Majkl píše:@ Auto1> Popsáno obšírně, nicméně za celou cca pětiletou existenci série E v ní nebyl vyroben ani jediný mobil, co by dobře fotil. Kdo to nějak sleduje, případně z ní modely i používá, ví, co má i od toho papírově nejlepšího Éčka očekávat.
Na druhou stranu autofocus byl od čísla 66 nahoru přítomen vždy - a v sedmičce najednou chybí. Kvůli tomu by běžné fotky samozřejmě lepší nebyly, u obyčejných vejcvaků je to leckdy i naopak... ale možnost si čas od času vyfotit psaný text vůbec není ku škodě. Teď mě to zase pálí, protože už pomalu začínám nevoli vůči dotykovému Symbianu přecházet (nebo se s ním smiřovat, kdo ví) a jako letitého Éčkaře mě teď E7 samozřejmě zajímá. Navíc se mi opravdu hodně líbí...
![O:-) O:-)](./images/smilies/42.gif)
Majkl:
Foto: umím se vyjídřit i jinak než obšírně: Ano souhlasím s Tebou,ať už s řadou E,tak i s AF (vizitky)
"Dotykový Symbian": tady se rozepíšu a budu reagovat přímo na tvůj příspěvek,tak si počteš: Většinou o tom píšou Ti,co o tom houby ví a nemyslím tebe ale diskuse pod recenzemi..
a) V C6 nevím,co je za symbian,ale není to trojkový.Ty jsi psal o dotykovém,a v C6 si i po roce a všech aktualizacích připadáš jak v pravěku.To je jedna pravda.Ale je to levné a funguje to dobře,jen to má zvláštní některé neintuitivní ovládací ikony (pár jich není v češtině! Po všech aktualizacích,po roce,český telefon,nechápu...) Mám ten telefon už rok,a nenávidím ho.Snažím se ho nepoužívat,ale nemám čím ho nahradit.Je dobrý,ale oproti E7 je to katastrofa.Proti tomu je E72 zlatá mašinka ještě dnes! Skvělý telefon.
b) Dále vezmu symbian trojkový v N8,v listopadu česká verze Ok,ale chovala se jako dnešní E7.O tom později.Po pár aktualizacích,během půl roku,absolutně hladký běh,a hierarchie menu,intuitivnost a celkový pocit,až na pár detailů absolutně skvělé.
c) A nyní vezmu E7,relativně novinka v české verzi,vzhled shodný jako N8 ale zcela jiné čísla aktualizací,je to holt jiný přístroj.A k denšnímu datu žádná aktualizace,kromě dvou doplňků,ale poravy žádné.Fungje to dobře,ale občas se to jako by "zakoktá" tj neresetuje se,nezatuhne,ale zpomalí a pak jede zase dál.
Tady vidíš,jak různorodý je "dotykový symbian"
Takže já telefonům v podstatě nerozumím,ale když jsem koupil N90 nebo E95 či 9300,tak to fičelo jak po másle okamžitě,dneska ty dotykovky jsou všelijaké,a každým dnem se zlepšují,i když se stává,že se opraví nebo vyladí mnoho procesů a pár se jich zhorší a zase čekáš na další aktualizaci...
A vůbec bych se tím nezabýval,protože nevidím oproti E7 ŽÁDNOU alternativu,když chci navi zdarma,qwertZ a CZ diakritiku,a KVALITNÍ KLÁVESNICI tak nemám z čeho vybírat.Kdyby bylo něco lepšího,tak si E7 nepořídím.A mimochodem,display má E7 také výborný,dle recenzí to je vykopávka z doby kamenné,ale web browser zoomuje plynule a rychle,je to telefon,a na telefon je to svělé,odezva špičková a rozlišení je asi malé,ale kdyby Ti to nikdo neřekl,tak si to nebudeš myslet,protože vyšší rozlišení dle mě nemá smysl.Bude víc žrát aku a na tak malém displayi stejně webovky nelze nazomovat (do mínusu čili zmenšit) na celý display,pač to je nečitelné při jakémkoliv rozlišení,i kdyby to bylo 1920x1200,tak to stejně nemá smysl absolutně žádný.Možná by pomohlo rozlišení zvětšit řekněme přibližně 25% ale víc už by tak malý display vyloženě nevyužil a rozdíl by byl zanedbatelný.To je stejné jako když na 7" nebooku pustíš rozlišení 1920 tak je to supr na papíře,ale v reálu musíš zvětšit písmo abys to vůbec přečetl,a stejně to zvětšíš tak,že nakonec zase scrooluješ i zleva doprava,stejně jako kdybys měl menší rozlišení.Tak k čemu to šílené rozlišení je? Je to úplně stejná kravina,jako fotoaparáty s 12mpix. Je to k ničemu a využije to jeden ze sta a ten zase potřebuje něco profesionálnějšího,takže to nevyužije ani on.Ty mpix u foto jsou dobré proto,že chybí optický zoom,nebo ho prodlužují a ještě zůstane dobrá kvalita.Ale to není řešení.Řešení je právě jen a pouze optika se zoomem.
Takže jediné,co je na E7 špatně je foto,symbian je OK a kdybych se měl koupit do firmy deset telefonů,tak objednám deset E7 a ani jeden Iphone či HTC.
HTC je dobré,pokud sedíš na webu hodně,a to já raději už netbook a iphone mě nebaví,je to ve všem lepší,ale není to plně lokalizované do češtiny.