Přeinstalovaní N73

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod joel333 16. 9. 2010 13:42

Dobrý den,

Mám mobil který pochází z Polska konkrétně to je Nokia N73.
Rád bych se zeptal jak mužu přehrát vnitřní program (ne firmware)
Použil jsem PC suite a stahnul jsem aktualní firmware mobil je sice v češtině ale stále i po resetu tam jsou nějaké polské aplikace které nechci a nepotřebuji a které nejdou normálně odinstalovat.
Byl bych raději aby se tvářil třeba jako mobil od T-mobile nebo jiného operátora jde to nějak udělat?
Měl jsem zato že když změním produkt code na t-mobile stáhne se mě upravený firmware pro tuto společnost ale ono se to stale hlasi k Polskému operatorovi.
Je tam jejich tapeta a také ty aplikace.
Je nějaká možnost jak přeinstalovat stávající aktualní firmware ? když to chci udělav v PC suite tam ně nahlásí že mám aktuální verzi a skončí to.
Nebo je možnost najít někde zálohu původního stavu telefonu od nějakého cz operátora ?
Děkuji za radu

Jarda
joel333
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bb5unlock 16. 9. 2010 14:35

joel333 píše:...jak mužu přehrát vnitřní program (ne firmware)...

netusim co myslim
n73 ma OS symbian, sa sa prehrat len prehranim FW (firmware), to si podla popisu spravil

ak ti to neodstanilo co si cakal, tak odporucam zmenit PC na nebrandovany s cestinou. a potom by telefon nemal obsahovat ziadne polske aplikacie
bb5unlock
Junior

Odeslat příspěvekod joel333 16. 9. 2010 14:43

Děkuji za radu, to jsem zkoušel změnit PC na nebrandovany kod ale píše mě to že mám aktuální FW a nedovolí mě to znovu ho přepsat.
Takže jsem zase na začátku ať změním PC na jakýkoliv (pro tento model vhodný PC) tak stejně nedosáhnu toho aby se mě znovu přepsal FW, takže tam dál zůstávají ty polské aplikace.

Nevím co s tím.
joel333
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bb5unlock 16. 9. 2010 14:57

este existuje moznost prehrat FW cez cracknuty JAF/Phoenix, samozrejme je to trosku zlozitejsie ako cez NSU
bb5unlock
Junior

Odeslat příspěvekod rk747 16. 9. 2010 15:51

Něco děláš špatně. Nejprve pomocí programu NSS (Nemesis Suite) zapiš do telefonu správný "Product key", je to šestimístný
číselný kód. Pak již připoj N73 k PC, a pomocí NOKIA NSU přehraj firmware. Toto musí fungovat, dělal jsem to celá léta
prakticky se všemi symbian Nokiemi.
SONY CMDX-1000/SONY CMD Z-5/N7650/N7610/N70/N73/N95/iPhone 3G 16 GB/Samsung I8910HD/iPhone 3GS 32 GB Black/iPhone4/SONY Xperia S/SONY Xperia T/SONY Xperia Z/SONY Xperia Z Ultra
rk747
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod joel333 16. 9. 2010 20:42

Tak jsem to konečně vyřešil......
Vše jsem dělal dobře jen nevím z jakého důvodu ale když jsem telefon zapnul do předního usb tak prostě ta aktualizace nešla.
Telefon se našel šel, zálohovat obsah ale aktualizace nešla při zapojení do zadního USB vše funguje normálně.
Jde mě z toho hlava kolem ale někde jsem se dočetl že přední USB nejsou někdy tak napájeny jako zadní ?? nevím proč ale asi to tak bude alespoň u mě :-(
Přitom flash disky tam fungují normálně.

Takže děkuji za radu a pomoc.

Jarda
joel333
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dejvidek 16. 9. 2010 20:49

Přední USBéčka mají většinou slabší napájení a tak je lepší použít USB přímo vyvedené z desky.
dejv
dejvidek
VIP uživatel