Nokia N8 - obecná diskuse, dostupná Belle

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod heluim342 28. 10. 2012 18:25

Tak tohle slysim poprve a zvlast od uzivatele iOS. No me opravdu po prechodu na Android nadzvedlo, ktere aplikace jsou u Belle orezane. Foursquer, ICQ,Skype..sdileni dat a prohlizeni v domaci siti. Navic pomaly procesor, pomaly start, pomala synchro s parrotem.. proste pomaly vsechno. a display? o tom ani nemluve. Jedine foceni je s N8 skvely. Ale panorama na Motorole? nesrovnatelne rychle a pohodlne. .
heluim342
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Naecken 28. 10. 2012 18:41

Záleží jakou aplikaci na panorama používáš, ta od Nokie je pomalá, ale ty od Scalada jsou někde jinde.

Hlavní je, že na rozdíl od RAZRu umí nativně česky :lol:
Jolla is a movement.

Superfórum pro Symbian (v1.4.5) :arrow: :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?p=9455180#p9455180
Naecken
S40 Maniak

Odeslat příspěvekod heluim342 28. 10. 2012 18:51

tak češtinu nemám v N8 od upgŕade na anna..mam sedivku, ale v anglictine nevidim problem a sel jsem s tim do motoroly. a zadne restarty, zamrzani, neodesilani sms.. 8-)
heluim342
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod myšpulín 28. 10. 2012 18:55

Mám Android HTC EVO 3D a Belle Nokii 700. Měl jsem i N8 tu jsem dal pryč kvůli fialovému displeji. Android je lepší na hraní, internet, multimedia, Nokia je lepší jako telefon na práci. Takže firemní sim je v Nokii a soukromá v HTC. Je to o prioritách, třeba u firemního telefonu potřebuji, aby baterka vydržela bezpečně celý den i při větší zátěži, s tímto má HTC EVO problém. Nokia také lépe spolupracuje s exchange. A v neposlední řadě je u 700 výhoda hw tlačítek pro ovládání hovorů a je maličká a lehoučká.
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod uiqjirka 28. 10. 2012 18:57

Bohuzel,Symbian je spis v poslednich verzich "doprasen".O stabilite ci rychlosti se u tohoto systemu neda hovorit,pozna-li clovek jine systemy.Dobry fotak je opravdu malo.A jako pracovni telefon Symbian take ne,spolehlivost a funkcnost emailu a celkove take neni na nejlepsi urovni.
uiqjirka
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod scotch11 28. 10. 2012 18:58

Vždyť to říkám, je to otázka priorit. Uznávám, že stejná app (např. Sports Tracker) vypadá na Symbianu jako chudý příbuzný, ale je otázka jestli za to může OS nebo vývojáři. Symbian už všichni pohřbili... Na iOS mne hrozně štve, že pro každou blbost musím app spustit (no widget), pouhé uspávání (nikoli vypnutí) atd. Kdyby mě opravdu zaujal, tak bych na něj přešel, ale nestalo se. Počítám, že mám min. rok, abych se rozhodl mezi iOS a WP (android asi nee).
Edit: k mailům. Na obou mám nastavené a brnkají mi oba founy prakticky ve stejnou dobu.
Naposledy upravil scotch11 dne 28. 10. 2012 19:21, celkově upraveno 1
scotch11
Junior

Odeslat příspěvekod jaydoo 28. 10. 2012 19:11

Ja som mal možnosť teraz nejaké 2 mesiace používať iPhone 4 a ked porovnám napr. email /Exchange/ tak na Nokii mi prišiel skôr a nemala problém s diakritikou. NA iPhone som mal nervy z toho, že často som mal problém s rozsypaným čajom, nastavoval som čo sa dalo, a stále to blblo. Ale problém mohol byť aj s tým, že mame firemný Exchange 2003. A ten zase robí nokii problém s HTML mailami, tam je zase zobrazený len kod, na iPhone to bol pekne zobrazený mail.
Nexus 4 > SGN > Iphone 4 > N8 > Lumia800 > N97mini > C7 > C5 > E51 > HTC Diamond > N95> N80 > N70 > 6630 > 6600 > 7650 > 8210 > 6150 > 6110 > 5110....
jaydoo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pepejk007 28. 10. 2012 19:42

zbynda2000 píše:nefunguje mi bluetooth když ho zapnu na úvodní obrazovce tažením prstu dolu se sice zapne ale když to vrátím a podívám se tak je zase vypnutý tak sem zkoušel naject do nastavení a zapnout to ručně a když to chci zapnout telefon se celý zasekne a neraguje a pochvíli se mi to hodí na plochu bez úspěchu neví někdo co stím mám naistalovaný nejnovější firmware

Funguje ti FM rádio při připojení sluchátek? A FM transmiter? Měl sem asi stejný problém, pomohla jen reklamace. Vyměnili mi základní desku.
pepejk007
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod king23 28. 10. 2012 19:53

Dotaz na všechny uživatele N8:
S přístrojem jsem nadmíru spokojen, ale už podruhé mám problémy se sluchátkami. Znovu se mi stalo, že jeden z repráčků začal zničehonic hrát mnohem méně potichu než ten druhý a to tak výrazně, že to nelze ani poladit v nastavení přehrávače (nehledě na to, že tím snižuji max. hlasitost zvuku). Sluchátka mám přímo od Setosu, takže mě to při první reklamaci vyměnili, ale nechce se mi to reklamovat co půl roku a měsíc vždycky čekat než bude reklamace vyžízena.
Nemáte někdo podobné problémy, popřípadě nevíte co s tím?
Sluchátka používám kromě do své N8 taky do notebooku, nemůže být chyba v tom?
Díky za případné reakce.
king23
Junior

Odeslat příspěvekod Marcel (novy) 28. 10. 2012 21:00

pepejk007 píše:
zbynda2000 píše:nefunguje mi bluetooth když ho zapnu na úvodní obrazovce tažením prstu dolu se sice zapne ale když to vrátím a podívám se tak je zase vypnutý tak sem zkoušel naject do nastavení a zapnout to ručně a když to chci zapnout telefon se celý zasekne a neraguje a pochvíli se mi to hodí na plochu bez úspěchu neví někdo co stím mám naistalovaný nejnovější firmware

Funguje ti FM rádio při připojení sluchátek? A FM transmiter? Měl sem asi stejný problém, pomohla jen reklamace. Vyměnili mi základní desku.

Ahoj, stalo se mi to také, je to asi 14 dnů zpět. Stejný problém s bluetooth a k tomu se ještě sekal celý telefon, že se s ním nedalo pracovat, přirovnal bych to asi k max. využití paměti na staším pc kdy se vám vše jeví jakoby krokově trhané. No a jelikož se mně to stalo někdy kolem půlnoci, tak už jsem neměl náladu něco řešit, tak jsem telefon na pár hodin (do rána) vypnul a když jsem vstal a zapnul jej, tak vše bylo a zatím je OK. NO a začlo to dělat po tom co mně v Nokia suite byla nabídnuta instalace aplikací COLORIZE IT a sociálních sítí. Telefon jsem měl připojený přes BT. COLORIZE IT se nainstaloval správně , ale sociální sítě ne a ty nejdou nainstalovat do dnes, jak přes kabel tak přes WI-FI. A málem jsem zapomněl, také mám Nokia BELLE refresh co mně byl nabídnut přes NS.
Marcel (novy)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hobler 28. 10. 2012 21:38

king23 píše:Dotaz na všechny uživatele N8:
S přístrojem jsem nadmíru spokojen, ale už podruhé mám problémy se sluchátkami. Znovu se mi stalo, že jeden z repráčků začal zničehonic hrát mnohem méně potichu než ten druhý a to tak výrazně, že to nelze ani poladit v nastavení přehrávače (nehledě na to, že tím snižuji max. hlasitost zvuku). Sluchátka mám přímo od Setosu, takže mě to při první reklamaci vyměnili, ale nechce se mi to reklamovat co půl roku a měsíc vždycky čekat než bude reklamace vyžízena.
Nemáte někdo podobné problémy, popřípadě nevíte co s tím?
Sluchátka používám kromě do své N8 taky do notebooku, nemůže být chyba v tom?
Díky za případné reakce.

Mám stejný problém, dokonce už s druhou N8. První jsem po několikeré reklamaci fialového displeje vracel, ale sluchátka mi taky 2x měnili. A ta druhá má se sluchátky taky ten samý problém, jen se mi k tomu ještě 2x rozbil i 3,5mm jack, takže telefon sluchátka vůbec neregistroval. Takže ještě jednou a půjde zpět odkud přišla. Moje zkušenost je tedy taková, že sice servis vymění a opraví, ale příčinu neodstraní. Ty reklamace jsou pěknej vopruz, ale podle mě lepší než si nechat propadnout záruku a mít telefon za 10 klacků, kterej se pořád rozbijí.
hobler
Junior

Odeslat příspěvekod king23 28. 10. 2012 21:52

Tak to není věru veselé. Naštěstí s tím fialovým displejem jsem nikdy problém neměl, to by bylo horší. Ale ty sluchátka mě pěkně štvou...oni jsou totiž jinak hodně kvalitní, zatím nejlepší spuntovky co jsem kdy měl... asi se zasu pudu otravovat s reklamací :-S
king23
Junior

Odeslat příspěvekod pedro13 28. 10. 2012 22:26

uiqjirka píše:Ne,opravdu na 100% se nezmeni.Pri pripadnem updatu pres pc si to natahne zpet firmware pro tvuj product code.

Takže abych si to ujasnil. Tím případným updatem myslíš update přes klasickej Nokia Suite, nebo Nokia Care Suite? A hlavně, je možné nějakým způsobem zjistit, že jsem takto software přehrál? Např. není někde možno vyhledat číslo verze atd. Opravdu nechci přijít o záruku ;-) Díky
pedro13
Junior

Odeslat příspěvekod pedro13 29. 10. 2012 19:15

hobler píše:
king23 píše:Mám stejný problém, dokonce už s druhou N8. První jsem po několikeré reklamaci fialového displeje vracel, ale sluchátka mi taky 2x měnili. A ta druhá má se sluchátky taky ten samý problém, jen se mi k tomu ještě 2x rozbil i 3,5mm jack, takže telefon sluchátka vůbec neregistroval. Takže ještě jednou a půjde zpět odkud přišla. Moje zkušenost je tedy taková, že sice servis vymění a opraví, ale příčinu neodstraní. Ty reklamace jsou pěknej vopruz, ale podle mě lepší než si nechat propadnout záruku a mít telefon za 10 klacků, kterej se pořád rozbijí.

Sluchátka určitě reklamovat. Mám zkušenost takovou, že jim stačí zaslat pouze je a mobil si můžeš nechat. Ale zajímá mě ten fialovej display. Bohužel se taky řadím mezi majitele s tímhle neduhem. Jednou jsem jej už reklamoval společně jestě s GPS modulem. GPS od ty doby v pohodě, ale display sem dostal ještě horší (fialovější). Tehdy jsem to nechal bejt, protože se mi po měsíčním čekání nechtělo foun znovu odesílat a zase čekat. Teď mě ten display začíná vadit a nevidím důvod proč se s ním smiřovat. Jaký máš s zkušenosti s opětovnou reklamací. Cukali se hodně, nebo to proběhlo v klidu?
pedro13
Junior

Odeslat příspěvekod petr311 29. 10. 2012 19:37

Zdravím všechny majitele N8. Obracím se na všechny majitele tohoto celkem skvělého mobilu s dotazem jestli se setkali se stejným problémem jako mám já. Zhruba před 4 měsíci se mi začala prudce zhoršovat kvalita vestavěného reproduktoru na N8, až to dospělo do fáze, že se linul z repro pouze chraplavý zvuk, a to při jakémkoli zvuku, tedy zvonění, hudba, video atd. Reklamoval jsem, pak mi řekli, že prý vyměnili celý zadní kryt, prý ten reprák je na něm nějak upevněn či co. Po opravě celkem OK, mobil hrál celkem dobře. Zhruba po 3 měsících se závada začala opět projevovat a teď je mobil opět ve stavu, že z reproduktorů jen chraptivé zvuky. Tak místo z mobila mých snů se stává postupně noční můra :-( máte někdo stejnou zkušenost příp. nevíte v čem je problém? Jinak mobil se mi hrozně líbí, teda až na ty potíže s reprákem ... Díky za odpovědi.
petr311
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka