Nokia 700 – k dispozici Belle FP2 (říjen 2012)

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod daveman01 13. 9. 2012 06:15

sunflower333 píše:Ahojte, mam nekolik dotazu k tehle Nokii...
1) kdyz jste si ji poridili, meli jste na displeji folii? Ja ne, navic telefon byl uz v rozbalene, nezalepene krabici a tak mam podezreni, ze uz ho nekdo prede mnou pouzival, ackoli prodavac se dusoval, ze ne.
2) Nekdy (cca jednou za 2 dny) kdyz mazu nove prijate smsky se tel.sekne a zrestartuje - nemate s tim nekdo zkusenost?? Nemam jeste instalovany FP 1 - mohlo by to problem odstranit?
3) mam problem s navigaci - nikdy se nechytne napoprve, vzdycky musim zapinat GPS info, uplne vypnout mapy i navigaci, opetovne spustit a pak se mozna chytne, nekdy musim cely postup opakovat vicekrat, takze trva i 10 minut, nez se mi podari navigaci rozjet a pri ceste se mi navigace ztraci, znovu hleda GPS - je to normalni?? Mam podezreni na nejaky vadny GPS modul, ale mozna s tim mate nekdo zkusenost.
Jinak s telefonem spokojenost, v ostatnich vecech je spolehlivy. Diky za rady.

Ahoj, tak jak píšeš má žena úplně stejné problémy.
1) diplej byl bez fólie
2) na restart telefonu při mazaní zpráv jsem se ptal již na tomto fóru - měl jsem podobný problém na N8 a začalo mi to dělat když jsem měl přes v mobilu ikonku aktualizace. Po naistalování se mi to už nestalo, tak nevím zda to není tím. Žena právě tu ikonku na aktualizaci v mobilu má. A nevím zda nahodit FP1 :)
3) s navigací ten samý problém. ALe když tady píšou, že není datový tarif a GPS jede, tak nevím v čem by to mohlo být...

Jinak nezkoušel ses ptát v obchodě, zda to není chyba určitých kusů? Jinak jak píšeš s tel. maximální spokojenost. Pokud ses již s problémy popral, dej tip jak na ně :-)
daveman01
Junior

Odeslat příspěvekod PalmTungsten 27. 9. 2012 08:54

Pěkný den. Mám tuto Nokii od O2. Problém je, že i když Nokia uvolnila Belle FP1 před několika měsíci, O2 update zatím vůbec nenabízí. Telefon hlásí v Nokia Suite i v samotném telefonu poslední verzi FW - 111.030.0609 bez nutnosti upgradovat, přestože dle informací na webu Nokie již je dostupná verze 112.010.1404. Jelikož mi dochází s O2 trpělivost (stačí se podívat do O2 fóra - aktualizace svých brandovaných Nokií vůbec nehodlají řešit), chci se zeptat jestli je možné tento telefon nějakým způsobem "odbrandovat" abych měl aktualizaci k dispozici? Děkuji.
Nikon / Leica.
PalmTungsten
Junior

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 27. 9. 2012 09:05

To se všeobecně ví, že aktualizace operátorům trvají.
Jsou tu mraky témat, která se touto problematikou zabývají. Stačí tam nahrát přes Phoenix čistý firmware, rovnou třeba poslední verzi.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod PalmTungsten 27. 9. 2012 09:13

Už ten Phoenix stahuju (viz. verze z oranžového rámečku z Rapidu). Předpokládám, že pro Nokii 700 nebudu potřebovat pro přehrání nebrandovaným firmwarem zmiňované product kódy, je to tak?
Nikon / Leica.
PalmTungsten
Junior

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 27. 9. 2012 09:49

Nene, jen stáhneš balík s firmwarem a nahraješ ho tam.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod PalmTungsten 27. 9. 2012 09:58

Tak součást toho Phoenixe (konkrétně fixer.exe) byl zavirovaný :-|
Nikon / Leica.
PalmTungsten
Junior

Odeslat příspěvekod amrtin 27. 9. 2012 10:08

Upni sem odkaz,třeba to neni vir.Antiviráky nemívaj rády prográmky co dovedou zasahovat do jinejch a dělaj zbytečný poplachy.
amrtin
Junior

Odeslat příspěvekod droman 27. 9. 2012 10:26

Problém je, že aktualizaci neuvolnila Nokia, ne operátor (potvrzeno od Nokia Care). Stejný problém řeším u Vodafonu.
Siemens C25, C35i, M35i, Sony Ericsson K510i, K750i, K770i, Nokia 3210, 3310, 3330, 6101, 6110, 6130, 6210, N8 - green
droman
Junior

Odeslat příspěvekod PalmTungsten 27. 9. 2012 10:28

Jo, byl to jen falešný alert. Postupuju podle návodu až ke kroku, kde se již dává "Refurbish" pro kompletní přehrání FW. Ale dostávám hlášku, že mi chybí v následující cestě tento soubor:

"C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-670\RM-670:M008.14.emmc.fspx" a flashování se ihned na začátku zastaví. FW jsem stahoval přes NaviFirm Plus (zdroj Production External) a jak se tak dívám, tak pro tuto Nokii není tento soubor k dispozici v žádné alternativě posledního či předposledního FW. :-| Phoenix řve, že tento soubor potřebuješ, že se jedná o seznam souborů k flashování.

Tak volba "Update software" funguje, Refurbish ne. Flashování se rozjelo.
Nikon / Leica.
PalmTungsten
Junior

Odeslat příspěvekod martinsip 27. 9. 2012 10:30

Je na tom telefonu něco od operátora? Customizace jsem myslel, že už operátoři nedělají.

Tady jsou ty výhody telefonů od operátorů :oboze :oops: Dotace skoro žádný a ještě problémy s aktualizacemi. Není lepší si to koupit na volném trhu?
Peugeot 308SW 1,6HDi 2010, Fiat Marea Weekend 1,9JTD 2003
Honor magic5 Pro
martinsip
Pokročilý

Odeslat příspěvekod PalmTungsten 27. 9. 2012 10:44

martinsip: telefon jsem dostal ve firmě.

Telefon už naběhl, původní flashování skončilo fiaskem, musel jsem ho obnovit přes volbu "Dead phone USB flashing" - pomohlo to až napodruhé. Nyní Phoenix ohlásil "Firmware updating succeeded" a telefon nabíhá v nějakém servisním módu (bílý displej, modrý progress bar).
Nikon / Leica.
PalmTungsten
Junior

Odeslat příspěvekod martinsip 27. 9. 2012 12:46

Já tě samozřejmě neobviňuju, že sis to měl koupit jinde. Spíš nadávám na ty naše *****ý operátory
Honor magic5 Pro
martinsip
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Amores_L 2. 10. 2012 13:46

Tak na 700 už je také FP2.. :-)
Amores_L
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martinsip 2. 10. 2012 14:19

Tak už to mám ve founu. Datum verze 30.8.2012. To bude asi poslední pack Symbianu :-S

Je zajímavý, že Nokia Suite mi ukázalo, že je to FP1, který jsem ale už měl. Což mě zmátlo, ale nainstaloval (něco přes 300MB) a telefon píše FP2. :-) Tak uvidím v čem bude lepší.

EDIT 15:27
Odemykání odtažením do strany. To předchozí mi vyhovovalo asi víc. Sice je dsplej úzkej, ale stejně je to na vykloubení palce :-|

Přibyla ikona "Přehrát DLNA"

Klávesnice na výšku podle mne zúžila klávesy. Tam se už netrefím. Měl jsem předtím alfanumerickou a teď je na výšku qwertz. Kde to změnit na alfanumerickou? :grr:

Po vypnutí map, stále svítí GPS :grr: Vypnulo se po cca 3-5 minutách :oops:
Honor magic5 Pro
martinsip
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Naecken 2. 10. 2012 14:50

Alfanumerická klávesnice: Nastavení> Telefon> Jazyk> Vkládaní textu
Jolla is a movement.

Superfórum pro Symbian (v1.4.5) :arrow: :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?p=9455180#p9455180
Naecken
S40 Maniak

Předchozí stránkaDalší stránka