Nokia N8 - obecná diskuse, dostupná Belle

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod scotch11 8. 8. 2013 16:40

Zdravím ve spolek.
Tragédie, ukradli mi moji N8... Zkusil jsem Lumii, naštěstí mi druhý den vrátili peníze a teď hledám, kde se dá. Jednu jsem už držel v ruce, ale nevím co to bylo za čuně, ale osobně bych se styděl dávat takový šrot do oběhu. Nemáte ji někdo zbytečně zasunutou v šuplíku? Jde mi o plnou funkčnost a nadprůměrný vzhled, 111.030.0609 ideálně Dark Grey. Ozve se někdo?
scotch11
Junior

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 9. 8. 2013 05:24

Hledej, obcházej bazary.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod edge1 9. 8. 2013 10:23

No přesně takovou doma mám i s plným příslušenstvím, jen mi je moc líto poslední pořádnej stroj od Nokie pustit do oběhu :oboze
Uplně nadstandartní vzhled nemá, ale ošoupané a ťuklé jsou pouze plastové krytky. Na záruku nový zadní kryt, nový kryt fotoaparátu a nový fotoaparát.
Vím, že tě tím tady pouze provokuji, ale je to důkaz, že nějaké dobré kusy různě po lidech jsou, ale většina se jich v tak dobrém stavu určitě nerada zbaví.

http://mobil.bazos.cz/inzerat/26430431/ ... kii-n8.php
Tohle je opravdu výstavní kus, bohužel v zelené. Ale pokud by se dala usmlouvat cena na 2000, lze ji potom překrytovat ;-)
http://mobil.bazos.cz/inzerat/26406825/ ... kii-N8.php
Tohle těžko říct podle toho obrázku, snad jen nevýhoda logo Orange..
Siemens A50,Nokia 6230i,N79,N8,Lumia800,Lumia820, Lumia 930
edge1
Junior

Odeslat příspěvekod myšpulín 9. 8. 2013 10:35

Pěknou N8 II jakosti z EU distribuce bez češtiny nabízí za senzační cenu Mall.cz http://www.mall.cz/pda-smartphone/nokia ... -ii-jakost :D
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod scotch11 9. 8. 2013 11:04

Všem moc děkuji za reakce!
U té funglovky by možná byl problém s FW, mám jen právě tu orig. verzi ....0609 (čili ne refresh - tu raději ne) a je otázka, jaká verze v ní bude. Myslím, že přes Phoenix bych si ji flashnul a dodal češtinu. Na bazoš jsem se samozřejmě taky díval, ale většina těch co jsem oslovil nechce na dobírku posílat a někdy ani sami nevědí co je tam konkrétně za verzi FW. No a jezdit po celé republice je taky docela problém. Ale věřím, že při vší smůle budu mít i trochu štěstí a něco objevím.
scotch11
Junior

Odeslat příspěvekod Tarabascz 9. 8. 2013 19:28

hlavně bacha aby si se nenapálil jako já již 2x z aukra

u prvního blbnul zřejmě mikrofon pač druhá strana mě slyšela trhaně, takže pouze přes HF to bylo OK a po týdnu užívaní odešlo nabíjení stand. cestou pouze přes USB

no a ten druhý ten byl ještě lepší pro jistotu vůbec nenačítal SIM takže jako maketa za 3500,- moc dobrý
teď to řeším abych dostal zpět své peníze uvidím zatím jedu na N85-ku :-(
Tarabascz
Junior

Odeslat příspěvekod petr311 9. 8. 2013 19:58

Zdravím. Prosím o radu. Mám nokia N8 a používám OVI mapy. Když si naplánuji nějakou trasu, ve které si manuálně vložím průjezdní body. Poté spustím navigovat a vše je v pořádku, pokud vyjíždím přesně z bodu, který jsem si vložil na mapě. Běda ale, pokud vyjedu nabo zapnu navigování až třeba za prvním bodem, nebo nedej bože aby navigace cestou spadla a já musel spouštět znova. To je v té chvíli vytvořená trasa nahouby, poněvadž ona prostě naviguje od prvního průjezdního bodu, tudíž klidně vás bude vodit po celé Evropě, dokud se nevrátíte do prvního bodu.
Kdysi v dřívějších verzích OVI map vím že byla v menu položka při navigování - Přeskočit bod, tak se to dalo takto elegantně vyřešit. Bohužel v nejnovějších verzích ovi map jsem tuto možnost nikde nenašel. Dokážete poradit, jak s tím vydupat, abych přeskočil vložené body, které už mám za sebou a pokračoval v trase od místa kde jsem?
Můžete příp. doporučit nějakou lépe fungující navigaci pro Nokia N8?
Předem díky za odpovědi.
petr311
Junior

Odeslat příspěvekod Tarabascz 9. 8. 2013 20:35

ja jí zrovna nemám v ruce, ale myslím že tam byla možnost editovat nebo upravit již naplánovanou trasu a v ní pak smazat již projeté body...
Tarabascz
Junior

Odeslat příspěvekod petr311 9. 8. 2013 20:55

No právěže tam vůbec taková možnost není, pouze po kliknutí na vybranou trasu, přesněji podržení prstem na trase se nabídne: přejmenovat nebo odstranit, tudíž žádná editace. No prostě s těmi novými verzemi OVI bych řekl že těch funkcí a možností spíše ubývá. Prostě naplánuješ trasu a musíš ji odjet tak jak je, jinak smůla. A jako uvíznout někde třeba v půli cesty a znova natukávat bod po bodu kudy přesně chci jet, tak to byhc s takovou nikdy nikam nedojel. Prosím o rady, jestli víte co s tím, příp. jestli víte o nějaké lepší navigaci pro N8. Díky.
petr311
Junior

