Nokia N8 - obecná diskuse, dostupná Belle

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod kiki0 30. 8. 2011 12:30

je to fakt rychlee , len tak dalej Nokia :P
Nokia E7 Silver with Symbian Belle
Future : Nokia N9 Black 16GB
kiki0
Junior

Odeslat příspěvekod tvargy 30. 8. 2011 12:51

budis píše:to hadasek: mám taky T-mobile, ale nezdá se mi pravděpodobný, že by na 2 hodiny vypadl signál. Navíc, jak jsem napsal, v obou případech pomohl restart.

tohle mi už udělalo dvakrát ještě před ančou...telefon se tváří že je ok ale nejde se dovolat
@tvargy
tvargy
Junior

Odeslat příspěvekod Patrabus 30. 8. 2011 13:16

já bych si zkusil nechat vyměnit sim za novější typ
Alc OT Easy DB-Nokia 5110-Alcatel OT 301-Siemens C35i-Nokia 3310-7250i-6230i-6233-6120c-N82-6300i-6220c-N79-N85-5800-N97-N97m-SE W995i-U8i-N900-N8-N9-701-SGSII-N9-L800-L820-L920-X SP-SIII-L925-L1020-Z1C-S3m VE-S4m-Z1c-L830-E4g-SIII Neo-Z1c-S4m VE-J5-J5 16
Patrabus
Junior

Odeslat příspěvekod oakman 30. 8. 2011 14:18

Amores_L píše:
marves píše:čus nevíte někdo když mi přijde zpráva od neuloženého člověka jak ho jednuduše přidám do kontaktů? díky

Máš pravdu.. ted nemám v mobilu sms od neznámého čísla, ale tenhle problém jsem řešil dnes s sms, kterou jsem odeslal já a tam jse zjistil, že jsem nedokázal dané číslo uložit do tel. aniž bych si ho musel někam opsat a potom ho uložit standartním zůsobem.

Nikdo jiný nereagoval, ale třeba nějaký způsob existuje..

Nevím jak v N8, ale v mé C7 to má řešení tím, že v otevřené textové zprávě vyberu Volby - Automatické hledání zap.
Potom je možné na veškerá čísla ve zprávě (jsou podtržena a barevně zvýrazněna) ukázat a provést nimi potřebné. Volbu automatického hledání je možné mít stále zapnutou.
oakman
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jaydoo 30. 8. 2011 14:22

smokymcpot píše:PRO VŠECHNY CO MAJÍ PROBLÉMY SPOJENÉ S PŘECHODEM NA SYMBIAN ANNA:

Když jsem telefon poprvé úspěšně aktualizoval (všechny balíčky), tak jsem měl mnoho problémů. S přístupovými body s MMS, atd.atd. Ani opětovná aktualizace a přehrátí sw nepomohlo.
Tel jsem zazálohoval (jen seznam + kalendář), pak přes nabídku v menu (Odstranit data a obnovit) naformátoval, po formátu jsem aktualizoval na Annu pomocí FOTA, vrátil zálohu a světe div se - VŠE ŠLAPE JAK HODINKY!!!
Každému proto doporučuji (a sám již budu vždy dělat) před jakýmkoli velkým a důležitým updatem systému vrátit tel do továrního nastavení...vím, že sice přijdete o všechny aplikace a nastavení ale myslím, že to je spíš ku prospěchu, jelikož nastavovat a vybavovat aplikacemi (které jsou na OVI v Mém účtu ihned ke stažení) plně odlaněnou a "čistou" N8 s Aničkou je rajská zahrada a krásná příležitost Anču otestovat:))

Niekolko krát je to tu už spomínané. Vždy sa odporúča telefon po update sformátovať do továrenského stavu, prípadne trohmat. Hlavne pri väčších updatoch a pri CFW vždy !! :-)
Nexus 4 > SGN > Iphone 4 > N8 > Lumia800 > N97mini > C7 > C5 > E51 > HTC Diamond > N95> N80 > N70 > 6630 > 6600 > 7650 > 8210 > 6150 > 6110 > 5110....
jaydoo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod obluda zelená 30. 8. 2011 14:41

K problémům přihlášení do sítě, volání apod.:
Ještě se Symbianem 3 se mi několikrát stalo, že telefon byl zapnutý, měl jsem signál, mohl jsem volat, ale osobě, která mi volala to hlásilo, že jsem nedostupný. Pomohl restart. Čím to ale bylo, netuším.
Motorola T180-> Nokia 3410-> SE Z600-> Nokia 3410-> SE K750i-> SE K790i-> Nokia N8-00 -> Xperia SP -> Nokia 6

Nějak nemám čas.
obluda zelená
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Marpetka 30. 8. 2011 15:51

waranoid píše:Tak problémy má T-mobile i u nás ve Dvoře Králové n. L. (okres Trutnov).
Mizející signál, nemožnost se někam dovolat. Už to trvá asi týden.

Musím potvrdit,bydlím kousek od Dvora a každou chvíli mi přijde SMS že mi někdo volal...takže nejsem sama...
N 8210,3310,3410,N 3510,3510i,N 3220,6230i,N E65,6120classic,N70,N 95,5800 XM,N8-? nejspíš 808-než bude 808 měla bych fousy až na zem,takže můj první android HTC ONE X
Marpetka
Junior

Odeslat příspěvekod yeaah 30. 8. 2011 17:43

Mam ji od patku a sem fakt spokojenej, fotak je skvelej a dokonce uz v sobe mela Annu, takze zadny piplani s updatem..akorat ten system mi dava precejen zabrat.. takze si s musim poradne vyhrat, s pc sem to jeste nespojil na Erasmu na to neni cas :D ..jinak mapy predpokladam stahnu z ovi store stejne jako dalsi aplikace, jo a da se rict ze mobil ma v sobe "manual" nebo ikdyz ho propojim s pc tak ho budu mit na pc taky?? diky
yeaah baby!
yeaah
Junior

Odeslat příspěvekod 1.lopik 30. 8. 2011 18:26

Taky jsem mel problemy s vypadavanim signalu jeste pred ancou u Tmobilu. Pomohla vymena sim za novejsi typ.
1.lopik
Junior

Odeslat příspěvekod smokymcpot 30. 8. 2011 19:02

oakman píše:
Amores_L píše:
marves píše:čus nevíte někdo když mi přijde zpráva od neuloženého člověka jak ho jednuduše přidám do kontaktů? díky

Máš pravdu.. ted nemám v mobilu sms od neznámého čísla, ale tenhle problém jsem řešil dnes s sms, kterou jsem odeslal já a tam jse zjistil, že jsem nedokázal dané číslo uložit do tel. aniž bych si ho musel někam opsat a potom ho uložit standartním zůsobem.

Nikdo jiný nereagoval, ale třeba nějaký způsob existuje..

Nevím jak v N8, ale v mé C7 to má řešení tím, že v otevřené textové zprávě vyberu Volby - Automatické hledání zap.
Potom je možné na veškerá čísla ve zprávě (jsou podtržena a barevně zvýrazněna) ukázat a provést nimi potřebné. Volbu automatického hledání je možné mít stále zapnutou.

Pokud jste v konverzaci nejprve kliknou na celou sms,aby se otevřela do vlastního okna a poté kliknout na číslo ze kterého přišla, případně na něm podržet prst - hned vyskočí nabídka kontaktů...buď vytvořit nový nebo aktualizovat stávající
smokymcpot
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod scotch11 30. 8. 2011 19:53

Takže moje oblíbené téma - Mapy. Po prvním nadšení z aktualizace 3.06 - 3.08, že už hlasová navigace opět hlásí km nad 2km, musím konstatovat - ne nehlásí. Včera mi totiž v Ovi Suite vyskočila hláška o aktuálních podkladech i s hlasem. Důvěřivě jsem dal aktualizovat a od té chvíle stará známá bolístka s nedokonalým hlasem. Mám pocit, že po aktualizaci aplikace zůstaly původní podklady hlasové navigace a včerejší aktualizací jsem aktualizoval i chybu v hlase :-\ No zpátky už se vracet asi nebudu a trpělivě čekám na final 3.08, kde už snad bude bug odstraněn! Mám jen dotaz pro uživatele 3.08, taky vám při překročení rychlosti už jen proběhne zvukový signál bez hlasového oznámení překročení rychlosti?
scotch11
Junior

Odeslat příspěvekod Nio_cr 30. 8. 2011 20:30

mně to překročení hlásí. U nových map mě mimo jiné štve, že nezobrazí zároveň čas dojezdu případně i s údajem o km do cíle, prostě zobrazí jen jeden údaj, ale potěšilo mě, že již lze prohlédnout zvolenou trasu zvětšením a posouváním mapy. Pokud si vzpomínám, tak předchozí verze to neuměly a člověk pořádně nevěděl, zda je navigován do správného místa ...
Jak to myslíš s tím hlášením nad 2 km? Mně to nahlásí, že třeba mám jet po této silnici ještě 5 km.
Nio_cr
Junior

Odeslat příspěvekod muisa 30. 8. 2011 21:05

Ano, je to tak. Po překročení rychlosti zazní jen zvuková výstraha. To s těma kilometrama ještě nevim. U starší verze 3.08 to nad myslím 2 km nehlásí. Teď jsem aktualizoval na poslední verzi s počasím, ale ještě jsem netestoval...
muisa
Junior

Odeslat příspěvekod scotch11 30. 8. 2011 21:15

Nio_cr píše:mně to překročení hlásí. U nových map mě mimo jiné štve, že nezobrazí zároveň čas dojezdu případně i s údajem o km do cíle, prostě zobrazí jen jeden údaj, ale potěšilo mě, že již lze prohlédnout zvolenou trasu zvětšením a posouváním mapy. Pokud si vzpomínám, tak předchozí verze to neuměly a člověk pořádně nevěděl, zda je navigován do správného místa ...
Jak to myslíš s tím hlášením nad 2 km? Mně to nahlásí, že třeba mám jet po této silnici ještě 5 km.

Jde o to, že neřekne onen počet km. Jen "jeďte -kilometrů" bez té pětky. Teď sem ale zkusil malý fígl. Nakopíroval sem starý hlas z v 3.06 (jiný foun) a už to opět funguje i s vyslovením počtu kilometrů. Jen to zase informuje o nové aktualiuaci hlasu, což samozřejmě ignoruji.
scotch11
Junior

Odeslat příspěvekod Nio_cr 30. 8. 2011 21:26

Mám provedené veškeré aktualizace.
Občas se mi stane, že naplánovaná trasa najednou nevede po silnici, ale jedná se o modrou rovnou čáru, která nekopíruje silnici. Snad se vše vychytá ve finální verzi.
Nio_cr
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka