nebude.

Na E52 jsem ze začátku používal vestavěnou aplikaci, ale ta se chovala jako archiv. Maily se mi tam neustále hromadili (na nějakou retenci telefon prostě s..l, na serveru používám imap). Obdobne pochybne chovani bylo na E60. Maily, ale vždycky přišli všechny. Nakonec jsem to vyřešil dvěma externíma aplikacema a "dočasné" problémy s vestavěným email klientem mě už nechávají chladným:
ProfiMail(em) pro POP3/IMAP schránky, je od LonelyCatGames a opravdu funguje,
umí libovolný počet schránek, PUSH mail samozdřejmostí (ale ten
nepoužívám, stačí mi automatická aktualizace 1/hod - časové rozmezí
jde nastavit) - dá se sehnat tak za 400,-
RoadSync(em) pro Exchange/Kerio - od DataViz(u) - špičková náhrada za MailForExchange
Nejlepe pořídít od Keria, je to citelně levnější

BTW: Nokia Messaging je z mého pohledu výkřik do tmy pro lidi co mají pocit, že nemůžou žít bez toho, aby někomu platili za přenos mailů (ala BLACKBERRY).
NMT DANCALL "KANYSTR" -> Dancall 2711 -> Bosch MCOM607 -> 2x N6110 -> N6150 -> N6210 -> N6310 -> 3x N6310i -> N6230 -> 2x E60 -> E52(+E52 backup) -> Něco funkčního!!! Symbian Nokia preffered!
Support SYMBIAN! Kill Elop and Jobs!
andy321
Junior

Odeslat příspěvekod dolnajs 24. 3. 2011 07:47

andy321 píše:Vodafoni SMTP bude nejspis chtit nejakou autentikaci

Nebude a nikdy nechtělo (v případě, že jste zákazník Vodafone)...

P.S.: Ať nejsem úplně OT. Tak na E7 taky čekám a jsem zvědav, jestli nakonec zvítězí právě ona nebo Samsung Galaxy S2 bez klávesnice. Na klávesnici jsem bohužel zvyklý a bojím se toho, že jen samotná dotykovka nebude to pravé ořechové na psaní (pro mě).
dolnajs
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod RobertS 24. 3. 2011 11:03

Andy321: RoadSync na novem Symbianu nejde.
RobertS
Junior

Odeslat příspěvekod guiz 25. 3. 2011 11:57

Kdyby to někoho zajímalo tak tady v tom obchůdku v Ostravě už mají E7 za 11911kč.Z obchodem mám dobré zkušenosti.Mám od nich dvě N8,v telofonu je čeština,která zůstane i po aktualizaci fw přes FOTA.
Moderátor fóra MobilMania.cz
Samsung Galaxy S25 Ultra 512GB, Samsung Galaxy watch 7 LTE
guiz
Moderátor

Odeslat příspěvekod RobertS 25. 3. 2011 13:21

Guiz: pred koupi v tom obchodku doporucuji zjistit si odkud ty telefony jsou (podle IMEI nebo Product code). Urcite nejsou urceny pro CR, sem se jeste nedovazeji oficialne. Pokud jsou to telefony pro nejakou zemi EU, tak je to OK z pohledu zaruky Nokia. Pokud je to telefon puvodne dodan mimo EU (bezne ruzni obchodnici nakupuji z Asie), tak je to docela riskantni z pohledu zaruky.
RobertS
Junior

Odeslat příspěvekod guiz 25. 3. 2011 16:10

Samozřejmě že je to EU distribuce ofic pro německo. ;-) Dokonce to píší někde na tech jejich stránkách.
Moderátor fóra MobilMania.cz
Samsung Galaxy S25 Ultra 512GB, Samsung Galaxy watch 7 LTE
guiz
Moderátor

Odeslat příspěvekod dejvidek 25. 3. 2011 20:57

A až Pepík jeho krámek zatluče, tak si E7 půjdu vyreklamovat na hlavák ne? Díky, nemám zájem, takovejch suprovejch obchůdků už tu bylo...
dejv
dejvidek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod RobertS 26. 3. 2011 10:26

Pokud je to distribuce Nemecko, tak nemusis jit na hlavak, ale do jakehokoliv autorizovaneho servisu Nokia. Uz par let by mne ani nenapadlo jit s reklamaci tam, kde jsem nejakou elektroniku koupil - dnes se reklamace posilaji do autorizovanych servisu (a pokud nejaky kramek vyslovene upozornuje, ze zarizeni se nema posilat do autor. servisu, ale ma se prinest do kramku, je to pro mne jasny indikator ze tam nemam nakupovat, protoze ten pristroj nema zaruku od vyrobce a bude opraven v nejakem garazovem servisu).
RobertS
Junior

Odeslat příspěvekod bugmenot5 26. 3. 2011 15:19

Autofocus v telefonu není, protože by se údajně do štíhlého těla telefonu nevešel a musela by tam být "boule". Čímž by byl narušen jeho střízlivý design. Čteno na netu, ale kde už nedám dohromady.
bugmenot5
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka