Nokia C5-03

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Jose5 31. 1. 2011 17:41

Ahoj, prosím Vás jaký máte názor na tento mobil:Nokia C5-03, všude uvádějí,že je to novinka a zde ve foru,ještě nikde nic není.

Děkuji Josef
Jose5
Junior

Odeslat příspěvekod Slawall 31. 1. 2011 18:24

Mobilmania ji už testuje.
Slawall
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod FloW 31. 1. 2011 18:24

Pěkně zpracovaný slušně vybavený telefon. Foťák sice bez autofokusu ale mám stejný foťák ve své X3 a fotí to celkem pěkně... vhodný pro brouzdání na netu a komunikování přes net... Jne trošku škoda že se do čr zatím nedostalo tolik barevných spojení.. ta zelená se mi moc nelíbí a černý telefon je moc konzervativní, ale to už je názor každého...
FloW
Junior

Odeslat příspěvekod Jose5 2. 2. 2011 14:22

Mám na mysli osobní zkušenosti majitelů. Děkuji Josef
Jose5
Junior

Odeslat příspěvekod Slawall 2. 2. 2011 14:30

No a není fuk jestli ti to napíše ten kdo si telefon koupil nebo ten kdo ji testuje? Ten kdo ji testuje by měl být navíc nezaujatý...takže dá se předpokládat, že se od recenzenta dovíš více.
Slawall
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Deleted user 2. 2. 2011 20:12

Svou osobní zkušenost a dojmy popíšu v recenzi. Máte-li konkrétní dotazy k telefonu (ale opravdu konkrétní, tedy nic ve stylu "jaký ten telefon je"), není problém je tu zodpovědět.

Odeslat příspěvekod Kycltov 2. 2. 2011 23:10

Majkl: Není to až takový plasťák, jak to vypadá? :-) Nemůžu si pomoct, ale vypadá hrozně lacině, jaký na to máš názor ty? Plus teda ještě jeden dotaz, jak je na tom s rychlostí? Je tam velký pokrok od 5800? Díky za odpovědi :-)
Kycltov
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod paulis2 3. 2. 2011 00:09

Telefon jsem nedávno testoval. C5-03 je sice celá palstová, ale nijak to nevadí. Vše perfektně sedí, nic nevrže. Díky plastu je telefon až neuvěřitelně lehký. Ohledně rychlosti: Sice tu máme 600 MHz procesor, nicméně v praxi to poznat není - porovnávám s Nokií 5230, C6 či 5530. Limitujícím faktorem je stále ona malá paměť RAM.
HTC One S (O2 ČEZ Standard)
Testuji: BlackBerry Z10, HTC Desire 601, HTC One max
paulis2
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Deleted user 3. 2. 2011 00:25

Plasťák to opravdu je, ačkoliv, jak Paulis píše, pevný. Ale lesklý - to je větší průšvih. Každé chmátnutí je na tom samozřejmě vidět.

A co se týče rychlosti, osobně jsem s ní spokojený nebyl. Přechody mezi úrovněmi menu jsou citelně pomalejší a překreslování displeje na šířku/výšku při překlopení, kdy se displej doslova přemalovává po kouskách, radši nemluvit.

Vzhledem ke své zkušenosti s nedotykovými Symbiany bych to spíš dovedl porovnat s nimi - tedy konkrétně s 3. edicí. Modely s FP1 - FP2 jsou v porovnání s C5 podstatně živější, rychlejší a dá se jim IMO naložit i víc výkonu. 5. edice, včetně tohoto modelu, mi po stránce svižnosti a výkonnosti přijde spíš jako návrat k N73, E65 atp.

Ono to na jednu stranu sice asi není nic, co by cílové skupině pro tento telefon mohlo nějak zvlášť vadit, ale problém nastane, pokud dotyčný uživatel bude zapomínat zavírat aplikace. A jelikož jsem se zrovna nedávno setkal s majitelkou 5230, co neměla o tomto či možnostech multitaskingu obecně nejmenší potuchy, není to zase tak nereálný scénář.

Odeslat příspěvekod FloW 3. 2. 2011 11:26

Mě se rychlost taky moc nelíbila, hlavě to překlopení stránky bylo strašné.... a pokud budeš telefon používat dýl tak se ti rozhodně ukáže hodně škrábancu..
FloW
Junior

Odeslat příspěvekod Lamil 4. 2. 2011 10:36

Ahoj, mám zajem o tenhle telefon, chtěl bych jej hlavně kvůli gps navigaci. Nevíte zdali jde u tohoto telefonu při zaplém navigování přijmout telefoní hovor třeba i přes bluetooth sluchátko tak aby navigace zůstala nadále spuštěná a navigovala ? Četl jsem, že starší symbiany s tím měly problémy??
Lamil
Junior

Odeslat příspěvekod Novis92 30. 3. 2011 20:15

Zdravím,
můj známý si tento mobil zakoupil a stává se mu, že když zamkne klavesy, tak se občas ten telefon sekne a to je uplně nový. Nevíte čím by to mohlo být? Nebo to raději reklamovat a dál neřešit?? děkuji :)
Novis92
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod paulis2 31. 3. 2011 09:03

Nejprve bych zkusil zaktualizovat firmware. Je tu vcelku slušná naděje, že to pomůže.
HTC One S (O2 ČEZ Standard)
Testuji: BlackBerry Z10, HTC Desire 601, HTC One max
paulis2
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kycltov 1. 4. 2011 13:48

C5-03 mám teď na test, tak se ptejte co vyzkoušet :-)

Jinak jsem s telefonem víceméně spokojený; dneska se mi taky asi dvakrát seknul, ale tak to se stává. Ještě jsem nenainstaloval nový soft, ale už je v nabídce, tak to možná opravili. Samozřejmě se i párkrát objevila hláška o nedostatku paměti, 128 MB je málo; na E5 se mi to s 256 MB RAM nestalo. Co bych vyzdvihl je určitě to, že je rychlý. To je opravdu poznat oproti takové 5800; nicméně taky je poznat to, že je levnější - 5800 když se začínala prodávat, tak stála okolo deseti tisíc, tohle pět, tak se není čemu divit. Samozřejmě menší zadrhnutí semtam je, viz. jak psal Majkl - překreslování pomalejší. Zpracování příkladné, ale telefon je věčně upatlaný, což vypadá hrozně. Asi bych si jí nekoupil, E5 je jiná liga.
iPhone 5S Space Gray
T-Mobile CZ
Kycltov
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 1. 4. 2011 14:01

Na které stránce bude recenze, když ji máš na test?
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Další stránka