Nokia E7 - obecná diskuse, dostupná Belle

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod fulminatrix 27. 4. 2011 16:30

To zalezi od toho co s tymi poznamkami chces robit. Potrebujes ich priamo z fotky tlacit, alebo niekde uverejnovat? Alebo je to len pre vlastnu potrebu...

Podla mna sa situacia okolo full focus fotakov v novych Nokiach zbytocne dramatizuje.
Ano, toho AF je trochu skoda, ale nie je to koniec sveta. Ak vies po Anglicky tak si precitaj clanok na allaboutsymbian.com, alebo porovnanie s iPhonom a LG 2X na phonearena.com.
Fotak na E7 je na rozdiel od fotakov s AF rychlejsi (nemusi mechanicky zaostrovat) a fotky od 60cm/1m robi velmi pekne. Videa su taktiez nadpriemerne. Fotak v E7 strci do vrecka napr fotoaparat v multimedialnom HTC Desire HD v kazdom ohlade s vynimkou makro zaberov.

Ak mam byt uprimny, obcas by sa AF zisiel, ale da sa s tym zit. Ked niekto potrebuje profesionalne fotit makro, tak si aj tak kupi zrkadlovku a na vacsie mnozstvo dokumentov bude pouzivat scanner. Pokial si budes fotit tie poznamky len pre osobnu potrebu, tak ich proste odfotis z vacsej vzdialenosti a potom si ich priblizis. Napriek nizkej kvalite som si doteraz prilezitostne poradil aj s 2 MPix fixed focus fotakom bez prisvetlovacej diody na Nokii E51...
Rozhodne pokial Ti E7 v ostatnych ohladoch vyhovuje, je blbost odsudit ju len koli horsim makro zaberom.
fulminatrix
Junior

Odeslat příspěvekod anonymni 27. 4. 2011 16:37

Pišta_Hufnágl píše:
goes píše:ja ted hledam nejaky free prehravac hudby, protoze ten vesaveny umi prehrat jen jednu skladbu, pak musim kliknout na dalsi apod. nebo umi E7 nejak prehrat vice songu po sobe? resp. mam ve slozce hudbu a nejsem schopen se k te slozce proklikat a nechat si spustit jen pisnicky z dane slozky

A máš to řazený v albech? Mi stačí díbnout na album, vybrat první písničku, a pak to jede hezky všechny popořadě, aniž bych na to musel sáhnout.

jak razene v albech? normalne pripojim E7 k pocitaci pres USB jako USB velkokapacitni uloziste. vezmu album goes a vnem jsou pisnicky. na disku E jsem si udelal adresar hudba a do nej to album goes nahral. nyni si chci pustit vsechny ty pisnicky z neho.
anonymni

Odeslat příspěvekod Pišta_Hufnágl 27. 4. 2011 17:03

fulminatrix: Na poznámky je v E7 přesně takový program, jaký popisuješ. Nastavíš si ho ve widgetu mezi zástupce aplikací, klikneš, píšeš, uložíš. Tečka:-)
A k té výdrži - za jeden den je to si takhle: telefonátů mám do dvaceti (krátkých, nevykecávám se), podobně SMS, cca dvě hodiny netu přes wifinu, trošičku navigace, dvakrát denně synchro mailů, jeden díl Stargate Universe a pak samozřejmě nějaké to experimentování s nastavením. Připojení na net používám jenom wlan, zatím. Vyhledávání sítí vypnuto, to žere skoro jako navigace.

-- 27. 4. 2011 18:07 --

crineska: Foťák stojí za *****, to musím potvrdit. Dceru v podstatě nejsem schopen vyfotit, pokud zrovna nespí. Doba expozice zjevně nejde zkrátit, takže cokoli, co se trochu hýbe, je rozmazané. Na druhou stranu, na focení jsou fotoaparáty a ne telefony, že...

-- 27. 4. 2011 18:17 --

goes: Tož takhle - ve velkokap. paměti telefonu si ve složce “playlist“ založíš novou složku, nazvanou dle alba, do ní nasypeš písničky, a je to. V přehrávači pak jenom vybereš to které album, klikneš na první písničku a jede to. Případně to jde přehrávat i v náhodném pořadí.

-- 27. 4. 2011 18:26 --

Mimochodem, ten widget upozorňování zase začal fungovat, sám od sebe. Jsem sice rád, ale moc se mi to nelíbí, že se to chová takhle samovolně...
Pišta_Hufnágl
Junior

Odeslat příspěvekod anonymni 27. 4. 2011 18:33

pista: diky za tip, ale sice mi to prehravac nacte, ale sparuje to dle vyplneni id3 tagu a to je problem. pokud song nema, hodi ho to do slozky "nezname" protoze prehravac neumi ukazat adresare, ale alba
anonymni

Odeslat příspěvekod dejvidek 27. 4. 2011 20:57

obluda zelená píše:Vylepšení aplikace mapy - mám takový pocit, že jde o hlášení chyb od uživatelů.

Na hlášení chyb je v novějších verzích (tuším, že od 3.04) Map Reporter. Toto nastavení umožnuje Nokii získávat informace týkající se používání navigační aplikace - pomůže to k jejímu zlepšení.
dejv

-- 27. 4. 2011 22:03 --

Pišta Hufnágl píše:Otravné upozorňování na překročení rychlosti jde zaplaťbůh vypnout, nicméně je škoda, že nelze vypnout jenom hlasové držkování a nechat zelené či červené podkreslení ukazatele rychlosti.

Řešením je nastavit si upozorňování až při velkém překročení rychlosti. V obci mám nad 70km/h, mimo obec nad 120km/h a na dálnici nad 160km/h. Vše nad těmito rychlostmi je za body, potažmo při druhém prohřešku máš po papírech :-)

Pišta Hufnágl píše:Suma sumárum, jak už tu někdo psal, Mio letí do šuplíku.

Já sem ti to říkal :-)

Pišta Hufnágl píše:A já jdu objednávat. Držák do auta, autonabíječku a dvě nabíječky normální (jednu mám doma, druhou dám na chatu a třetí do své oblíbené hospody :) ). I s dopravou dvanáct stovek. Ach jo.

Objednej ze zahraničí a máš to za pár stovek. Já kupoval cigaretovou nabíječku za 3,70$, tedy cca 65Kč včetně poštovného - ano doprava z HongKongu trvala tři týdny :-(
dejv
dejvidek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Pišta_Hufnágl 28. 4. 2011 04:59

Pozdě :-(

-- 28. 4. 2011 06:35 --

Jo, a v nastavení navigace je jen možnost limitu DO 80km a NAD 80km. Takže počítám, žes první nastavil o dvacet a druhé o třicet, že? Každopádně si to zase zapnu. Přecijen už mám osm bodů, a všechny právě za svižnou jízdu... :-)
Pišta_Hufnágl
Junior

Odeslat příspěvekod Pišta_Hufnágl 28. 4. 2011 06:11

Mimochodem, než jsem přišel na to, že navigace má taky tři obrazovky (navigování, celkový pohled na trasu a stav GPS signálu), mezi kterými se pohybuje stejně jako v telefonu na těch domovských... Docela rád bych mluvil s tím člověkem, který psal uživatelskou příručku. A věru by to nebyl hezký rozhovor.
Pišta_Hufnágl
Junior

Odeslat příspěvekod Pišta Hufnágl 28. 4. 2011 07:43

No a zopakuji dotazy, na které ještě nebylo odpovězeno, tak se pochlapte:

- Jak vložit do SMS číslo z Kontaktů?

- Kde je ikona videopřehrávače?

- Jak založit do Kalendáře narozeniny tak, aby ukazovaly KOLIKÁTÉ jsou a byly provázány s Kontaktem?

- Jde u fotoaparátu nastavit doba expozice? (resp. tedy zkrátit, je dlouhá jak tejden)

- Proč semtam blbákuje ten widget upozorňování na zprávy a pod.?
L 640, W10 (.726)
Pišta Hufnágl
Junior

Odeslat příspěvekod Auto1 28. 4. 2011 20:13

Pišta Hufnágl píše:Prosím o radu - widget upozorňování na zmeškané události, hovory a zprávy fungoval až do včerejška, a najednou zatvrzele píše "žádné zmeškané...", přestože SMS chodí. Místo toho se ikonka zprávy objevuje vpravo nahoře u baterky. U hovorů totéž. Kde jsem udělal chybu?

Mimochodem, podle aktivity tohoto fóra mám dojem, že jsem si ten telefon koupil samojediný :)

widget zmeškaných je nastavitelný. Postup je shodný s postupem,jako bys ho chtěl odstranit,v ten okamžik se mimo dotazu na odstranění zobrazí i možnost nastavení.

Pišta Hufnágl píše:
- Jak založit do Kalendáře narozeniny tak, aby ukazovaly KOLIKÁTÉ jsou a byly provázány s Kontaktem?

Ptal jsi se na něco vestavěného,ale to není,zatím,tak:
Best Brithdays- dobrá externí aplikace,píše kolik má kdo let,bere si sama (když to povolíš) data z kontaktů dle data narození,a napíše ti,kolik zbývá dní do dalších narozenin,a kolik kdo má let,je to dobré,když máš hodně lidí kolem sebe a nepamatuješ si ani cos dělal včera...

Mě by ještě zajímaly svátky do kalendáře,jsou?
Auto1
Junior

Odeslat příspěvekod LiberaleMiguel 28. 4. 2011 23:05

Myslis statni svatky, nebo svatky jako jmeniny ? Jestli myslis jmeniny tak odpoved je tady http://store.ovi.com/content/116147?cid ... _ovi_store
Siemens M35 -> SE T310 -> Nokia 3650 -> SE P800 -> Nokia 3310 -> Nokia 6600 -> Nokia N90 -> Nokia 9500 -> Nokia 9300 -> SE P990i -> Nokia N93 -> Nokia E71 -> Nokia N97 -> Nokia E7 -> Lumia 920
LiberaleMiguel
Junior

Odeslat příspěvekod crineska 29. 4. 2011 07:37

Zelená obluda: Jo, přítel si ze mě dělal srandu, že si k tomu telefonu můžu přilepit foťák lepenkou. :D

Fulminatrix: No, já si třeba ve škole fotim věci ze sešitu a z knih, potřebuju to jen na svojí potřebu. Asi si jí pořídim, ale počkam nějakej měsíc kvůli ceně.
Nokia 3410/3100/6681/N80/N95/SG i8910/N900/SE Xperia X10/E7
crineska
Junior

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 29. 4. 2011 07:58

Jak vám funguje Bluetooth sluchátko s E7? Z téměř dokonalého HTC HD2 jsem zvyklý, že hovor přijmu kliknutím na tlačítko na sluchátku, do půl sekundy je to spojeno, v případě E7 musím to tlačítko někdy mačkat cca 2 sekundy a stejně to spojení pak zabere 5-10 sekund. Obecně, BT headset je s E7 nepoužitelný.
Radek.Hulan
Junior

Odeslat příspěvekod Pišta_Hufnágl 29. 4. 2011 08:24

Auto1: Nastavitelný? Nabízí to leda volbu "skrýt ukázku zprávy", jiné nastavení ne.

-- 29. 4. 2011 09:37 --

Best Birthdays je dobrá aplikace, jen je škoda, že nejde nastavit jako samostatný widget, který by rovnou ukazoval blížící se narozeniny.

Aplikace pro svátky, co tu hodil Miguel, je taky vítečná (a funguje jako widget), za tu dvacku to stojí. Doporučuji. (Nicméně nechápu, proč se po otevření zobrazuje striktně na výšku. Nedodělek :) )

-- 29. 4. 2011 09:44 --

Jo, a ještě - občas se mi mašinka sama připojí na wifinu. Stopro to má na svědomí nějaká nainstalovaná aplikace - ale kde zjistím, která to zrovna využívá? Ve Správci nee...
Pišta_Hufnágl
Junior

Odeslat příspěvekod labanek 29. 4. 2011 08:45

Pišta_Hufnágl : Zkus ve zprávách vypnout Volby zobrazení - Konverzace :idea: Anebo by to mohl dělat i nějaky spořič, jestli máš nastaven :?: :idea:
labanek
Junior

Odeslat příspěvekod Pišta_Hufnágl 29. 4. 2011 09:12

Labanek: Jako co že by mohl ten spořič dělat? Připojovat se na net?
Pišta_Hufnágl
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka