Nokia N9 - Obecná diskuse

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod kiki0 28. 7. 2011 08:36

celkom dobra sprava , dufam ze aj na SK a CZ sa objavi N9 v septembri :D

http://shop.orange.ch/de/nokia/nokia-n9 ... /10060090/
Nokia E7 Silver with Symbian Belle
Future : Nokia N9 Black 16GB
kiki0
Junior

Odeslat příspěvekod borland 28. 7. 2011 11:31

Čo sa týka dostupnosti a hlavne otázky, či vôbec bude oficiálne N9 dostupná na Slovensku (v Čechách), pozitívne vyzerá aj samotná informácia na oficiálnej stránke nokia.sk, kde je Nokia N9 predstavená aj skompletným popisom.

Stalo sa, že by telefón nebol uvedený na trhu, ale bol uvedený na ofi stránkach?

http://www.nokia.sk/produkty/telefony/nokia-n9
borland
Junior

Odeslat příspěvekod C3luar 28. 7. 2011 13:50

Podľa všetkého ten telefón normálne v predaji bude ... rovnako to tak bolo aj na oficiálnych tlačovkách a pod. Tam je len ten fakt že ak "motyka nevystrelí a Elop nepadne na hlavu" tak to bude skutočne posledný zástupca "MeeGo" čo je škoda.

Každopádne ale to neznamená že N9 nebude mať podporu, čítal som tam niečo o tom že bude mať rovnakú podporu ako napríklad Symbian. Aj keď asi je zrejmé že to pôjde skutočne len okrajovo lebo tam rovnako miery aj Symbian. Podpora bude do roku "xy" ale teraz sa skutočne bude tlačiť len na WP7 ...

Každopádne ja si počkám, nakoľko N9 asi vezmem ak to nebude pálka v cene.
---------------------------------------------------------------
NB:
>Toshiba Satellite P50B (new 2014)
>Toshiba Satellite A-300 (6 years and still run ...)
>Toshiba Tecra A8 (sweet dreams)
Mob: NOKIA Lumia 625
Auto: Ford Fiesta (MK6)
C3luar
Junior

Odeslat příspěvekod borland 28. 7. 2011 14:17

O podpore som cital tiez. K tej dostupnosti: vznikaju spekulacie, ze Nokia N9 nebude dostupna na niektorych trhoch prave kvoli tomu, aby nesuperila s Nokiou Sea Ray s WP7.
borland
Junior

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 28. 7. 2011 18:32

Tak bych to neviděl, marketingová podpora u N9 totiž bude asi 0.
near field | Úplně všechno o NFC.
Kryštof Korb
NokiaManiak

Odeslat příspěvekod whammer 28. 7. 2011 19:03

ja doufam ze N9 bude prelom,a opet me to vrati na drahu nokie,protoze premyslim ze pokud mi N9 nesedne jdu na sgs 2 ci iphone 4 ...

btw: uz nekdo vite cirka cenu n9 64Gb? :-)
N3410->N3510i->N6030->SE W810i->N80IE->N95 8GB->5800XM->N73->N73ME->N97->X6->N86 8MP->N8->SGS III ->SG NOTE 3 a N8
@mejlaL6
whammer
Junior

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 29. 7. 2011 20:01

Kryštof Korb
NokiaManiak

Odeslat příspěvekod C3luar 30. 7. 2011 10:23

No cena nie je super ale zasa u NOKIA by som čakal aj vyššiu z hľadiska toho že cenu x krát prestrelili u x modelov. Toto mi príde také celkom na zdravej rovine.

Každopádne ak ten telefón príde pôjdem po neho. Dizajn je niečo čo NOKIA vie a nemusí sa trápne snažiť napodobniť Iphone ako to robí SAMSUNG (stačí sa pozrieť na SGS II). A okrem toho systém mi nevadí nakoľko nepotrebujem x aplikácií. Stačí mi navigácia a bežné súčasti ktoré telefón by mal obsahovať dokonca som čítal niečo aj o vopred pred inštalovaných hrách a aplikáciach (nap. Galaxy on fire II a pod)

Ono to je celkom zaujímavé ... pretože na vlas rovnaká NOKIA (myslím SR s WP7) bude asi nasadená rovnako a neviem netrúfam si odhadnúť ten boj WP7 vs MeeGo ... ja sa smiešne domnievam že aj keď NOKIA N9 nebude podporovaná tak marketingom ako sestrička s WP7 tak to môže byť veľmi zaujímavé čo myslíte? :-]

EDIT: Slovenský web NOKIA.sk

http://www.nokia.sk/produkty/telefony/nokia-n9
---------------------------------------------------------------
NB:
>Toshiba Satellite P50B (new 2014)
>Toshiba Satellite A-300 (6 years and still run ...)
>Toshiba Tecra A8 (sweet dreams)
Mob: NOKIA Lumia 625
Auto: Ford Fiesta (MK6)
C3luar
Junior

Odeslat příspěvekod xanada 30. 7. 2011 15:59

podla mna netreba vyhlasenia nokie brat smrtelne vazne,hlavne tie ci nejaky telefon bude alebo nebude... Ved este pred pol rokom sa pisalo ze vyvoj N9 bol zruseny kvoli tomu ze sa nedarilo vymysliet uchytavaci mechanizmus klavesnice,ze sa to lamalo alebo cosi podobne.... Povodna verzia N9 totiz mala byt s hw klavesnicou. A nakoniec tu predsa N9 mame,aj ked bez klavesnice... Takze aj ked teraz pan Elop hovori cokolvek ohladom buducnosti N
9 a Meego, beriem to s rezervou. O pol roka moze byt situacia uplne ina...
xanada
Junior

Odeslat příspěvekod fulminatrix 30. 7. 2011 22:02

Bude mat USB OTG? v zozname balenia totiz adapter nefiguruje a na Nokia stranke sa tiez nespomina.
Inak tiez sa radim k netrpezlivym cakatelom. Elopove vyhlasenia beriem s rezervou. Nepamatam si telefon ktory by mal pri uvedeni tak velky a prakticky vylucne pozitivny ohlas (snad okrem Murtazinovych tradicnych konspiracnych teorii). Jasne, vsetci by sme ju radi videli za 200eur, ale tych 500 mi ako uvadzacia cena popri haraburdach ako SE Arc pride prijatelna.
fulminatrix
Junior

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 30. 7. 2011 23:48

Bude.
Kryštof Korb
NokiaManiak

Odeslat příspěvekod xcookx 31. 7. 2011 12:55

Je to moc hezky telefon a pokud bude za rozumnou cenu jdu do nej je to zmena od tech galaxy a ip :-)
E51 neni,N79 neni,SE W200i,zaloha 6210,Samsung s5230,HTC Desire,iPhone 4s
xcookx
Junior

Odeslat příspěvekod lala83 1. 8. 2011 18:51

Že by už klepala na dveře?
http://mobilenet.cz/clanky/nokia-n9-se-zrejme-zacne-prodavat-v-polovine-zari-7395
lala83
Junior

Odeslat příspěvekod dejvidek 1. 8. 2011 19:13

Tak N9 už je i na českém webu Nokie. :arrow: link.
dejv
dejvidek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod lala83 1. 8. 2011 19:22

Už je to tam déle, koukal jsem na ně o víkendu. Škoda, že zatím nejsou žádné oficiální zprávy o dostupnosti a ceně u nás
lala83
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka