Nokia N8 - obecná diskuse, dostupná Belle

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod jindra999 11. 12. 2010 00:31

Ten WD neutáhnou ani některý noťasy, natož mobil. N8 mi neutáhne ani rychlou flešku OCZ ATV 16 GB. Ale Verbatim 8 GB už jo.

Teď jsem připojil externí disk 1,5 TB a našel se okamžitě, nehlásilo to přetížení. Ale obsah se neukázal, protože ho mám pochopitelně na NTFS a N8 umí jen FAT32.

-------------------------

Už konečně vím, jak na poštu na VOLNY.CZ, aby šlo nejen přijímat, ale i odesílat!!!

V nastavení na email.nokia.com je potřeba ten mail zaregistrovat, rozkliknout tam změna nastavení serveru. Příchozí nechat na port 110 bez ověření. Ale v odchozí, smazat úplně vše a uložit !! Když tam nebude smtp ani port ani SSL zadáno, tak Nokia použije jako odchozí svůj vlastní server!! Otestováno teď několikrát s úspěchem. A v tuto dobu to chodilo i rychle. Jak to bude v jiný časy se ukáže.
Naposledy upravil jindra999 dne 11. 12. 2010 00:39, celkově upraveno 1
jindra999
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod sebior 11. 12. 2010 00:37

Můžete někdo vyzkoušet v kalendáři, při zobrazení dne, přejet prstem zprava doleva, jestli se vám kalendář přesune na následující den? Zleva doprava (přesun na předchozí den) je vše OK. V jiných aplikacích problém s displejem nemám. Tady mám jistotu pouze když kliknu nahoře na šipku doprava.
Taky mi připadá že widget od Nokie battery monitoru (1.1) má tendence se častěji připojovat k netu.
Docela dobře fungují od Nokie Situations, přepínám doma na domací profil podle dosahu domácí Wifi sítě a funguje to spolehlivě.
sebior
Junior

Odeslat příspěvekod jindra999 11. 12. 2010 00:44

To přejíždění nefunguje, vyvolává mi neustále vložení novýho záznamu a ani tam nejde vyskočit pryč a musím přes volby dát odstranit záznam, přestože jsem tam ani nic nenapsal. Musí se opatrně trefovat na malý šipky nahoře.
jindra999
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod blankabon 11. 12. 2010 11:52

Kalendar - Jde to, zlehka tuknout a hned tahnout,chvili to trvalo,nez mi to slo.
blankabon
Junior

Odeslat příspěvekod FrantaL 11. 12. 2010 15:50

Take vam tak neprijemne cvakaji tlacitka ovladani hlasitosti? Ten telefon mel stat tak 5000kc, kvalita tomu odpovida.
LG OLED55C8, VU+ Zero 4k, Logitech Harmony 950, Pioneer SC-LX59, OPPO 203 CFW a Magnat Quantum 675 5.1 sub 6725a
FrantaL
Junior

Odeslat příspěvekod helmutovo 11. 12. 2010 16:10

pri spustene navigaci mi nekdo zavola ja vezmu telefon s dotycnym mluvim a navigace nam keca do naseho hovoru. poradi nekdo jak behem hovoru stlumit hlas navigace a zaroven mit na displayi obrazek navigace? moc dik za odpoved, presto ze si myslim, ze to nejde. treba me nekdo vyvede z omylu.

-- 11. 12. 2010 16:19 --

Real Golf Released For The Nokia N8 ----- myslite ze v dalsim sw update pro nokia n8 se i my v cesku dockame hry reak golf zdarma? popr. nevite, kde tu hru koupit, urcite bych ji chtel a verim, ze nebudu sam...
helmutovo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lubomír47 11. 12. 2010 16:20

Wlan - neví někdo proč se mi stále připojuje Wlan? Když dám mobil třeba na nabíječku,nebo odešlu zprávu tak se mi samá připoji Wlan tu co mám doma nainstalovanou a nejde vypnout,vypnu zase se zapne a tak dokola někdy až na po 10- té se vypne.Mám navoleno nezobrazovat a vybírat ručně.díky
lubomír47
Junior

Odeslat příspěvekod Vitezslav2 11. 12. 2010 16:30

Tak navigace GPS mne docela sklamala.Bez A-GPS mi trvalo u SYGIC asi 20 minut než mi chytla signál a stejně není uplně plnej.Jedna čárka do plného signálu chybí.V aplikaci Mapy zase poloha zobrazuje trochu zpožděně..
iPhone 6 64GB Space Grey,Samsung Galaxy A7
Vitezslav2
Junior

Odeslat příspěvekod Xyz255 11. 12. 2010 16:37

Mám vcelku velký zájem o koupi této Nokie, ale mám několik dotazů, na který jsem nenašel odpovědi (možná blbě hledám), a to:
1) má opakovanej budík?
2) má nějakou upozorňovací diodu na zmeškaný události, něco na způsob E51 nebo nějaké z řady 5xxx myslim?
3) jak je to teda s tím psaní SMS, protože v recenzi to docela odpískali a i jinak na to čtu jenom samý negativa
4) jak je na tom ta výdrž, když tu čtu, že večer 100% a ráno vybitej tak jestli už je to vyřešený nebo ne
5) jestli si myslíte, že se vyplatí počkat na nokii e7 s qwertz(y) klávesnicí, která podle ofic. zdrojů má mít pouze 16B interní paměti a nemožnost karet?
Díky
edit: neumím číst má mít 16GB vestavěnou, sorry
Xyz255
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod VDanek 11. 12. 2010 16:47

Real Golf - Ten se mi automaticky stáhnul při připojení k Ovi Suite asi před dvěma dny.Stačilo kliknout na Aktualizaci softwaru
VDanek
Junior

Odeslat příspěvekod uiqjirka 11. 12. 2010 16:53

Vitezslav2 píše:Tak navigace GPS mne docela sklamala.Bez A-GPS mi trvalo u SYGIC asi 20 minut než mi chytla signál a stejně není uplně plnej.Jedna čárka do plného signálu chybí.V aplikaci Mapy zase poloha zobrazuje trochu zpožděně..

Takovy problem jsem nezaznamenal,zkousel jsem N8 cerstve vybalenou bez sim a navigovat Ovi Mapy a kdyz jsem dopsal kam chci navigovat uz me naskocila fixnuta GPS.
uiqjirka
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Vitezslav2 11. 12. 2010 16:57

Zkoušel jsi Sygic?Zajímalo by mne jestli to někomu ukazuje plnej signál.
Vitezslav2
Junior

Odeslat příspěvekod uiqjirka 11. 12. 2010 17:20

Sygica nemam duvod zkouset protoze ho mam zakoupeny na N900.Na N8 jsou Ovi Mapy,perfektene funkcni,takze neni duvod tam cpat Sygic.Pokud Ovi Mapy bez simkarty se chyti hned a Sygic ne,pak to neni problem N8,ale Sygicu.
uiqjirka
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Vitezslav2 11. 12. 2010 17:32

O.K. Budu dál testovat
Díky.
Ale ten foťák nemá konkurenci...
Vitezslav2
Junior

Odeslat příspěvekod andre22 11. 12. 2010 17:56

Wlan mi taky neustále hledá a připojuje se, ikdyž ho zakážu, a mám to stejně nastavené, takže zřejmě vada FW???

Golf se mi taky nabídl z Ovi automaticky při kontrole updatů

GPS s OVI maps naskakuje během pár vteřin, perfektní...
Akorát u kontaktů, když dám najít adresu na mapě, tak mě to u všech adres hází do Kazachstánů (nikoho tam nemám), ale psaná adresa je vždy česká. Nevíte proč? Máte s tím taky někdo takovou zkušenost, nebo je to jen vada beta verze 3.06? :roll:

Má výdrž baterie zatím zhruba 1,5-2 dny a to si s ní pořád hraju, a furt něco tahám přes wifi... Docela mě štve zatím nepřesný Battery Monitor, ale věřím,že si zvykne po více nabíjecích cyklech a usadí se
andre22
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka