Nokia N8 - obecná diskuse, dostupná Belle

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Mr.Bolt 1. 12. 2011 12:57

Luckyghost píše:
Mr.Bolt píše:Jedná se o trochu tlustší fólii, ale hlavně to není ta levná s lepidlem, kde pak člověk skoro utrhne i displej když ji sundává :-) :-)

Měl jsem z DX objednané 3 druhy těch nejlevnějších a všechny jsem vyzkoušel. Ani jedna neměla lepidlo, to snad ani nikdo nemůže dělat a nedovedu si to představit. Už od doby prvních Pda byly vždy folie bez lepidla. S lepící jsem se nikdy nesetkal.

Tak neříkám, že každá levná fólie ho mít musí, ale dříve to bylo běžné.

Co ale nechápu je, jaký má smysl testovat "X" levných fólie, když si můžu hned napoprvé koupit kvalitní? ;-)
Naposledy upravil Mr.Bolt dne 1. 12. 2011 13:08, celkově upraveno 1
Nyní: Sony Xperia T White (Android 4.1.2 Jelly Bean) + 16GB microSDHC Kingston + Headset Sony SBH50 + Bugatti Cross leather case

Dříve: Nokia N8-00 Blue - Nokia N81 - Samsung E330 Black - Nokia 3510i - Nokia 3330 - Nokia 5110
Mr.Bolt
Junior

Odeslat příspěvekod myšpulín 1. 12. 2011 13:06

Snad již začátkem příštího týdne se stanu majitelem N8 a když tu čtu o fóliích ptám se opravdu je potřeba? Mám teď HTC Desire HD a fólii jsem na něj nedával a na displeji najdu maličké škrábance jen při opravdu podrobném zkoumání zhasnutého displeje. Ta skla by měla být srovnatelná?
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Mr.Bolt 1. 12. 2011 13:11

myšpulín píše:Snad již začátkem příštího týdne se stanu majitelem N8 a když tu čtu o fóliích ptám se opravdu je potřeba? Mám teď HTC Desire HD a fólii jsem na něj nedával a na displeji najdu maličké škrábance jen při opravdu podrobném zkoumání zhasnutého displeje. Ta skla by měla být srovnatelná?

Tak Desire HD má také Gorilla Glass, tudíž by fólie neměla být třeba, záleží na tobě, jak to vyhodnotíš, jak jsem psal, taky jsem se rozhodoval, ale nakonec jsem si řekl, že nebudu riskovat a fólii koupím ;-)
Nyní: Sony Xperia T White (Android 4.1.2 Jelly Bean) + 16GB microSDHC Kingston + Headset Sony SBH50 + Bugatti Cross leather case

Dříve: Nokia N8-00 Blue - Nokia N81 - Samsung E330 Black - Nokia 3510i - Nokia 3330 - Nokia 5110
Mr.Bolt
Junior

Odeslat příspěvekod ice.bc 1. 12. 2011 13:14

Bisour: Jsem rád,že jsem tě pobavil ;-)
Materiál se dá sehnat i pod 1.000,- .
A mluvil jsem za sebe,což tedy znamená,že bych se do výměny nebál pustit sám...stejně jako u jiných tel.,co mi prošlo rukama...takže,jak jsem psal..,,trochu bych připlatil,,.
To,že tobě nic jiného nezbývá...to je samozřejmě věc jiná :-)

Mr.Bolt: jsem na tom podobně,taky bych na 99% procent vydržel bez folie...ale to 1% tam pořád ještě je :D Člověk nikdy neví....
Philips:Fizz,Alcat:OneT,Sagem:MC922,Ericss:T39,T65,Motor.:A008,V180,RazrV3,SlvrL7,Panas:GD67
Siemens:A52,CF62,SL45,Sony:CMDJ5,SE:T100,J210,T230,T610W810i,Satio,Zylo,Samsung:A800,E100,Vodaf:246
N:5110,3210,3330,6510,5210,8210,6310i,6120Cl,6300,6230i,N79,N8
ice.bc
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod VMach3 1. 12. 2011 17:21

Koloman.e píše:Stáhl jsem si update camery který je na ovi store s tím, že video bude mít průběžné zaostřování, ale ono nic :-(. Camera Pro ostří během videa normálně. Máte někdo stejný problém?

ostření funguje při makro režimu
VMach3
Junior

Odeslat příspěvekod Koloman.e 1. 12. 2011 17:37

Funguje Vám připojení na wifi s šifrováním WEP/WPA2 normálně? Pokud má wifina šifrování WEP, tak mi vyskočí okno at zadam klíč a pod nim je klávesnice - klávesnice nejde skoro vůbec vidět, jelikož je přímo na ní to okno s výzvou. Imho to je bug, jelikož když kliknu do toho okna s výzvou zadání klíče, tak se napíše znak, který se normálně nachází na klávesnici v daných místech.
Pokud se chci připojit na sít s WPA2, tak to napíše "obecné:funkce není podporována"

díky
Koloman.e
Junior

Odeslat příspěvekod mosquito1 1. 12. 2011 19:17

Já mám N8 už skoro rok bez fólie a nosím ji bez pouzdra. Mám tam jeden menší škrábanec když mi po několikáté spadla na zem, jinak nic.
mosquito1
Junior

Odeslat příspěvekod jaydoo 1. 12. 2011 21:34

Mr.Bolt píše:Jedná se o trochu tlustší fólii, ale hlavně to není ta levná s lepidlem, kde pak člověk skoro utrhne i displej když ji sundává :-) :-)

Ty si snáď tie príbehy vymýšlaš ;-) Aká folia s lepidlom. Taká mi ešt eneprešla rukami ani som takú nevidel, tak čo zase strašíš ľudí.
Je to každého vec, čo si dá na telefon. Ja nie som zastanca rôznych úuzider, obalov a podobne. Ale kedže sa blíži zima, lyžovačky a podobne, tak som si z DX objednal foliu, v rámci prevencie od poškrábania displeja. Nosím ho po vreckách. Na jar ju dám dolu. A prišlo mi to vhodnejšie, dať za foliu cca.50 kč a nie 350 kč. Ale ozaj je to každého vec a nebudem tu písať, že ked puzdro, tak iba koženné :)
Nexus 4 > SGN > Iphone 4 > N8 > Lumia800 > N97mini > C7 > C5 > E51 > HTC Diamond > N95> N80 > N70 > 6630 > 6600 > 7650 > 8210 > 6150 > 6110 > 5110....
jaydoo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mr.Bolt 1. 12. 2011 23:45

jaydoo píše:Ty si snáď tie príbehy vymýšlaš ;-) Aká folia s lepidlom. Taká mi ešt eneprešla rukami ani som takú nevidel, tak čo zase strašíš ľudí.
Je to každého vec, čo si dá na telefon. Ja nie som zastanca rôznych úuzider, obalov a podobne. Ale kedže sa blíži zima, lyžovačky a podobne, tak som si z DX objednal foliu, v rámci prevencie od poškrábania displeja. Nosím ho po vreckách. Na jar ju dám dolu. A prišlo mi to vhodnejšie, dať za foliu cca.50 kč a nie 350 kč. Ale ozaj je to každého vec a nebudem tu písať, že ked puzdro, tak iba koženné :)

A ty máš evidentně neustále problém, ať napíšu cokoliv... možná by nebylo od věci nekecat do věcí o kterých nic nevíš... To že si ji ty neviděl, neznamená, že neexistuje... Ty si dej na mobil třeba igelitovej pytlík, to mě je celkem jedno, ale já určitě tyhle sh..y ostatním doporučovat nebudu!!!

Mr.Bolt
Junior

Odeslat příspěvekod jaydoo 2. 12. 2011 00:02

Ale nepíšem sprostosti o foliach s lepidlom. Tie časy sú už dávno preč a hádam to ani nikoho nenapadne dať si to na telefón. Alebo Ty si ju už mal a skoro si si utrhol displej, ked o tom píšeš ?
P.S. A ak máš pocit, že mám s Tebou problém, tak ver mi, nemám. :)
Nexus 4 > SGN > Iphone 4 > N8 > Lumia800 > N97mini > C7 > C5 > E51 > HTC Diamond > N95> N80 > N70 > 6630 > 6600 > 7650 > 8210 > 6150 > 6110 > 5110....
jaydoo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Edge19 2. 12. 2011 00:51

To už abyste N8 nepoužívali na nic jinýho než zjišťovat kde jakej škrábaneček jste za dnešní den obdrželi a kde jaká folie se odlupuje po okrajích... Mě se nemá co odlupovat, nemá mě co zhoršovat vlastnosti displeje, protože jednoduše je mě nějakej škrábaneček , kterej ani při běžným používáním není znát, ukradenej.. Proboha to k tomu zařízení chováte úžší city, že se o něj staráte víc než o sebe? Co takhle si koupit folii na kůži aby jste si ji nepoškrábali?
Povim vám to takhle, to sklo vydrží více než jiný materiály použitý na mobilu.. Na mé N8 jsou četné škrábanečky po těle a poouze jeden mikro škrábaneček na skle, když mí spadla z metru a pul na hrubej štěrk displejem napřed. Spíš by to chtělo nějakou vyspravovací pastu na škrábance, kterou jsem viděl, ale použití bylo tušim, že jen na plastové kryty skel rezistivních a klasických mobilů..
Edge19
Junior

Odeslat příspěvekod ice.bc 2. 12. 2011 09:31

tzv.,,Gorilla leather for your skin,, :D
Philips:Fizz,Alcat:OneT,Sagem:MC922,Ericss:T39,T65,Motor.:A008,V180,RazrV3,SlvrL7,Panas:GD67
Siemens:A52,CF62,SL45,Sony:CMDJ5,SE:T100,J210,T230,T610W810i,Satio,Zylo,Samsung:A800,E100,Vodaf:246
N:5110,3210,3330,6510,5210,8210,6310i,6120Cl,6300,6230i,N79,N8
ice.bc
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mr.Bolt 2. 12. 2011 10:17

jaydoo píše:Ale nepíšem sprostosti o foliach s lepidlom. Tie časy sú už dávno preč a hádam to ani nikoho nenapadne dať si to na telefón. Alebo Ty si ju už mal a skoro si si utrhol displej, ked o tom píšeš ?
P.S. A ak máš pocit, že mám s Tebou problém, tak ver mi, nemám. :)

Teď si mi opravdu "dostal". Nejdřív mě tu napadneš, že straším lidi a vymýšlím si, že si nikdy "fólii s lepidlem neviděl" (u tebe evidentně neviděl=neexistuje) a pak najednou z nějakého osvícení z tebe vyleze, že už se dávno nedělají a že to by snad ani nikoho nenapadlo si koupit. Bohužel ale nechápeš vůbec podstatu toho, proč jsem o tom psal, bylo jen upozornění, pro případné zájemce, aby si dali pozor, jelikož nějaký rozdíl mezi takto extrémně levnou fólií a např. orgio popřípadě Invisible Shield být musí. Netvrdím, že to musí být jistojistě lepidlo, ale třeba již zmíněný zkreslený obraz, nekvalitně vyražené hrany apod.
Pokud Tě zajímá moje původní fólie, tak na té byl obrovský nápis, že lepidlo neobsahuje. Po zkušenosti, kdy by měla jít z displeje bez problému sloupnout, ale tahle tam držela jak přibitá, pochybuji o pravdivosti toho nápisu. Proto radím ostatním koupit originální od Nokie, nebo případně prověřenou kvalitu Invisible Shield a ne tyhle levné napodobeniny.
A nevím čím to je, ale to PS ti nevěřím :-)

Mr.Bolt
Junior

Odeslat příspěvekod Marpetka 2. 12. 2011 11:18

taky si pamatuju fólií s lepidlem ale to už je hodně dávno taky jsem ji měla šlo to hrozně špatně nalepit lepilo se mi to na prsty :) ale nevím jak to šlo dolů nesundavala jsem ji. A taky si pamatuju jednu vychytanou byla jako polštářek s hologramem a fungovala jako lupa,to jsem byla machr :) to jsem tenkrát měla boschku tu oranžovo černou,průsvitný kryt a možnost nastavení svoji melodie na sms,to byl panečku výkřik techniky :)
Marpetka
Junior

Odeslat příspěvekod waranoid 2. 12. 2011 11:31

Folie s hologramem byl dobrej prodejní trhák, sice bylo na displej hůř vidět, ale bylo to cool.:-D
Mám N8 od konce července a stále s původní folií, na kterou už čeká v šuplíku náhrada (1ks asi za 40kč). Telefon byl drahej, tak nějaká folie už mě nerozhodí. Vážím si svých věcí a chci je chránit co nejvíc.
waranoid
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka