Nokia N8 - obecná diskuse, dostupná Belle

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Kledr 10. 12. 2012 15:53

to dejvidek: Jistě vyjádření mám. Závada se neprojevila. Což tam rozhodně je, ale v servisu jsou asi slepí.

to k.ats: No asi mi nezbude nic jiného než tam zajít osobně. Snad budou mít pobočku někde blízko.
Kledr
Junior

Odeslat příspěvekod ryo2 14. 12. 2012 09:41

Zdravím.

mám dotaz ohledně N8. Manželka má problém s neustálým zamrzáváním telefonu - v tomto případě si ale nemyslím že se jedná o přehřívání,podle mě je problém v softwaru. Software jsem několikrát Flashoval a mám pocit že je problém až v poslední aktualizaci softwaru. Mně to na mé N8 nedělalo,ale příjde mi že poslední firmware pro N8 už je tak trošku za hranicemí možností tohoto telefonu a je tak trošku "dýchavičný" ,prostě ta rychlost už je trošku jinde než původně byla. No potřebuji hlavně vyřešit to zamrzání,neměl tu někdo podobný problém ? pokuď ano,jde to řešit ? Počkám jestli to někdo neřešil a při nejhorším to vrátím na annu.
Samsung Innov,Nokia N8 Dark Grey,nokia pureview 808 (CFW+camera mod by ryo2),Umi c1 cross 6,44 inch
ryo2
Junior

Odeslat příspěvekod k.ats 14. 12. 2012 09:56

Zkusil bych před samotným flashem vše vymazat z karty a i paměti telefonu, tzv. trojhmat. Můžou tam být nějaké "usazeniny", které i po flashi můžou telefonu vadit a je potřeba z toho vše dostat pryč.
k.ats
Junior

Odeslat příspěvekod scotch11 14. 12. 2012 11:15

roy2: Po týdenním používání Belle Refresh jsem se s pomocí profíka velice rád vrátil až k Anně, ale po půl roce soužití s Belle a zjištění, že některé mnou používané věci na Annu nešli dát, jsem se vrátil k původní Belle. Ta mi vyhovuje nejvíc. Myslím, že v 111.030.0609 je pro N8 vrcholem a s pomocí hacku (to se podařilo mně samotnému), je foun v takovém stavu, že jen odchod HW, případně vypnutí služeb ze strany Nokie (N reader,počasí,...) mě přinutí koukat po novém stroji.
scotch11
Junior

Odeslat příspěvekod ryo2 14. 12. 2012 11:39

Dík za odpovědi.
Nevěděl jsme pod jakým číslem začína Belle,vím že pak byly ještě aktualizace jako belle refresh atd. Takže tam zkusím dát 111.030.0609. Na Anně mně právě vadily některý detaily a omezení , respektive některý věci tam nešly - jak píšeš ty.
Samsung Innov,Nokia N8 Dark Grey,nokia pureview 808 (CFW+camera mod by ryo2),Umi c1 cross 6,44 inch
ryo2
Junior

Odeslat příspěvekod scotch11 14. 12. 2012 12:07

Ono je to taky o preferencích. Refresh přidalo hafo widgetů, což bylo +, ale odepsalo mj. pro mne basic app Nokia reader a i jiné app z BL. Některé widgety se mi líbily (čítač dat, poznámky, kalendář agenda) a ty jsem si tam po hacku bez problému nainstaloval. Na Annu taky nešel widget počasí a ani Mapy v 3.09 (taky asi poslední verze Map pro Symbian), které se mi zdají taky jako nejlepší.
Edit: NSU mi časem nabídlo aktualizaci přehrávače, takže je stejný jako v Refresh a nějaké widgety. Jen je trochu otravné, že Nokia Suite mi tvrdošíjně nabízí aktaulizaci na Refresh. Já na to 8-)
scotch11
Junior

Odeslat příspěvekod olgoj 14. 12. 2012 12:23

Ahoj, já se přidám do diskuse. Mám N8 s Belle a jsem s ní fakt spokojenej. Umí vše co od telefonu chci. Jen mám problém s občasným vypadnutím (přerušením) hovoru. Někdy se to vypne a displej je černý nebo přestane fungovat proximity senzor a já si uchem spustím něco co nechci. Na opravě už to bylo a výsledek je, že se to stává méně často. Ale stává :-(
Uvažuju, že zkusím nějaký alternativní soft. Ale trochu se toho bojím, ještě jsem to nedělal a nerad bych přišel o záruku.
olgoj
Junior

Odeslat příspěvekod k.ats 14. 12. 2012 13:34

Pak jsou k dispozici take neoficialni fw, takzvane cfw. Ja mam napriklad CFW Belle Refresh N8 Baryduke v1.6 a spokojenost.
k.ats
Junior

Odeslat příspěvekod olgoj 14. 12. 2012 14:18

To jsem myslel. Je jedno jakou zkusím verzi, pokud je to postavené na Belle?
A seženu někde original soft kvůli reklamaci?
olgoj
Junior

Odeslat příspěvekod k.ats 14. 12. 2012 15:05

Nesmíš nahrát verzi firmwaru starší než co tám máš současně, můžeš jen stejnou nebo novější verzi. Zpět to jde jen přes nějaký skandinavský fw.
k.ats
Junior

Odeslat příspěvekod scotch11 15. 12. 2012 05:35

Dotaz na ty co používají N reader. Od včerejšího odpoledne mi nějak nejede. Doufám, že to není další projev podpory ze strany Nokie.
scotch11
Junior

Odeslat příspěvekod perfis 15. 12. 2012 11:44

Mě taky nejede. (zůstává ve stavu "loading") Už se to párkrát stalo, obvykle se vzpamatuje v pondělí ráno, když se admin v Nokia Beta Labs vyspinká a dojde do práce.
perfis
Junior

Odeslat příspěvekod scotch11 15. 12. 2012 13:31

Díky za uklidnění, chtěl sem ti napsat SZ, ale snad nejsme jediní, co NR používají :-) Jo, taky si vzpomínám, ale bylo to takhle snad jednou. Na BL byla u NR hned velká diskuze a se stejným výsledkem. Jo to byly časy, kdy pro Nokii Symbian ještě něco znamenal :oops:
scotch11
Junior

Odeslat příspěvekod olgoj 15. 12. 2012 18:50

Ahoj pánové. Poraďte mi, prosím.
Mám v telefonu Belle 111.040.1511 a chtěl bych CWF od FereTa 111.040.0904 LEAKED.
Můžu to flashnout nebo to přechodem níž zabiju? Už jsem zkusil 2 jiný CWF a na každým mi něco nesedí :-)
olgoj
Junior

Odeslat příspěvekod jaydoo 15. 12. 2012 22:18

olgoj : Nebolo by to lepšie riešiť na inom forume?? Prečo chceš dať tu verziu Leaked, ved su aj novšie a už lepšie.
Ano, ak dáš nižšiu tak zabiješ telefon.
Nexus 4 > SGN > Iphone 4 > N8 > Lumia800 > N97mini > C7 > C5 > E51 > HTC Diamond > N95> N80 > N70 > 6630 > 6600 > 7650 > 8210 > 6150 > 6110 > 5110....
jaydoo
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka