Nokia 500 oficiálně - dostupná Belle

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod kiki0 1. 8. 2011 09:13

Nokia E7 Silver with Symbian Belle
Future : Nokia N9 Black 16GB
kiki0
Junior

Odeslat příspěvekod jannnn 1. 8. 2011 09:25

opět bez autofocusu :oboze
jannnn
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod kozenka 1. 8. 2011 09:33

Wow Nokia už má 1Ghz co už jiní výrobci skoro rok a půl. Bravo! :-)) k tomu úžasnej Symbian, rozlišení displeje jako z digiher a fotoaparát bez autofokusu. Na takovej tel. jsem vždy čekal :-P Ne děkuji nechci.
DSLR - Nikon D90
kozenka
Junior

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 1. 8. 2011 10:20

Že neměli 1Ghz vůbec nevadilo, 600Mhz jim stačilo, Symbian to utáhne v pohodě. Taky na Symbianu nevidím nic špatného, pokud ho nemusíš, tvůj problém. Na 3,2 palce nepotřebuješ větší rozlišení.
Autofocus už problém být může.
Nechci Nokiu obhajovat :) To ani náhodou

Já spíš hledím na to zabité místo okolo displeje
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Neonym 1. 8. 2011 10:59

Já teda doufám, že Nokia 500 je zástupce levného telefonu a budou ještě další a mnohem lepší Nokie. Jinak na videu ten telefon vypadá neuvěřitelně pomale, tak snad se jedná o nějakou beta chybu. Rozlišení mi nevadí, je to dobré pro kompatibilitu.
Nokia 5510>Nokia 6230>Nokia 6233>Nokia 5310XM>Nokia 5730XM>Nokia 5110>XperiaMini ST15i>Xperia L>Xperia X Compact> Galaxy S9> Xperia 5
Neonym
Junior

Odeslat příspěvekod kiki0 1. 8. 2011 17:02

real fotky , mne sa celkom pozdava , celkom dobry low-end , az na AF ,

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Nokia E7 Silver with Symbian Belle
Future : Nokia N9 Black 16GB
kiki0
Junior

Odeslat příspěvekod uiqjirka 1. 8. 2011 17:24

Takovy hezky foun pro vase ratosleti veku skolniho.
uiqjirka
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod obluda zelená 2. 8. 2011 00:03

Samozřejmě nemá AF, což je samozřejmě špatně. Ale i tak se mě ten telefon nezdál úplně špatný až do té doby, co jsem zjistil, že nemá GPU, což je síla.
Motorola T180-> Nokia 3410-> SE Z600-> Nokia 3410-> SE K750i-> SE K790i-> Nokia N8-00 -> Xperia SP -> Nokia 6

Nějak nemám čas.
obluda zelená
Pokročilý

Odeslat příspěvekod misaan 2. 8. 2011 04:52

Tak vyjadruji litost nad nokii :-( Nechapu proc pristoupila k 1ghz CPU do mobilu.. Symbian je nenarocna platforma. V pohode si vystaci s 400mhz CPU s nizkou spotrebou. Kdyby radsi zvetsily ramku! Ale jak je videt i tady na foru, deti chteji mit papirove nadupane mobily s 1ghz. Takze odted se radi nokia mezi telefony s 1-2 denní vydrzi :-(
misaan
Junior

Odeslat příspěvekod Reku 2. 8. 2011 06:31

C6-01 mi připadá lepší.
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod čurila plenkovič 2. 8. 2011 07:57

Vodafone prodává za 2500 kaček nejlacinější smartphone s Androidem, na kterém ten OS proti téhle super Nokii za 5390 Kč doslova lítá :-D
čurila plenkovič
Junior

Odeslat příspěvekod dejvidek 2. 8. 2011 08:44

AF neřešim, to tady řeší milion lidí jako kdysi bluetooth a dnes ho používá asi tak každej desátej. Designově vypadá pěkně. 1GHz je marketing za kterým prostě Nokia musí jít. C7 i E7 s podstatně slabším procákem fungovaly dobře, byl sem spokojen.
dejv
dejvidek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 2. 8. 2011 09:11

čurila: no jo, viděl jsi ho na videu a už soudíš :) Směšné
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod kozenka 2. 8. 2011 09:26

No pokud je to low-end potom to beru, že nemá AF, bude mít malej displej a kolem hromadu nevyužitýho místa. Ale i tak. Od dob Nokií 5110 až po Nokie N95 apod. jsem byl velkým příznivcem Nokie, poté z mě nejasných důvodů Nokii celkem solidně ujel vlak až do dnešních rozměrů a já se s Nokií rozloučil. Škoda měl jsem ji rád. Myslím si, že pokud to někdo s telefonem myslí vážně a je do nich a jejich technologií fanda, tak bohužel sáhne jinam než právě k Nokii.
DSLR - Nikon D90
kozenka
Junior

Odeslat příspěvekod Deleted user 2. 8. 2011 09:39

Tady s designéři moc práce nedali. Ten telefon je extrémně podobný staré Nokii 5250. Ale na druhou stranu je pěkný, tak proč ne.

Na první pohled mě pak překvapuje, že je v těle stále přítomný kolík pro kulatou nabíječku (i když v balení bude nabeton nabíječka s microUSB). Je to příjemné překvapení. Jen mi pak není jasné, podle jakého klíče Nokia určuje, ve kterém modelu tu díru navíc udělá... :-)

-- úte 2. srp 2011 10:41:25 --

No a ten 1 GHz - podle mě je to jen marketingový tahák. Maximálně to bude mít negativní vliv na výdrž akumulátoru, pro systém to žádnou zásadnější změnu předznamenávat nebude. Jak už Seterwohipikule nade mnou psal, 600 mega tomu systému naprosto stačí.

Další stránka