Nokia N8 - obecná diskuse, dostupná Belle

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod FrantaL 20. 12. 2010 14:34

Pripojovat se Ti to sice nebude, ale navigace se bude hledat celou vecnost...

-- 20. 12. 2010 13:38 --

Milil píše:
jindra999 píše:No 30 Kč je v pohodě. Ale já četl, že v USA stojí 99 centů, tj. 19 Kč. Kouknu do OVI a helemese, 50 Kč. Tak jsem pátral a pátral až jsem to vypátral. Teprve za pár dní poté vyšla nová verze, sezónní, tj. zimní a ta stojí 30 Kč. Kdyby to rovnou bylo za 30 Kč, tak jsem ani nepátral a koupil to. Holt kdo chce moc, nemá nic. Nevyšel už Shazam pro N8?

Podíval jsem se po netu a našel toto: AB je za 1$ pro iOS, zadarmo pro Android (ovšem jsou v něm reklamy) a za 3$/3€ pro Symbian^3. Sezónní verze pro Symbian pak stojí 2$/2€. A ceny neurčuje prodejce, ale developer. Můj osobní názor je ten, že krást povedenou aplikaci kvůli padesátikoruně (na telefon za 12k) mi přijde hodně zoufalý ;)

:tleskani

Ty budes jeden z tech co ma v mobilu vse legalni vid? Programy, muziku atd..
LG OLED55C8, VU+ Zero 4k, Logitech Harmony 950, Pioneer SC-LX59, OPPO 203 CFW a Magnat Quantum 675 5.1 sub 6725a
FrantaL
Junior

Odeslat příspěvekod dezavy 20. 12. 2010 14:41

TO andre22:
Je známo, že se emaily špatně synchronizují a čeká se, zda to opraví první aktualizace. Je ale divné, že ti to nesynchronizuje už od pátku.
U většiny majitelů N8 je to tak, že ikdyž je nastavena automatická synchronizace, tak se to synchruje až tehdy, jakmile vstoupíš do mailu nebo až tehdy, pokud ručně vyvoláš synchronizaci. Taky se hodně stává, mě také, že ikdyž po ruční synchronizaci vidím, že to synchronizuje, tak se mi nové emaily nenačtou. Když to zkusím po pár hodinách, tak se emaily načtou.
Jde hlavně o to, kde máš email? Seznam, volný.... ? Pokud seznam, tak ho musíš zaregistrovat na: email.nokia.com a od té doby se to u mě zlepšilo. Sice se to stále samo nesychronizuje, ale po vyvolání ruční sychnchronizace se mi zatím vždy emaily zobrazily.
dezavy
Junior

Odeslat příspěvekod GiFu 20. 12. 2010 14:43

VDanek píše:
Modroockozelene píše:Ahoj, když spustím navigaci, tak se mi ukáže připojen na GPRS Web (mám Vodafone) . Po chvilce se odpojí, ale vždy mi to odečte nějaké haléře. Nemohu přijít na to, kde tohle vypnout. Navigace je offline. Poradíte?

Nastavení/Nastav.aplikací/Poloha/Metody určování polohy/-tam si vypni asistované GPS a už se ti nebude připojovat.

Mám to takhle taky a dřív bylo hledání polohy cca 5 - 10 sekund, teď holt 30 sekund, ale zadarmo. Než jsem přišel na to, že musím A-GPS vypnout, tak bylo kilo v řiti. :lol:
Galaxy Note8
GiFu
Junior

Odeslat příspěvekod andre22 20. 12. 2010 14:47

to dezavy:
emaily mám na gmail a seznamu... na gmailu mi přestal ten widget ukazovat i poslední emaily, ten widget prostě zůstal prázdný.... teď zkouším ten email mazat nejde to - 20 minut to něco dělá, ale výsledek žádný....
na email.nokia.com jsem se zkoušel přihlásit několikrát, ale píše mi to, že mám nokiu n8, tak že mám vše v mobilu a když dám přihlásit, tak mi to nic neveme, furt to píše chybu... Ten mail je totálně v něčem... nejde s tím dělat vůbec nic...
andre22
Junior

Odeslat příspěvekod Horror88 20. 12. 2010 14:55

Ahoj, dnes vyšla aktualizace pro Operu mobile, která opravuje spoustu chyb několik spojených přímo se Symbianem^3. Nevím zda-li je aktualizovaná na OVI, ale na domovských stránkách samozřejmě ano. Právě sem jí stáhl a budu testovat ;-)
Horror88
Junior

Odeslat příspěvekod andre22 20. 12. 2010 15:44

tak vyřešeno.... ikdyž to nechápu.... všiml jsem si, že mi už od pátku nezazní pípnutí při příchozí SMS zprávách... nejdřív jsem si do neděle myslel, že je to náhoda, že jsem to pokaždé jen neslyšel... ale dnes jsem měl celý den mobil na stole a taky nic... Tak jsem si zkusil poslat z netu smsku sám a opravdu žádné oznámení, ani na displeji, ani zvuk, jen tlačítko začlo blikat, ale ani v oznamovací části displeje u baterky žádné echo. Tak jsem najel na profil a dal znovu vybrat ton zprávy ten samý, jaký jsem měl předtím... a ejhle - najednou se začal i synchronizovat email!!! Nechápu!!! A smska najednou též funguje...
andre22
Junior

Odeslat příspěvekod FrantaL 20. 12. 2010 16:01

Tohle se mi uz take stalo, sms chodily, ale bez zvuku, pomohl restart mobilu a vse bylo OK, jooo Nokia:-)
LG OLED55C8, VU+ Zero 4k, Logitech Harmony 950, Pioneer SC-LX59, OPPO 203 CFW a Magnat Quantum 675 5.1 sub 6725a
FrantaL
Junior

Odeslat příspěvekod lumix22 20. 12. 2010 16:46

Už aby vyšla ta aktualizace firmwaru... :-)
lumix22
Junior

Odeslat příspěvekod dezavy 20. 12. 2010 16:49

tak že to vyřeší zvuk SMS bych ještě vzal, ale že to vyřeší i email, to už je prostě mazec :-D Zde prostě platí, zkusit vše, i to, co s tím nesouvisí :-D
dezavy
Junior

Odeslat příspěvekod cudzino007 20. 12. 2010 16:55

odkaz na AB
http://www.ulozto.cz/5966080/angry-birds-s3.zip
odkaz na AB Seasons (popravdě neznám rozdíl)
http://www.edisk.cz/stahni/06649/_N8Fan ... 8.2MB.html
jinak funkční Shazam na N8 zatím nikde není ale Midomi na N8 valí bez problémů.Je to adekvátní náhrada za Shazam.
cudzino007
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod andre22 20. 12. 2010 16:56

Tak jsem o víkendu udělal větší test N8... až doteď jsem byl z N8 převážně nadšen, ale pár pořádných much jsem našel:
1) foták - 12 MPix nemusí být opravdu tak moc... porovnával jsem stejné fotky focené s průměrným kompaktem a lepším kompaktem (Panasonic DMC-FZ8 tuším) a fotky z N8 jsou lepší jak obyč.kompakt, ale horší než lepší kompakt... navíc práce na mrazu s kovovým tělem je nic moc, stejně tak ovládání se zmrzlýma rukama dotykovou obrazovku... udělal jsem hodně fotek a baterie stále ok
2) navigace - bomba... bohužel,moc nefungují trasy... navolil jsem si na ovi.com trasu,sesynchronizoval s mobilem a pak po 4h jízdy autem dal trasu, abych trefil cíl a ono mě to cpalo na začátek celé trasy... takže trasy ne pokud nechcete jet od začátku do konce, ale místa super
3) web - používal jsem i přednastavený nokia prohlížeč a párkrát mi spadl...
4) sms & emaily - to už jsem psal výše...
5) překvapení na závěr - nevím čím to... včera než jsem odjížděl z prahy na sever moravy, tak jsem si nastavil duální připojení k síti (předtím jsem měl jen gsm)... než jsme odjížděli, taxem si pro jistotu mobil nabil doplna... v praze jsem se nechal navigovat při odjezdu asi jen 10 minut do jednoho místa, pak už ne, navigaci jsem regulérně vypl... za celou cestu domů nic nepřišlo, nevolal jsem, nic... přijedu domů za 4hodiny a mobil úplně vybitý (zbývala 1 hodina do konce)!!! nechápu to! žádný program na pozadí, nic... hlavně za tenhle bod má N8 u mě pořádné mínus, to si nesmí dovolit!!!! že by to mohlo být tou 3G síti? Ale fakt nechápu.... ta navigace byla zapnutá jen cca 10 minut...

Co je ale naprosto bomba, tak to je video! naprosto úžasný obraz a naprosto úžasný zvuk - ani jedno můj foťák nezvládne takhle ani náhodou! ten zvuk je fakt bomba, zachytí šumy i z velké dálky a to dost jasně.... video je fakt bezkonkurenční, bych řekl že i srovnatelné s dobrou kamerou....
video

-- 20 pro 2010 15:58 --

dezavy - vše souvisí se vším :lol:
andre22
Junior

Odeslat příspěvekod cudzino007 20. 12. 2010 17:25

tak podle jednoho nejmenovaného zahraničního serveru bude nový firmware pro N8 k dispozici v lednu a bude obsahovat až 50 ,,vylepšení,,
tak to jsem zvědavý :-)
cudzino007
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lumix22 20. 12. 2010 17:25

andre22: s Panasonicem FZ8 nemůžeš to video od N8 srovnávat. Ten foták je starý více, jak 5 let a nemá ani HD video. Ted' už je technika o dost dále. Pokud chceš reálné srovnání, tak otestuj třeba Panasonic FZ38, FZ45, FZ100 nebo podobný UltraZoom od jiného výrobce. (Canon, Sony, Nikon, Olympus atd.). Já mám FZ38 a ta má umí špičkové videa v 720p, má stereo mikrofon a zvuk v Dolby Digital+. ;-) prostě paráda. Ale to už je zase jiná kategorie. N8 je zase špička mezi mobily ve foto/video kategorii.
lumix22
Junior

Odeslat příspěvekod andre22 20. 12. 2010 17:47

lumix22 - pět let? bych řek,že míň (3), ale ok,pár let to je a to je podstatné... nové nemám k dispozici, viděl jsem jen novější canony (číslo z hlavy nevím) a ty takové videa neměly...
andre22
Junior

Odeslat příspěvekod dezavy 20. 12. 2010 17:50

to andre22:
já bych jen k té navigaci.. Já např. nemám vůbec problém s navigováním jak v režimu: autem do místa, tak když si vytvořím trasu.
Jen malý poznatek.. když si plánuješ trasu, tak si dej první bod (A), až někde dál od místa, ze kterého vyjíždíš. Já to dělám třeba cca 200m a vše je ok. Takto jsem si naplánoval trasu do Chorvatska na E66 a žádný problém.
dezavy
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka