Nokia E7 - obecná diskuse, dostupná Belle

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod sissive 5. 5. 2011 16:34

Já mám teda nokii c7, ale systém je stejný. Mě maily přes wifi odesílat jdou, takže spíš bude chyba v nastavení.
sissive
Junior

Odeslat příspěvekod labanek 5. 5. 2011 20:59

Pišta_Hufnágl píše:Bylo by fajn, kdyby někdo, kdo má aktivovaný datový tarif, vyzkoušel ty maily - přijmout, odeslat, pak vypnout datový tarif a zkusit to jen přes wifinu. Když to nepojede, tak máme jasno. Resp. tedy víme, v čem je problém, ale nevíme proč :)

Musím souhlasit s příspěvkem nade mnou, mám N8, tedy S^3 a ted jsem zkoušel příjem i odesílaní mailu přes wifi a šlo to bez problému.Jinak na pak. data od opa jsem připojenpřes den mimo domov a taky funkční.
V tel používám 2 schránky - Seznam.cz (kde jsem při vytváření nesouhlasil s podmínkamy od Nokie) + MfE.
Řekl bych, že problém je někde v nastavení u Vás ;-)
labanek
Junior

Odeslat příspěvekod Pišta_Hufnágl 6. 5. 2011 05:49

To by mohlo být leda v případě, že by se nastavení zničehonic samo přenastavilo...
Pišta_Hufnágl
Junior

Odeslat příspěvekod Auto1 6. 5. 2011 10:46

Pišta: Zde máš radu,netuším zda dobrou,ale zkus to. Trvalo mi to asi 7hodin googlování a zkoušení,vyzkoušel jsem mraky variant,zde je jediná která mi funguje.
Nejprve reakce na Tvůj příspěvek:
Nic se nepřenastavilo,ale pro wifi je třeba jiných parametrů než pro připojení přes operátora/v některých případech/nebo vždy-nevím.
V telefonu jsem zkoušel snad všechny varianty,a stále nic.
Bojuji s tím a pořád jsem to nevyřešil,nicméně už odchozí mejly jedou,ale jede to alespoň částečně jelikož na některé schránky neodešlu,na jiné ano,netuším proč,resp tuším,že je špatný odchozí server jak v mobilu tak na nokia stránkách emailu,ale nevím,který je správný.
Schránku mám založenou v mobilu bez souhlasu s nokia podmínkami,ale je možné že jsem při zkoušení v mobilu někdy s podmínkami souhlasil.
Zašel jsem na http://email.nokia.com /přihlásit se/upravit nastavení/změna nastavení servru tam jsem zjistil parametry,které jsem naházel do mobilu a sice:
Typ e-mailu POP3
Příchozí e-mailový server pop3.centrum.cz
Port příchozího serveru 110
nezabezpečeno
Odchozí e-mailový server pop.centrum.cz
Port odchozího serveru 25
nezabezpečeno
Je to správně? nechybí mi trojka u odchozího? Proč ten není smtp? Každopádně nyní přidám,co je mobilu:

email/volby/nastavení/centrum (vaše schránka seznam,atd...) /nastavení schránky/

má em.adresa: login@centrum.cz
adresa odpovědi : - (nezadávat)
název schránky centrum
mé jméno: -
podpis: -
rozšířené nastavení klikni/nasatvení příchozí/

jméno: login@centrum.cz
heslo: zadej heslo
server přích: pop3.centrum.cz
přístupový bod: internet
zabezpečení vyplé
port: zadal jsem z http://email.nokia.com 110 a při dalším prohlédnutí nastavení je tam výchozí,čili 110 je výchozí,netuším,zda to poběží,když se dá rovnou výchozí,logicky ano,ale...

zpět/nastavení odchozí schránky
autentifikace uživatele: autentifikace uživatele
Jméno: pouze login (bez @centrum.cz)
heslo: heslo
server odchozích: pop.centrum.cz (bez číslice3) z důvodu,dle http://email.nokia.com
přístupový bod: internet
zabezpečení: vypnuto
port: zadal jsem z http://email.nokia.com 25 a při dalším prohlédnutí nastavení je tam výchozí,čili 25 je výchozí,netuším,zda to poběží,když se dá rovnou výchozí,logicky ano,ale...

Pokud je email klient v mobilu nastaven OK,pak PŘI KAŽDÉM STISKNUTÍ KLÁVESY "Z" (při otevřeném telefonu E7 to je rychlá volba aktualizovat) SE OBJEVÍ SYMBOL,ŽE SE SCHRÁNKA AKTUALIZUJE,Pokud je někde problém,pak se neobjeví symbol vždy,ale jen sporadicky či vůbec.

---------------------------
Nepoužívám seznam,ale dočetl jsem se bez záruky cituji:
Nastavil jsem pro příjem pop3.seznam.cz a pro zasílání nikoliv smtp.vodafonemail.cz nýbrž zadej: smtp.seznam.cz a funguje to

Údajně je to velmi složité a může nastat situace,že se připojíš na jiné wifi a budeš potřebovat jiný odchozí server,který však: a) nikdo nesděluje b) je blokovaný (z důvodu spamu atd) více zde viewtopic.php?f=17&t=41439
Naposledy upravil Auto1 dne 6. 5. 2011 11:12, celkově upraveno 1
Auto1
Junior

Odeslat příspěvekod Pišta_Hufnágl 6. 5. 2011 11:03

Ha! Zdá se, že SPB nepodporuje zapnutí svítilny tlačítkem na zamykání telefounu :(

-- 6. 5. 2011 12:06 --

Auto: Vyzkouším, poreferuji. Dík.

-- 6. 5. 2011 12:09 --

Jo, a nedaří se mi v SPB najít widget, který by zobrazoval nadcházející záznamy v kalendáři. Resp. tedy je tam, ale nedá se zobrazit BEZ ukazování číselné lišty celého týdne. Čímž je to veliké, a hlavně zbytečně, páč den v týdnu je uveden u hodin.
Pišta_Hufnágl
Junior

Odeslat příspěvekod Otrava22 6. 5. 2011 11:09

tak ještě jednou o té aplikaci, SPB mobile shell mi nejede, prostě je to někde bloklé, už sem to předělal i z té paměťové karty dle rad...do paměti telefonu, ale stejně furt E7 tvrdošíjně píše: nelze spustit!
nějaký nápad?
díky
Otrava22
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Auto1 6. 5. 2011 11:16

Hledám knihu jízd,našel jsem jen car black box a to nevyužiji,ale je to zajímavé ****
Naposledy upravil Kniter dne 6. 5. 2011 19:55, celkově upraveno 1
Důvod: Odstraneny odkaz na stranku z warez forom
Auto1
Junior

Odeslat příspěvekod Pišta_Hufnágl 6. 5. 2011 11:38

Otrava22 píše:tak ještě jednou o té aplikaci, SPB mobile shell mi nejede, prostě je to někde bloklé, už sem to předělal i z té paměťové karty dle rad...do paměti telefonu, ale stejně furt E7 tvrdošíjně píše: nelze spustit!
nějaký nápad?
díky

Jak přesně jsi postupoval? Nahrál jsi ten .sis soubor "SPB MobileShell v3.7.2 Build 673 S60v5S^3 SymbianOS9" do paměti telefonu do složky "Instal. soubory", pak šel do Správce aplikací, vybral Instalační soubory, a spustil?

-- 6. 5. 2011 12:43 --

Auto1 píše:Hledám knihu jízd,našel jsem jen car black box a to nevyužiji,ale je to zajímavé ****

To mi řekni, jak to pořizuje snímky, když autodržák ten foťák komplet zakrývá?

-- 6. 5. 2011 12:46 --

Jo, a knihu jízd je lepší vymýšlet si ex post a na papír, GPS v telefonu na tebe jinak prozradí každej kilometr, co si uleješ pro sebe :)
Pišta_Hufnágl
Junior

Odeslat příspěvekod Otrava22 6. 5. 2011 11:49

no nejdriv sem mel instalaci z ovi storu na karte...pak ten soubor byl vadný tak sem našel jiný stáhl SPB MobileShell v3.7 a pak spustil instalaci...nahrálo to mám ji v aplikacích, ale když dám spustit - napíše po chvilce: Nelze spustit
Otrava22
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bugshunter 6. 5. 2011 11:56

Ahoj, psal jsem před časem dotaz a nikdo mi na něj neodpověděl, tak se snad nebudete zlobit, když ho budu znovu citovat:

Zdravím všechny. Chtěl jsem se zeptat, jestli někdo náhodou neví, jakým jiným způsobem jde ještě E7 zálohovat než přes OVi Suite. U N8 jsem to měl přímo v telefonu a tady při každém zálohování Ovi Suite odstraní z telefonu rychlé volby a přepíše některá čísla do jiného formátu a do konce vrátí záznam v kalendáři třeba ve 3 kopiích, takže schůzky mám po třech. Vyzkoušeno na N8, E7 a třech různých PC. Díky za radu. Co třeba flash?
Dále jsem se chtěl zeptat, jestli nemá někdo zkušenosti se zakládáním kontaktů v SP Mobil Shell. Včera jsem si ho nainstaloval a byl jsem tedy moc spokojený až do chvíle, než jsem se snažil zadat oblíbené kontakty. V tom okamžiku mi SP nabídl jména a vybral z nich vždy podle nějakého klíče jedno čislo a nepřišel jsem na to, jak vybrat jiné. Měl jsem tam třeba 3 čísla a k těm dvěma zbývajícím jsem se nemohl nijak dostat, takže zatím jsem to odinstaloval a čekám, jestli někdo poradí.
Díky předem
bugshunter
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pišta_Hufnágl 6. 5. 2011 11:59

Auto: Nojo, ale u mý schránky (seznam) mi to nabízí jen volbu Synchronizace nebo Nastavení účtu, a v tom žádná konfigurace serverů není... Jsem z toho daněk.

-- 6. 5. 2011 13:04 --

Otrava22 píše:no nejdriv sem mel instalaci z ovi storu na karte...pak ten soubor byl vadný tak sem našel jiný stáhl SPB MobileShell v3.7 a pak spustil instalaci...nahrálo to mám ji v aplikacích, ale když dám spustit - napíše po chvilce: Nelze spustit

Tak to všechno odinstaluj, frkni telefon do továrního nastavení, a udělej to jak jsem ti psal.
Pišta_Hufnágl
Junior

Odeslat příspěvekod Auto1 6. 5. 2011 12:06

smaž účet neboli schránku a vyrvoř novou. Když ji vytváříš,ta NESOUHLASÍŠ s podmínkami nokia a vytvoříš schránku,kde lze editovat servery

-- 6. 5. 2011 13:09 --

Auto1 píše:server odchozích: pop.centrum.cz (bez číslice3) z důvodu,dle http://email.nokia.com

Tohle mi vysvětlete. Musí to být špatně. Co tam má být? Navíc to nelze na těch stránkách editovat,píše to chyba... Editovat lze,ale nelze to pak uložit.
Auto1
Junior

Odeslat příspěvekod Pišta_Hufnágl 6. 5. 2011 12:10

bugshunter: V SPB je ten výběr kontaktů fakt nedodělanej, hlavně neumí pracovat s HW klávesnicí :(
Nicméně - díbneš na kontakty (druhá ikonka svrchu vpravo), na DOTYKOVÉ klávesnici vypíšeš část hledaného jména (jeden klik, ať je to jakýkoli písmeno, hledá to sekvence). Vybere ti to odpovídající kontakt, u kterého je uvedeno jen první, základní číslo. Na ten kontakt klikneš, a teprv teď si můžeš vybrat z dalších uvedených čísel.

Edit: Řešením je přidat si na plochu zkratku do Nokiáckých kontaktů, a to už pracuje korektně.
Naposledy upravil Pišta_Hufnágl dne 6. 5. 2011 12:18, celkově upraveno 1
Pišta_Hufnágl
Junior

Odeslat příspěvekod datinko1 6. 5. 2011 12:12

Zdravím, premýšľam o E7, a mám dve otázky...

1./ Firmware od SK Orange je nejak brandovaný, ak áno, prepálim ho v domácich podmienkach?

2./ Koľko exchange mailov môžem používať súbežne?

3./ Koľko Windows Live mailov môžem používať súbežne?

Ďakujem za odpovede...
datinko1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pišta_Hufnágl 6. 5. 2011 12:15

Auto1 píše:smaž účet neboli schránku a vyrvoř novou. Když ji vytváříš,ta NESOUHLASÍŠ s podmínkami nokia a vytvoříš schránku,kde lze editovat servery

No je mi líto, ale na žádný souhlas se mě to neptá :) Jen na adresu a heslo, a pak se to rovnou nakonfiguruje samo.
Pišta_Hufnágl
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka