Nokia N8 - obecná diskuse, dostupná Belle

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod uiqjirka 9. 2. 2014 18:40

Neni to nic fanatickeho,to je realita, jit s dobou,je potreba se poddat novym technologiim.Videovystup je prekonam DLNA,stejne jako uz neni zadna synchronizace kontaktu pres kabel u novych telefonu bez ohledu na OS.Je potreba se s tim smirit,nebo zustat u stare nepouzitelne pastiky.Jak jsem napsal,pouzivam telefon pracovne + ve volnem case i na zabavu/multimedia.Symbian jsem pouzival,ale dnes by to bylo peklo ho pouzivat.Je potreba si i zvyknout,ze nektere veci se delaji dnes jinak.OS u Lumii je pro me mnohem dal,vyladeneji a zvladnu s nim i mnohem vice prace i zabavy nez s N8.Zatimco ty se budes trapit a hledat + strachovat co bude az umre,ja budu efektivne fungovat, vlastne jiz funguji.
uiqjirka
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Radajzek 9. 2. 2014 18:51

uiqjirka píše:Kdyz neco chces, aby telefon umel,tak si musis priplatit.

Kurňa na to že jsem už starej fotřík, tak to nějak nechápu ten marketing..

Koupím oboustrannou pásku a slepím tyhle dvě věci zády k sobě a za zbylej litr v limitu do 4K ještě prochlastám s děckama.. :D

http://www.czc.cz/nokia-206-cerna/12188 ... 4obq4mdkbf

http://www.czc.cz/samsung-es-95-cerna/1 ... 1njqsbhaae
Radajzek
Junior

Odeslat příspěvekod uiqjirka 9. 2. 2014 18:53

:mrgreen:
uiqjirka
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod hodnypaja 9. 2. 2014 18:59

Nemá cenu, i proto Nokia skončila.
hodnypaja
Junior

Odeslat příspěvekod uiqjirka 9. 2. 2014 19:05

Nokia neskoncila.Navic kdyby se dodnes drzela Symbianu,ten ji polozil a postupne pokladal,zmizela by uplne v propadlisti dejin.
uiqjirka
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod hodnypaja 9. 2. 2014 19:11

Takže Nokia bude dál vyrábět telefony? To mi asi něco uniklo a tak se omlouvám :shock:
hodnypaja
Junior

Odeslat příspěvekod Physeter 9. 2. 2014 19:20

S dovolením jednoduše popíšu osobní pocity z nedávného přechodu z Nokia E7 na Lumia 1520...

Bez nadsázky naprosté nadšení, systém je neuvěřitelný, vše funguje, oproti Symbianu mraky nových možností, naopak mi nic oproti Symbianu nechybí. Jediné co mi chybí, je HW klávesnice, komfort psaní je i na 6´´ displeji oproti E7 nižší i po měsíci užívání. Nicméně s tím nic nenadělám, takto kvalitní telefon s klávesnicí neexistuje.

Manželka si ve stejný moment koupila Galaxy S4, takže jako naprostý nováček s WP8 i Androidem, jsem osahával oba systémy. Vůbec neříkám, že S4 je špatný telefon, ale intuitivnost WP8 je o level výš než Android. U Lumie byl návod naprosto zbytečný, u Androidu se občas hodil.
Physeter
Junior

Odeslat příspěvekod Radajzek 9. 2. 2014 19:24

Mě taky WP8 nedělá problémy, manželce jsem koupil Lumii 520 a jeden večer jsem si s ní hrál. Jediné co mi na tom systemu vadilo, byla absence mass storage na USB. Nelze připojit jako disk k autoradiu nebo TV
Radajzek
Junior

Odeslat příspěvekod dejvidek 9. 2. 2014 20:09

K televizi sem Lumii připojil, bez problémů.
dejv
dejvidek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod hodnypaja 9. 2. 2014 20:49

oproti Symbianu mraky nových možností, Physetere pověz jaké možnosti, abych věděl víc. Měl jsem doma dva týdny 920 a nějak mě to nepřesvědčilo.
hodnypaja
Junior

Odeslat příspěvekod kari.katura 9. 2. 2014 21:10

dejvidek: Můžete trochu rozvést jak jste Lumii připojil k televizi? Také jsem vlastníkem N8 a taky nevím co pořídit až doslouží.
U N8 mi vyhovuje několik specifických funkcí, které věřím, že většina lidí běžně nevyužije. Např. to připojení k TV. Argument, že DLNA překonalo videovýstup může být pravdivý, ale těžko si budu pořizovat novou televizi, protože jsem si pořídil nový telefon (ještě lepší bude přesvědčit všechny příbuzné, anebo třeba provozovatele hotelů ...)
Předchozích pár postů od majitelů lumií mi připomíná argumentaci mého tel. operátora ve stylu "sice bude platit víc a vlastně nebudete moct využívat všechny služby jako doposud, ale ostatní zákazníci si to chválí..."
kari.katura
Junior

Odeslat příspěvekod šulda 9. 2. 2014 21:20

hodnypaja píše:nebuď fanatik,
:tleskani
uiqjirka píše:Neni to nic fanatickeho,to je realita, jit s dobou,je potreba se poddat novym technologiim.
Člověče co je to fanatismus :mrgreen: :oboze
šulda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Naecken 9. 2. 2014 21:28

uiqjirka píše:Ja telefon pouzivam zejmena pracovne, a veskere dokumenty,pdf,doc apod,zip,rar uploadovat ci stahovat lze,takze nevidim problem.A nejen dokumenty lze stahovat a preposlat dal.

Dosud žiju v domnění, že Internet Explorer na WP7 i 8 stahovat neumí. Takže už to dodělali?
Naecken
S40 Maniak

Odeslat příspěvekod uiqjirka 9. 2. 2014 22:39

Umi,dany dokument,vec se otevre v dane aplikace a zustane tak v dane aplikaci a isolated storage.Pak ho preslu dale kam chci z dane aplikace.Tak je to i se zip souborem,rar souborem a dalsimi.To jsou takove ty webove myty jak porad neco nejde.
uiqjirka
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod dejvidek 10. 2. 2014 08:39

kari.katura píše:dejvidek: Můžete trochu rozvést jak jste Lumii připojil k televizi?...

Rozvedu to, je to strašně složité, vzal sem Lumii 1020 a USB kabel a připojil to k televizi :-D Následně ve SmartShare se objevila Nokie 909 (tedy 1020).
dejv
dejvidek
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka