Tak jsem o víkendu udělal větší test N8... až doteď jsem byl z N8 převážně nadšen, ale pár pořádných much jsem našel:
1) foták - 12 MPix nemusí být opravdu tak moc... porovnával jsem stejné fotky focené s průměrným kompaktem a lepším kompaktem (Panasonic DMC-FZ8 tuším) a fotky z N8 jsou lepší jak obyč.kompakt, ale horší než lepší kompakt... navíc práce na mrazu s kovovým tělem je nic moc, stejně tak ovládání se zmrzlýma rukama dotykovou obrazovku... udělal jsem hodně fotek a baterie stále ok
2) navigace - bomba... bohužel,moc nefungují trasy... navolil jsem si na ovi.com trasu,sesynchronizoval s mobilem a pak po 4h jízdy autem dal trasu, abych trefil cíl a ono mě to cpalo na začátek celé trasy... takže trasy ne pokud nechcete jet od začátku do konce, ale místa super
3) web - používal jsem i přednastavený nokia prohlížeč a párkrát mi spadl...
4) sms & emaily - to už jsem psal výše...
5) překvapení na závěr - nevím čím to... včera než jsem odjížděl z prahy na sever moravy, tak jsem si nastavil duální připojení k síti (předtím jsem měl jen gsm)... než jsme odjížděli, taxem si pro jistotu mobil nabil doplna... v praze jsem se nechal navigovat při odjezdu asi jen 10 minut do jednoho místa, pak už ne, navigaci jsem regulérně vypl... za celou cestu domů nic nepřišlo, nevolal jsem, nic... přijedu domů za 4hodiny a mobil úplně vybitý (zbývala 1 hodina do konce)!!! nechápu to! žádný program na pozadí, nic... hlavně za tenhle bod má N8 u mě pořádné mínus, to si nesmí dovolit!!!! že by to mohlo být tou 3G síti? Ale fakt nechápu.... ta navigace byla zapnutá jen cca 10 minut...
Co je ale naprosto bomba, tak to je video! naprosto úžasný obraz a naprosto úžasný zvuk - ani jedno můj foťák nezvládne takhle ani náhodou! ten zvuk je fakt bomba, zachytí šumy i z velké dálky a to dost jasně.... video je fakt bezkonkurenční, bych řekl že i srovnatelné s dobrou kamerou....
video
-- 20 pro 2010 15:58 --dezavy - vše souvisí se vším