Nokia N8 - obecná diskuse, dostupná Belle

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod jaydoo 2. 12. 2011 11:52

Tie s tým hologramom boli tuším ešte na čiernobiele displeje, takže to bolo "cool".
to waranoid : Telefon byl drahej, tak nějaká folie už mě nerozhodí./1ks asi za 40kč)/ to je dobréééé - až som sa poprskal kávou, čo som pil/

Ale každý nech si dá na telefon, čo chce. A radí z vlastnej skúsenosti. To čo som vyskúšal, poviem, či je dobré alebo zlé. A nebudem filozofovať o tom, že nekupujte si puzdro, ktoré má vnútri nity, lebo keby take predávali, tak si poškrábete displaj :)

Inak ešte mám nejaké gumenné puzdro z DX za cca 2$. Ked idem na hokej, alebo robiť niečo s autom, kd emi môže telefon vypadnúť, tak ho nasadím. - preventívna ochrana. Inak je bez puzdra. Môžem ho odporučiť.
Nexus 4 > SGN > Iphone 4 > N8 > Lumia800 > N97mini > C7 > C5 > E51 > HTC Diamond > N95> N80 > N70 > 6630 > 6600 > 7650 > 8210 > 6150 > 6110 > 5110....
jaydoo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod clemenza79 2. 12. 2011 12:18

Edge19 píše:To už abyste N8 nepoužívali na nic jinýho než zjišťovat kde jakej škrábaneček jste za dnešní den obdrželi a kde jaká folie se odlupuje po okrajích... Mě se nemá co odlupovat, nemá mě co zhoršovat vlastnosti displeje, protože jednoduše je mě nějakej škrábaneček , kterej ani při běžným používáním není znát, ukradenej.. Proboha to k tomu zařízení chováte úžší city, že se o něj staráte víc než o sebe? Co takhle si koupit folii na kůži aby jste si ji nepoškrábali?
Povim vám to takhle, to sklo vydrží více než jiný materiály použitý na mobilu.. Na mé N8 jsou četné škrábanečky po těle a poouze jeden mikro škrábaneček na skle, když mí spadla z metru a pul na hrubej štěrk displejem napřed. Spíš by to chtělo nějakou vyspravovací pastu na škrábance, kterou jsem viděl, ale použití bylo tušim, že jen na plastové kryty skel rezistivních a klasických mobilů..

přesně tak, mám N8 DG rok ještě z předobjednávky, je trochu poškrábaná po tělě, ale displej jako novej nikde ani ťuk a to si dávám pozor akorát abych ji nenosil v kapse s klíčema nebo drobnejma...jinak to neřeším, žádný pouzdro nepoužívám a jestli v tomhle stavu vydrží ještě aspoň dva roky, budu spokojenej.....spíš myslím, že začínám pozorovat menší výdrž baterie, přecijen nabíjím každý den, telefon se nezastaví a ještě tak půl roku a abych sebou nosil nabíječku...takže spíš budu řešit baterku
3210, 3310, 6100, 6230i, E51, N8, Lumia 1020, Lumia 930
Nexus 7, iPad mini 4
HP Envy x360
clemenza79
Junior

Odeslat příspěvekod sebior 2. 12. 2011 13:26

Jak vám chodí Wooky na N8? Ze zvědavosti jsem chtěl vyzkoušet dnešní vodní ošatku, ale ta jejich verze mi padá.
sebior
Junior

Odeslat příspěvekod vencaAB 2. 12. 2011 15:08

Jo taky mi to několikrát slítlo, ale do těch 2 knížek jsem se nakonec prohrabal. Nicméně např. klik na "Nastavení/Informace/O Vodafone wooky" je tutovka "zpět do menu" :-)
Ale když je nahoře v liště napsáno "BETA", tak to tolik nepřekvapí...Holt dneska už není na nic čas, nebo když něco nemá smysl dělat, nemá ani smysl dělat to pořádně?
vencaAB
Junior

Odeslat příspěvekod perfis 2. 12. 2011 18:32

Může mi prosím nějaký znalec Map 3.08 říct, jak se hergot synchronizují v N8 "Oblíbené - mista, trasy?". Já to v té geniálně vylepšené nové verzi furt nemůžu najít a už mě to vytáčí.
perfis
Junior

Odeslat příspěvekod jarin55 2. 12. 2011 18:34

ice.bc sorry za OT, ale ty si děláš prču, ale ono to skutečně existuje a je to nově vyvinutá kůže pro lidské tělo a je to se podrž neprůstřelná.
jarin55
Junior

Odeslat příspěvekod scotch11 2. 12. 2011 19:20

perfis píše:Může mi prosím nějaký znalec Map 3.08 říct, jak se hergot synchronizují v N8 "Oblíbené - mista, trasy?". Já to v té geniálně vylepšené nové verzi furt nemůžu najít a už mě to vytáčí.

Otevři si Mapy (ne Autem), pak vlevo dole Hledání, pak vpravo nahoře Hvězdu (oblíbené) a pak vlevo dole Synchro. Po té proběhne synchro oblíbených míst a tras, mezi mapami na netu a founem. Né, že bych byl znalec.
scotch11
Junior

Odeslat příspěvekod perfis 2. 12. 2011 21:02

Kuju. Ty úpravy, které vedly k vytvoření map 3.08 musel Finským soudruhům poradit nějakej hodně velkej debil nebo dobře placený diverzant Androidu/Applu. Jinak to néni možný.
perfis
Junior

Odeslat příspěvekod Nio_cr 2. 12. 2011 22:39

perfis: jo to máš pravdu, pořád očekávám zda přijde nějaká aktualizace, která jejich prostředí zpřehlední. Chtěl jsem se zeptat, je tady někdo, kdo používá CameraPro, zajímalo by mě jestli máte vychytané nastavení, myslím ostrost, kontrast atd. Dík ;-]
Nio_cr
Junior

Odeslat příspěvekod waranoid 3. 12. 2011 16:50

jaydoo: Nevím co je k smíchu. Ta cena je moje velkoobchodní a bez DPH, takže koncovka bude pak ještě vyšší. Rozdíl oproti nějaké z DX za 12kč si myslím bude. Až ji vyzkouším, můžu pak říct zda to byl dobrej nebo špatnej kup.
Jinak taky mám silikonovej obal, ale po 2 měsících se vytahal. Nicméně jako ochrana to stačí. A o tom to je.
waranoid
Junior

Odeslat příspěvekod Koloman.e 3. 12. 2011 16:54

Kód: Vybrat vše
Funguje Vám připojení na wifi s šifrováním WEP/WPA2 normálně? Pokud má wifina šifrování WEP, tak mi vyskočí okno at zadam klíč a pod nim je klávesnice - klávesnice nejde skoro vůbec vidět, jelikož je přímo na ní to okno s výzvou. Imho to je bug, jelikož když kliknu do toho okna s výzvou zadání klíče, tak se napíše znak, který se normálně nachází na klávesnici v daných místech.
Pokud se chci připojit na sít s WPA2, tak to napíše "obecné:funkce není podporována"

díky

Směšné, odpovídám si sám :-D.
1, to s přihlašováním s šifrovanou wifi WEPkem byl jen "jednorázový" bug - po restartu telefonu vše funguje
2, na WPA se stále nemůžu připojit
3, Stalo se mi, že se mi nikdo nemohl dovolat - vyzvánělo mu to, ale u mě se nic neukazovalo. Smsky fungovali dobře. Opět pomohlo vypnout a zapnout telefon
4, Když se připojim na wifi, tak se mi vždycky např po 3-5 minutách odpojí a musím se znovu připojovat
5, Má N8 nějakou správu hesel od wifi? Jak se mi častokrát odpojuje wifina, tak to chce cca každé třetí připojení znovu zadat klíč.
6, Jak dlouho Vám trvá, než Vás najde gps při navigaci v offline modu bez a-gps a za jak dlouho si vas najde gps v online modu s a-gps?
7, Dají se někde stáhnout jiné (větší) klávesnice pro N8? S psaním na obrazovce mám stále problém.

Díky těm, kteří se mi pokusí pomoc :-)
Naposledy upravil Koloman.e dne 4. 12. 2011 12:11, celkově upraveno 1
Koloman.e
Junior

Odeslat příspěvekod Edge19 3. 12. 2011 17:24

S tím odpojováním wifi mám taky problém. Proto mi nejdou stahovat z Nokia store větší programy nebo hry, když má hra např. 150Mb tak to stahuje ale po zhruba těch 3-5 minut se to odpojí a soubor se nedostahuje a musím stahovat znovu a takhle furt dokola..
Edge19
Junior

Odeslat příspěvekod obluda zelená 3. 12. 2011 17:25

3) Zkus vyměhit SIM vypnutí a zapnutí je dočasné řešení.
6) S aGPS během nékolika sekund. Bez záleží na místě a na tom, jestli stojíš (to je rychlejší) nebo se pohybuješ. Jedná se o pár minut. A potom co už to má polohu, při příštím spuštění na podobném místě s menším časovým odstupem je nalení otázkou pár sekund.
obluda zelená
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jaydoo 3. 12. 2011 22:28

waranoid píše:jaydoo: Nevím co je k smíchu. Ta cena je moje velkoobchodní a bez DPH, takže koncovka bude pak ještě vyšší. Rozdíl oproti nějaké z DX za 12kč si myslím bude.

Ja som sa zasmial na tomto "Telefon byl drahej, tak nějaká folie už mě nerozhodí" a hned tam dáš cenu 40kč :-D Predtym sa tu niekto pohoršoval nad takou cenou, že na drahy telefon má ísť folia za 300kč :-D
Inak za 12 kč, to už je dosť málo, ja mám foliu z DX za cca 1,9$, takže to je podobná cena :)

-- 3. 12. 2011 21:31 --

Koloman.e píše:
4, Když se připojim na wifi, tak se mi vždycky např po 3-5 minutách odpojí a musím se znovu připojovat
5, Má N8 nějakou správu hesel od wifi? Jak se mi častokrát odpojuje wifina, tak to chce cca každé třetí připojení znovu zadat klíč.

Máš správne nastavenu Wifi ? Iné zariadenia sa ti od nej neodpájajú ?
Akú máš silu signálu? Kolko máš vo svojom okolí dostupných wifi ? /možeš byť rušený niekym iným, kto používa rovnaký kanal/
Nexus 4 > SGN > Iphone 4 > N8 > Lumia800 > N97mini > C7 > C5 > E51 > HTC Diamond > N95> N80 > N70 > 6630 > 6600 > 7650 > 8210 > 6150 > 6110 > 5110....
jaydoo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Koloman.e 4. 12. 2011 02:08

wifi na žádným jiným zařízení neblbne a jsem jedinej z malý obce, kdo má založenou wifinu :-D. Signál je dobrý - klidne si mohu sednout k routeru a telefon se odpojuje i tak
Koloman.e
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka