Nokia N9 - Obecná diskuse

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 21. 6. 2011 08:04

Delší info doplním později

Protože se dnes ve dvě hodiny bude konat tisková konference i v Praze, ptejte se, co vás ohledně N9 zajímá, a já se to pokusím zjistit.

WhatsApp je k dispozici tady. dejv
Kryštof Korb
NokiaManiak

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 21. 6. 2011 09:51

Bude jen pro vývojáře, nebo se dostane do prodeje? Nějaké takové zvěsti byly
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Edge19 21. 6. 2011 09:59

Já bych doplnil pár poznatků otom co si o N9 myslím.
Zaprvé fotoaparát: Carl zeiss bez HW spouště?? Osobně bych uvítal i HW tlačítko i to zaostřování na určité místo... Samozřemě 2polohové.
Potom systém, zdá se mě tak jednoduchej až se otom nedá číct OS, ale přiřadit ho k uzavřenýmu systému S40. Menu s aplikacema podobné androidu, takže zmatek a jen 3 obrazovky z toho jedna jako multitas. a jedna nejspíš zprávy z fac. a twit. To že nám neukázali landscape režim mě nijak ani nevadí, osobně tuto polohu využiju jen u focení, prohlížení fotek, videjí, prohlížeč a příležitostně hry. No a mapy nejspíš na ležato budou ne?
Každopádně jede dobře a proč by nejela, když má tak jednoduchý prostředí ;-)
Osobně se snad dočkám N8 s NFC, stejným fotoaparátem, lepším displejem CBD a systémem Bella. Ale stačila by mě anička, které se už asi nedočkám do konce srpna... :twisted:

Jinak N9 bude pro širokou veřejnost. N950 pro vývojáře, ale asi to bude jinej systém ne? Jinak by to nemělo moc velkej smysl.
Edge19
Junior

Odeslat příspěvekod kiki0 21. 6. 2011 13:18

dufam ze bude aj v sivej verzii , kazdopadne nadherna Nokia , klobuk dole , mam pocit ze tato Nokia bude najpredavanejsia v historii aj po uvedeni Nokie s WP7 Mango ,

PS: jedina vec mi vadi , to fakt tam nedali ClearBlack Display ????
Nokia E7 Silver with Symbian Belle
Future : Nokia N9 Black 16GB
kiki0
Junior

Odeslat příspěvekod obluda zelená 21. 6. 2011 18:27

seter: Bude v prodeji, i v ČR v obou paměťových vriantách. Pro vývojáře je určena Nokia N950 i s qwerty.

K telefonu: Líbí se mi, vypadá fakt dobře, je to povedený telefon. Jako jedinou nevýhodu vidím absenci HDMI výstupu (jde to jen pře jack) BT pouze 2.1.
Motorola T180-> Nokia 3410-> SE Z600-> Nokia 3410-> SE K750i-> SE K790i-> Nokia N8-00 -> Xperia SP -> Nokia 6

Nějak nemám čas.
obluda zelená
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Hellfire-Ferry 21. 6. 2011 18:55

David Polesný :
Tak ten systém je nakonec docela zklamání, evidentně to zase nemají úplně odladěné. Prohlížeč nevypadal zcela svižně, stejně tak mapy - tam se dotyčný prezentér vyloženě bál dotknout displeje. Co je podivné, že ten telefon vlastně nemá žádnou hlavní "home screen", je tu jen jakýsi výpis aktuálních událostí z Facebooku atp., Menu a dlaždice spuštěných aplikací. Nevím nevím, ale na to si asi lidi budou těžko zvykat.

...tak nevím, nevím, jak nakonec bude MeeGo uživatelsky přívětivé. Z toho, co čtu (a vidím), tak se to podle mého názoru (až na grafické zpracování) nedá s Maemem srovnat. Uvidíme, jak to nakonec bude v momentě prodeje a následných aktualizací tohoto systému.

A k té N950 : Sice nejsem vývojář, ale tu mašinku bych vážně chtěl. :(
Google Pixel 4 (Oh So Orange)
Hellfire-Ferry
Junior

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 21. 6. 2011 19:03

seterwohipikule píše:Bude jen pro vývojáře, nebo se dostane do prodeje? Nějaké takové zvěsti byly

Pro vývojáře bude jen N950, N9 je normálně mass market device.
kiki0 píše:jedina vec mi vadi , to fakt tam nedali ClearBlack Display ????

Fakt ne, ale displej vypadá skvěle i bez ClearBlack (rozhodně lepší než N8).
near field | Úplně všechno o NFC.
Kryštof Korb
NokiaManiak

Odeslat příspěvekod kiki0 21. 6. 2011 20:44

ak by sa dalo porovnat displaye N9 vs C6-01 / E7 , zvedavy som ake budu rozdiely v ciernej ,
kiki0
Junior

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 21. 6. 2011 20:58

Jako černá na N9 není tak černá jako u ClearBlack, ale celkově ten displej vypadá hodně dobře (sklo má údajně nějakou polarizaci a displej by měl být blíž).
Kryštof Korb
NokiaManiak

Odeslat příspěvekod Carismatico 21. 6. 2011 21:22

Jsem zvědav, zařízení vypadá velmi dobře a slibně, vzhled je sice konzervativní ale celkem originální, zadní strana se mi moc nelíbí - působí lacině. Jsem zvědav na dostupnost, vzhledem k tomu, jak to bylo u N8 tipuji Q1 2012.
Xperia S White + Wave 3 + Galaxy S II + S III

Mobilní poradenství a konzultace, více v "zeměkouli" :D
Carismatico
Moderátor Galerie

Odeslat příspěvekod kiki0 21. 6. 2011 21:44

ja ocakavam Q3 2011 , ale bude to Q4 2011
kiki0
Junior

Odeslat příspěvekod kiki0 22. 6. 2011 17:02

zeby finalana N9 mala tlacitko pre fotak ? a bude aj v bielej farbe ?

Obrázek
kiki0
Junior

Odeslat příspěvekod Neonym 22. 6. 2011 17:11

Ale v té bílé by to vypadalo bombově. Teda alespoň zepředu
Nokia 5510>Nokia 6230>Nokia 6233>Nokia 5310XM>Nokia 5730XM>Nokia 5110>XperiaMini ST15i>Xperia L>Xperia X Compact> Galaxy S9> Xperia 5
Neonym
Junior

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 22. 6. 2011 17:14

Super postřeh, pokusím se to ověřit, bílá je později pravděpodobná, ta spoušť asi ne.
Kryštof Korb
NokiaManiak

Odeslat příspěvekod Maries 22. 6. 2011 20:17

http://www.obchod.nokia.cz/Predstavena-Nokia-N9

Tady se o tlačítku fotoaparátu zmiňují dokonce 2x.
Maries
Junior

Další stránka