Odeslat příspěvekod scotch11 9. 8. 2013 22:56

Tarabascz: Tak uvidíme, právě jsem si jednu osobně dovezl. Už při předávání došlo k těm nejprvnějším krokům kontroly, ale je jasné, že ještě mohou přijít překvapení. Každopádně navigace mě domů dopravila a zatím se zdá být vše o.k. No až budu mít prostředky provádím flash a určitě se ozvu.
scotch11
Junior

Odeslat příspěvekod šulda 10. 8. 2013 06:45

petr311>> Ta funkce editace tam opravdu není ale nechápu proč si zadáváš první bod tam odkud vyjíždíš nebo proč navigaci spustíš až za prvním bodem? To ten první bod ztrácí logiku, vždy navigaci spouštím před prvním bodem, v tom problém nevidím a pokud ti padá navigace tak to bude chtít jiné řešení, to je sakra horší než nějaký body. Jiná věc je pokud potřebuješ trasu přerušit a vypnout navigaci, tam už ta editace opravdu chybí, u jiných navigací už dávno nevychází aktualizace pro symbian.
šulda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod petr311 10. 8. 2013 08:05

Tak myslím že může nastat spousta situací, kdy se ti nepodaří vyjet z prvního bodu, důvodů může být stovky, nebudu to tady vyjmenovávat, každý si může dosadit svůj.
Další nepříjemná věc, že občas se mi stane, že navigace prostě spadne. Mám tam nejnovější aktualizace, jak map, tak přístroje, udělá to opravdu jen občas, tudíž jak to řešit, nevím.
Dalším důvodem je např. opět z jakýchkoli důvodů změníš trasu nebo jen někam se zajet podívat apod. prostě dojde k přerušení trasy a je zle.
Prostě chybí mi tam ta možnost přeskočit projeté body. Chtěl jsem jen vědět, jestli je to opravdu tak blbě udělané, že to prostě nelze nijak editovat, nebo jsem něco někde přehédl, příp. jak to řešíte vy.
Jako mé osobní zkušenosti s používáním navigace od Nokie OVI map je takové, že pokud si zadám jen cílový bod, tak není problém najezdit minimálně desítky, nebo u delších tras i stovky km navíc, poněvadž ta navigace se chová jak splašená. Naviguje po naprosto nesmyslných cestách - necestách, prostě děs. A to se ji snažím usměrnit v nastavení pomocí příslušných voleb, ale ani to většinou nepomáhá.
Zatím se mi osvědčilo zadat trasu ručně - podle mapy v PC (Google) si naplánuji nejlepší trasu, pečlivě ji porovnávám v mobilu a na internetu, kde je potřeba, zapíchnu body, a kolikrát se mi stává, že těch bodů musím třeba v městě zapíchnout spoustu, poněvadž jinak ta navigace to prostě rve po neexistujících cestách. No a pak, pokud jedu přesně podle vytyčené trasy, pak je vše OK. Ale jak jsem psal v úvodu, běda když potřebuji někjakou změnu, minout nějaký bod, pak je celá naplánovaná trasa k ničemu ... :-(
Tak mě právě zajímá, jak to řešíte vy a nebo je ta navigace od Nokie na houby a raději pořídit samostatný přístroj? Ale tam taky asi není záruka, že bude fungovat lépe, podle toho jak jsem viděl v TV, jak borec skončil podle navigace na cyklostezce nebo kde to :D
petr311
Junior

Odeslat příspěvekod šulda 10. 8. 2013 08:44

petr311 píše:Tak myslím že může nastat spousta situací, kdy se ti nepodaří vyjet z prvního bodu

Já z prvního bodu nikdy nevyjíždím, ten si zadám až dál (podle mapy) než odkud vyjíždím (pokud nemáš na mysli projetí a ne vyjetí) a trasy se držím protože proto sem si ji vytvořil ale samozřejmě souhlasím s tím že je nesmysl ta nemožnost editace trasy protože ten první, ale i další body bude např. třeba objet a je to v pr.... Nebo pokud někde zastavím na delší dobu nemůžu navigaci vypnout abych mohl pokračovat z místa kde sem zastavil, soudruzi udělali někde chybu a oprava už na 99% nepřijde, nebo to zašili tak že se to nedá najít :lol: Jezdím ale i se zadáním cíle s tím že se podívám na přehled trasy a s tím nemám až nějak špatné zkušenosti, rozhodně mě netáhla nesmyslně abych najel desítky nebo stovky km navíc. S tím padáním to bude SW, s něčím se ti to pere. Když se mi takhle začne kadit telefon tak ho zformátuju a flashnu přes Phoenix a začnu od začátku, dělal jsem to před třemi týdny po cca 15ti měsících takže žádná křeč, pak jen se zadáním cíle za Budapešť a bez sebemenšího problému a to samý i tenhle týden po ČR (najeto skoro 500km) klep klep :lol:
šulda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod petr311 10. 8. 2013 08:56

Jojo jak píšeš, s tou nemožností editace to soudruzi zapinkali. No holt, budu se muset s tím smířit a prostě situace pokud možno předvídat no. Jen jsem se chtěl ujistit, jestli jsem někde něco nepřehlédl, ale jak vidím asi ne :-(
petr311
Junior

Odeslat příspěvekod scotch11 12. 8. 2013 22:43

Funguje vám počasí?
scotch11
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka