Nokia N8 - obecná diskuse, dostupná Belle

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod uiqjirka 4. 12. 2010 17:27

Presne tak,klavesnice je mocna vec.U me bez ni vlak nejede.
uiqjirka
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod FrantaL 4. 12. 2010 17:28

Zmena fontu u N8

Novy font (4 soubory nosnr60.ttf, nssb60.ttf, nstsb60.ttf, S60ZDIGI.ttf) umistime do slozky Fonts v F / Resource.

Zde vysledek a pismo

Obrázek

http://www.fileserve.com/file/Z5feBJD

Obrázek

http://www.fileserve.com/file/VZmE9Cb
Naposledy upravil Kryštof Korb dne 4. 12. 2010 19:00, celkově upraveno 2
Důvod: Co je to s prominutím za úchylný zvyk dávat odkazy do code?
LG OLED55C8, VU+ Zero 4k, Logitech Harmony 950, Pioneer SC-LX59, OPPO 203 CFW a Magnat Quantum 675 5.1 sub 6725a
FrantaL
Junior

Odeslat příspěvekod uiqjirka 4. 12. 2010 17:34

No,nekomu se to muze libit,me to prijde az moc kycovite..
uiqjirka
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Patrabus 4. 12. 2010 17:35

já radši telefon se svižným chodem a pořádnou ram než hw klávesnici. N97 je hroznej tel a to mi nikdo nevymluvi. Zlatá n8. Ta n900 taky není špatná, ale jako telefon nanic(mimochodem n8 umí také facebook chat v prohlížeči:) - měl jsem jí sice asi jenom měsíc, ale už bych jí nechtěl, výdrž katastrofální, nemožnost tvoření složek v menu a ovládání jen na šířku.
Alc OT Easy DB-Nokia 5110-Alcatel OT 301-Siemens C35i-Nokia 3310-7250i-6230i-6233-6120c-N82-6300i-6220c-N79-N85-5800-N97-N97m-SE W995i-U8i-N900-N8-N9-701-SGSII-N9-L800-L820-L920-X SP-SIII-L925-L1020-Z1C-S3m VE-S4m-Z1c-L830-E4g-SIII Neo-Z1c-S4m VE-J5-J5 16
Patrabus
Junior

Odeslat příspěvekod OKyselkaO 4. 12. 2010 17:56

Dejte si pozor u změny písma! na forech se už začaly objevovat zprávy že při změně písma přestane fungovat Ovi store, při změně zpět zas funguje....
OKyselkaO
Junior

Odeslat příspěvekod Audipetr 4. 12. 2010 18:13

nevim jestli je to dost zivej postreh ;) ale dostal jsem mail ze tady maji ceskou tm verzi n8 skladem ve stribrny

http://www.mobilveci.cz/nokia-n8-t-mobile/

podle vseho je bez brandingu jako prvni varka o2, takze docela slusna nabidka.
AR: Audi A4 Avant 3,2 FSI Quattro 6q
MM: Samsung S8500 Wave
Audipetr
Junior

Odeslat příspěvekod uiqjirka 4. 12. 2010 18:14

Patrabus píše:já radši telefon se svižným chodem a pořádnou ram než hw klávesnici. N97 je hroznej tel a to mi nikdo nevymluvi. Zlatá n8. Ta n900 taky není špatná, ale jako telefon nanic(mimochodem n8 umí také facebook chat v prohlížeči:) - měl jsem jí sice asi jenom měsíc, ale už bych jí nechtěl, výdrž katastrofální, nemožnost tvoření složek v menu a ovládání jen na šířku.

Ja mel i N8 na srovnani a u me zase N8 je propadak oproti N900.S vydrzi je na tom davno N900 lepe po updatu firmwaru,tvorit slozky lze,pres xterminal a ovladani na sirku pro me limitujici ani trochu neni.Symbina jako OS ma porad co dohanet.
uiqjirka
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod scuba 4. 12. 2010 18:38

rorxy píše:Prosim o radu-od včerejška mi pořád bliká dioda pod tlačítkem menu a zároveň hodiny ve spořiči obrazovky svítí velmi jasně.(Efekt je ten,že se telefon dost rychle vybíjí).Žádnou zmeškanou událost jsem neobjevil,vše jinak chodí normálně,restart nepomohl,tak nevím.......

Blikání diody nastavíš v menu "Nastavení" - "Telefon" - "Svět. signalizace" - "Dýchání" a vybereš si zda necháš dýchání zapnuté, či vypnuté.
OnePlus 9 Pro 12/256
scuba
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jindra999 4. 12. 2010 19:03

Audipetr: a důvod, proč kupovat drahou od prapodivné firmy, když to nabízí rovnou T-mobile za 11296 Kč? A doprava zdarma.
jindra999
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod rorxy 4. 12. 2010 19:21

scuba píše:
rorxy píše:Prosim o radu-od včerejška mi pořád bliká dioda pod tlačítkem menu a zároveň hodiny ve spořiči obrazovky svítí velmi jasně.(Efekt je ten,že se telefon dost rychle vybíjí).Žádnou zmeškanou událost jsem neobjevil,vše jinak chodí normálně,restart nepomohl,tak nevím.......

Blikání diody nastavíš v menu "Nastavení" - "Telefon" - "Svět. signalizace" - "Dýchání" a vybereš si zda necháš dýchání zapnuté, či vypnuté.

Díky,to já vím,ale dýchá neustále-i když není žádná zmeškaná událost.Ještě víc mě momentálně vytáčejí kontakty.Jak najdete kontakt od písmene "ch"?Mě to po "c"už "h" nenabídne,tak musím ručně projíždět všechny kontakty.Navíc nejde upravit "detail"- tzn.k položce mobil dopsat jméno,aby se objevili mobil(franta).Když mám třeba Novákovi a tři mobily (Franta,Pepa,Jiřka),tak na N8 se prostě objeví jen tři mobilní telefony bez odlišení.
Měl jsem N82 a a ta to všechno uměla-teď tam mám změť čísel - děs.O ostatním ani nemluvě-např.hudba proti N82 hraje jak z plecháče. :grr:
rorxy
Junior

Odeslat příspěvekod FrantaL 4. 12. 2010 20:00

OKyselkaO píše:Dejte si pozor u změny písma! na forech se už začaly objevovat zprávy že při změně písma přestane fungovat Ovi store, při změně zpět zas funguje....

Nesmysl.
LG OLED55C8, VU+ Zero 4k, Logitech Harmony 950, Pioneer SC-LX59, OPPO 203 CFW a Magnat Quantum 675 5.1 sub 6725a
FrantaL
Junior

Odeslat příspěvekod jindra999 4. 12. 2010 20:03

Kontaky kopírovaný z jinýho tel. budou vždy problém, jedině to předělat celý ručně. A to dýchání diody jde vypnout, to neoznamuje událost, ale oznamuje to zapnutej stav. U N8 k ničemu, když svítí displej. Na N97 to bylo potřeba, protože se displej zhasínal. Ale já to dýchání stejně nepoužíval.
jindra999
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod VMach3 4. 12. 2010 20:45

Já kopíruji pokaždé kontakty mezi novým a strarým telefonem a nikdy jsem s tím neměl žádnej problém. Dýchaní oznamuje skutečně zmeškanou událost a né zapnutý stav. A i u N8 lze uplně vypnout display.
Pro RORXY:
Skutečně CH ve vyhledávaných kontaktech napsat nejde ale u více stejných příjmení jse mi při vyhledávání zobrazují všechny. Co se týče toho neustálého svícení hodin mě napadl jedině restart ale když to nepomohlo tak vážně nevím, nicméně by hodiny svítit neměli ani u zmeškané události, pouze tlačítko menu by mělo poblikávat je li nastaveno na upozornění o události.
VMach3
Junior

Odeslat příspěvekod ryo2 4. 12. 2010 20:57

Amores_L píše:
Jinak jsem dnes v noci dělal nějaké fotografie (foceno nokíí n8) a výsledek je pro mě katastrofický, o makru ani nemluvím, blesk absolutně nezvládl mé očekávání, tak kde by dřívějším mobilem byla zajímavá fotka.. dnes s n8 naprosto o ničem, vy jste všichni spokojení s focení s n8 za horších světelných podmínek..?

Od dob Sony ericssonu k750i (+ externí xenon) vyfotím 95% Fotek mobilem (kompakt všude nemám jako mobil) a až nokia N8 umí vyfotit použitelnou a pěknou fotku i v umělém osvětlení bez žlutého nádechu (na automatiku).Vzhledem k tomu že fotím téměř vždy mobilem a jen na automatiku ,vidím že je telefon co se kvality týče opravdu jeden z nejlepších,na druhou stranu není možný srovnávat telefon s kompaktem. Vezmeme-li ale v úvahu že se jedná o mobil,fotky jsou víc než jenom slušné a pro mě poprvé i v horším osvětlení.S Nokii n8 už se neobtěžuji tahat s sebou kompakt (když vím že nebudu potřebovat zoom).Fotky jsou přijatelné,použitelné a dostačující.O videu ani nemluvím,na mobil je kvalita opravdu perfektní (porovnávám tu tedy s hackem fotáku-bez něj jsem snad ani nefotil a netočil...)
Kupoval jsem vždy mobily co možná nejlepší (ve své době) pro foto a video -K750i,K810i,N85,N90,N93i,N95 8GB,Samsung innov8 a až s nokii N8 jsem spokojen co se kvality týče.Zajímalo by mě,jestli někdo může potvrdit z vlastní zkušenosti,že fotí něco lépe než N8... U N8 chybí jen ten optický zoom,jinak si nemůžu stěžovat.

Edit: makro jsem asi ani nezkoušel,téměř ho nepotřebuju takže nemohu hodnotit.V tomto směru se tedy združuji komentáře.Ale vyzkouším...
Naposledy upravil ryo2 dne 4. 12. 2010 21:29, celkově upraveno 1
Samsung Innov,Nokia N8 Dark Grey,nokia pureview 808 (CFW+camera mod by ryo2),Umi c1 cross 6,44 inch
ryo2
Junior

Odeslat příspěvekod FrantaL 4. 12. 2010 21:12

Take nemam pocit ze by fotky byly tak perfektni jak je vsude opevovano, hlavne makro neosrti od 10 cm jak bylo nekde uvedeno, mozna poprve, pri druhe fotce uz ne. Mam uz druhou N8, tak at mi nekdo netvrdi ze jemu to funguje.

Treba recenze na mobilidnes:

"V noci bez blesku je obtížné pořídit nerozmazaný snímek. Stejně tak nás nepřesvědčil ani makro režim, kdy je těžké docílit především ostré fotografie textu. "
FrantaL
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka