Nokia E7 - obecná diskuse, dostupná Belle

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod labanek 29. 4. 2011 09:19

Ne měl jsem na mysli ten widget na zobrazení zmeškaných událostí :-)) Připojení na net : asi se ti něco aktualizuje, většinou to děla aplikace na počasí nebo email :idea:
labanek
Junior

Odeslat příspěvekod Pišta_Hufnágl 29. 4. 2011 09:31

To mi není jasné, proč by widget stávkoval kvůli zapnutému zobrazení konverzací...

Nicméně - teď zase funguje, aniž bych cokoli vypínal nebo zapínal. To bude nějaký brouk... :)

Ohledně připojování mám dojem, že to dělá aplikace televizního programu (byť tam píšou, že potřebuje připojit jen dvakrát denně). Ale stejně bych rád vynašel, kde je info o tom, která aplikace v tu kterou chvíli připojení používá.
Pišta_Hufnágl
Junior

Odeslat příspěvekod labanek 29. 4. 2011 15:38

Pišta_Hufnágl
To mi není jasné, proč by widget stávkoval kvůli zapnutému zobrazení konverzací...

Nejsem si jist ale něco takovýho se už někde probíralo :hm Každopádně zkus vypnout ten spořič Nokia sleeping screen ( ten to s velkou určitostí blokuje ) pokud jej používáš, nebo nějakej vestavěněj spořič :idea: :?:
labanek
Junior

Odeslat příspěvekod crineska 30. 4. 2011 00:31

Pišta hufnágl: To je to AŽ TAK blbý? Jsem si řikala, že makra si budu fotit tabletem (nemam ho primárně na focení samozřejmě, ale když už, tak nouze) a že na normální fotky (obličeje, krajina) to bude ok. Tak asi ne, no :D Na focení sice foťáky jsou, jenže já mam třeba ráda vše v jednom, abych nemusela tahat třicet krabic, takže nevim, no. Třeba do tý doby Nokia představí něco obdobnýho a konečně s normálním foťákem. Za megapixelama se nehonim, ale AF je prostě potřeba.
Nokia 3410/3100/6681/N80/N95/SG i8910/N900/SE Xperia X10/E7
crineska
Junior

Odeslat příspěvekod Pišta_Hufnágl 30. 4. 2011 06:29

crineska: Bohužel, je. Na nějakou dokumentaci bouračky bohatě stačí, ale jináč je to na dvě věci.
Pišta_Hufnágl
Junior

Odeslat příspěvekod dejvidek 30. 4. 2011 10:15

Radek.Hulan píše:Jak vám funguje Bluetooth sluchátko s E7? Z téměř dokonalého HTC HD2 jsem zvyklý, že hovor přijmu kliknutím na tlačítko na sluchátku, do půl sekundy je to spojeno, v případě E7 musím to tlačítko někdy mačkat cca 2 sekundy a stejně to spojení pak zabere 5-10 sekund. Obecně, BT headset je s E7 nepoužitelný.

Používal sem teď dva dny E7 a jako "bluetooth sluchátko" mám telefon spárovaný s autorádiem a rozdíl oproti své E52 v prodlevě sem nepozoroval.
dejv
dejvidek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Auto1 30. 4. 2011 12:49

crineska píše:Pišta hufnágl: To je to AŽ TAK blbý? Za megapixelama se nehonim, ale AF je prostě potřeba.

Jednoduše-Ano.
Rozvedu to:
Aby bylo jasno jednou pro vždy.AF chybí ale kdybys viděl v ruce tu optiku E7 tak je už jedno,zda má AF nebo ne,výsledek bude zoufalý vždy.Kdo fotí bečku krb nebo chytání ryb či domy,tak mu to může stačit.Přesto to fotí velmi mizerně,ovšem lépe fotí jen asi 10% mobilů,ty mají např optiku Carl Zeiss. A i ten nejlepší fotomobil dneška fotí hrozně,pokud si nafotíš třeba ze země ajfelovku,tak Ti světlo rozmaže věž,prostě čipy v mobilech jsou dnes solidní,ale optika je vhodná do domovního zvonku nebo couvací kamery auta a né k focení čehokoliv jiného,než momentových fotek do MMS.
To je dobré si uvědomit.
Je směšné,když si někdo s nokií E51 fotí třeba pyramidy. To si může vyfotit fotoobraz pyramidy a výsledek bude stejný.Prostě katastrofa.
Když si koupíš foťák v hodnotě dnešních smartphone s optikou velikosti mobilu,tak ty fotky vypadají jako z jiné planety. Najednou vidíš že na ajfelovce každý šroubek a matičku,rez nebo barvu očí turistů v prvním poschodí a nemusíš to fotit pětkrát,zapneš cvakneš z jedoucího auta v režimu sport a máš fotky,které na domácí plazmě nebo monitoru vypadají dobře a to drtivé většině může stačit.
Goes by mohl o focení poreferovat šířeji,já fotím jen na automatech,ale i takový barbar jako já pozná,že E7 prostě neumí fotit nic jiného než MMS.
Tečka.

A k tomu BT sluchátku: Já mám tři a s každým to občas stávkuje. Stejně to dělala N8 při uvedení na trh. Zlepšilo se to po pár aktualizacích a u E7 to je totéž. Časem se ten běh zlepší,ale počítám půl roku,dřív asi ne. (Jako u N8)
Auto1
Junior

Odeslat příspěvekod aikoN 30. 4. 2011 13:02

Já to říkám pořád. Skoro všude čtu, jak je který mobil na prd, protože má špatný foťák.
"C7 neber, má špatný foťák, E7 neber, má špatný foťák, xx neber - špatný foťák"

Často se argumentuje, že s tím nejde vyfotit text. Za sebe říkám, že čitelně to vyfotit jde a jako nouzové řešení postačí - jinak jsem nikdy ani stránku textu nefotil, než jako nouzovku, nechápu lidi, kteří takové řešení používají na 1. místě.

Holt lidé nějak zapomínají, k jakému původnímu účelu ta věc má sloužit. Hovořit o přístroji, který má primárně sloužit ke komunikaci, jako o špatném na základě toho, že špatně fotí, je dle mého absurdní.

Ano, fotoaparát je jistě přínos, telefon máme stále u sebe, nicméně dnes již neexistuje takový *****, aby to ani na momentku nestačilo = na to, k čemu ten telefon foťák má.
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod crineska 30. 4. 2011 15:23

Jenže jsme v době, kdy se od telefonů očekává maximum. Už to nejsou telefony, ale multimediální udělátka, co si budeme povídat. Můžem si na nich číst knížky, koukat na filmy, pouštět hudbu. Prostě já, co mam fotící mobily, tak jsem nikdy foťák nepotřebovala. Jde taky o to, co kdo považuje za kvalitní a nekvalitní fotku. Myslim si, že třeba Nokia N82 dělala kvalitní fotky. (až na červenej odstín, kterej byl? u všech Nokií) Myslim si, že starý SE dělali kvalitní fotky. Když jsem tu na webu viděla fotky z X7, která taky nebude mít autofocus, tak se mi dost zamlouvaly. Prostě já jsem člověk, kterej potřebuje vše v jednom a aby to fachalo aspoň na 80 %. Protože na sto procent vše nikdy nic nefunguje.

BTW - jsem holka. :mrgreen:
Nokia 3410/3100/6681/N80/N95/SG i8910/N900/SE Xperia X10/E7
crineska
Junior

Odeslat příspěvekod aikoN 30. 4. 2011 15:59

Já mobil taky vnímám jako takové všechnoudělátko, které zastane spoustu věcí, ale kromě té komunikace neumí prakticky nic na stejné úrovni jako zařízení přímo pro danou činnost určená. Ať už foťák, videokameru, čtečku knih nebo počítač. Už jsem kdesi viděl i AutoCAD pro mobil. Bych chtěl vidět, který masochista si to koupí a bude používat :mrgreen: .

Jen mě štvou kecy, jak je zásadní nedostatek, že mobil nemá třeba AF, že tím je celý zabitý, vůbec se s tím nedá fotit, kdo by si to koupil v dnešní době. Pak je to vnášeno do diskuzí jako pravdivé tvrzení (nejčastěji jedinci, kteří v daném aspektu mají hyperzařízení nebo vědí s prominutím houno) a zbytečně to od koupě odrazuje lidi, kterým by nic nevadilo a byli by s mobilem velmi spokojení. :-)
aikoN
Junior

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 30. 4. 2011 16:26

Však to je normální, nadávat a nechápat, proč tam není to a to.
Přece to sem lidi nebudou chodit jen chválit.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Pišta_Hufnágl 30. 4. 2011 19:56

crinesko, Auto1 v kostce hovoří o tom, že fyziku neobčůráš...

Jo, a teď jsem si vzpomenul - někdo si tu před časem stěžoval, že navigace neumí zobrazovat jízdní pruhy, resp. navigovat do toho správného. Tož mám dobrou zprávu - umí. Měl už jsem dvě Mia, a musím říct, že Nokia je úplně jiná liga. Jsem z toho stále nadšenější (zejména když už jsem se ji skoro naučil ovládat :-) )
Pišta_Hufnágl
Junior

Odeslat příspěvekod LiberaleMiguel 30. 4. 2011 20:28

labanek píše:Pišta_Hufnágl

Nejsem si jist ale něco takovýho se už někde probíralo :hm Každopádně zkus vypnout ten spořič Nokia sleeping screen ( ten to s velkou určitostí blokuje ) pokud jej používáš, nebo nějakej vestavěněj spořič :idea: :?:

Sleeping screen blokuje rozsviceni diod u fotaku podrzenim zamykaciho soupatka. Je mozne ze to muze dojebavat aji dalsi funkce, prece jenom je to pored jenom beta verze
Siemens M35 -> SE T310 -> Nokia 3650 -> SE P800 -> Nokia 3310 -> Nokia 6600 -> Nokia N90 -> Nokia 9500 -> Nokia 9300 -> SE P990i -> Nokia N93 -> Nokia E71 -> Nokia N97 -> Nokia E7 -> Lumia 920
LiberaleMiguel
Junior

Odeslat příspěvekod Pišta_Hufnágl 30. 4. 2011 22:37

Právě proto jsem Sleeping Screen ani nezkoušel instalovat...
Pišta_Hufnágl
Junior

Odeslat příspěvekod Deleted user 1. 5. 2011 07:12

@ Auto1> Popsáno obšírně, nicméně za celou cca pětiletou existenci série E v ní nebyl vyroben ani jediný mobil, co by dobře fotil. Kdo to nějak sleduje, případně z ní modely i používá, ví, co má i od toho papírově nejlepšího Éčka očekávat.

Na druhou stranu autofocus byl od čísla 66 nahoru přítomen vždy - a v sedmičce najednou chybí. Kvůli tomu by běžné fotky samozřejmě lepší nebyly, u obyčejných vejcvaků je to leckdy i naopak... ale možnost si čas od času vyfotit psaný text vůbec není ku škodě. Teď mě to zase pálí, protože už pomalu začínám nevoli vůči dotykovému Symbianu přecházet (nebo se s ním smiřovat, kdo ví) a jako letitého Éčkaře mě teď E7 samozřejmě zajímá. Navíc se mi opravdu hodně líbí... O:-)

Předchozí stránkaDalší stránka