Majkl: Mám pro tebe geniální zprávu,a nikde na netu se o tom nepíše.Mám E7 v češtině,CZ menu,nastaven jazyk čeština (+dalších asi 5jazyků)
ALE jak říkám,jazyk telefonu mám CZ a klávesniciHW logicky u CZ verze QWERTZ,a nyní když ve zprávách dám jazyk vkládání textu česky,mám virtuální QWERTZ,jakmile dám vkládání textu jazyk anglicky,je stále menu telefonu v češtině,ovšem VIRTUÁLNÍ-chceš li displejová klávesnice se změní na qwertY
Takže ano,lze to přepnout a také se při přepnutí změní ty popisky na klávesách,takže se prohodí ty klávesy T a Z mezi sebou,takže vidíš,co tiskneš.
Ale HWklávesnice je stále qwertZ a přepnout ji nelze.
Navíc SWklávesnice nemá scrolovací pás pro scrolování nahoru dolů,ani šipky nahoru dolů.Ale je zde extra přímo písmeno ů nebo pomlčka,tohle bych dal do menu a místo toho dal šipky nahoru a dolů,nebo alespoň ten scrol.pás by se hodil.
V textu se na SWklávesnici pohybuješ jen šipkami vlevo+vpravo nebo prstem.
A mimochodem (!) to má i rychlou volbu.
Ve zprávách,mejlech,poznámkách, i ve vestavěném prohlížeči,(originálním,alternativní třeba opera má své vlastní nastavení) stiskneš Sym+Shift a zvolíš jiný jazyk PRO VKLÁDÁNÍ TEXTU. Česky=qwertZ Anglicky=qwertY.
Vkládání textu přes dvě tabulky je nicméně skutečně u N8 zvláštní ale tato možnost u E7 v otevřeném stavu opravdu není a vkládáš text přímo.Pokud zavřeš a píšeš na display,tak vkládáš "nadvakrát" a doufám,že to vyladí dřív než v "anna" verzi.
Když už jsme u vkládání textu,našel jsem v nápovědě toto: při práci na qwerty stiskněte Symzobrazí se na obrazovce úplný seznam speciálních znaků,např přehláskované německé A které má nahoře dvě tečky,nebo É atd.. a nyní stisknete Sym klepněte na dané písmeno,dokud neuvidíte požadovanou variantu.¨