Nokia Lumia 800 - update 7.8 k dispozici

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod franzkafka 31. 3. 2013 19:51

Beavers píše:Nedostaneš ho tam. Pouze u odemčených telefonů.

Tak jak to je s tím Googlem (výchozí vyhledávač) ? Je v aktualizaci WP 7.8 nebo není ?
franzkafka
Junior

Odeslat příspěvekod Beavers 31. 3. 2013 19:58

Tzv. unlock nebo interop unlock. Kvůli přístupu do souborové struktury a možnost instalace homebrew aplikací. Všechny exotické výrazy v mé odpovědi vyhledáš např. v Google.
V nové aktualizaci je jen Bing, případně Seznam.
Beavers
Junior

Odeslat příspěvekod franzkafka 31. 3. 2013 20:18

Beavers píše:Tzv. unlock nebo interop unlock. Kvůli přístupu do souborové struktury a možnost instalace homebrew aplikací. Všechny exotické výrazy v mé odpovědi vyhledáš např. v Google.
V nové aktualizaci je jen Bing, případně Seznam.

Pročítal jsem teď o tom problému s výchozím vyhledávačem Google nějaké fóra a revize 12430 /WP 7.8/ prý tuto vlastnost nemá, ale 12460 revize nahraná s Nokia Care Suite prý ano. Tak jak to je? Ještě mě tak napadlo, že se to možná některým zobrazuje proto, že mají v nastavení "email + účty" přidaný účet u Google a tím se to možná aktivuje.
franzkafka
Junior

Odeslat příspěvekod Beavers 31. 3. 2013 20:46

OT: Nechci tu dělat reklamu, proto ti jen napovím: pokud někdy narazíš na jiná Cz fóra, která se zabývají Windows Phone, nepřecházej je bez povšimnutí, ale navštiv je. Jsou to specializované weby a určitě tam najdeš odpovědi na svoje otázky. A vůbec, nečekej, až na ně narazíš, ale vyhledej si je záměrně.
Beavers
Junior

Odeslat příspěvekod Marty86 31. 3. 2013 21:02

Zvláštní ale je, že já v nabídce Google mám a pokud vím telefon odemčený nemám (kupovaný nový u T-Mobile). Aktualizaci jsem nenahrával přes Care Suite, ale přes "oblbnutí" Zune
Marty86
Junior

Odeslat příspěvekod Beavers 31. 3. 2013 21:21

Ono je to vůbec zvláštní, že někdo tam Google má a někdo ne, přestože aktualizují přes Zune. Mohlo by to být záležitostí operátorů, kteří pochopitelně poskytují pro své zákazníky poněkud odlišný FW.
Beavers
Junior

Odeslat příspěvekod Kycltov 31. 3. 2013 21:50

Mam Lumii 800 z polske distribuce - T-Mobile PL, a Google tam mam take, spolecne s bingem.
Kycltov
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Patrabus 31. 3. 2013 23:32

Telefon odemčený nemám a google tam krom seznamu a bing normálně mám, zkusil bych ještě refurbisch přes Care Suite. Telefon mám z ofiko české distribuce(ne od operátora).
Alc OT Easy DB-Nokia 5110-Alcatel OT 301-Siemens C35i-Nokia 3310-7250i-6230i-6233-6120c-N82-6300i-6220c-N79-N85-5800-N97-N97m-SE W995i-U8i-N900-N8-N9-701-SGSII-N9-L800-L820-L920-X SP-SIII-L925-L1020-Z1C-S3m VE-S4m-Z1c-L830-E4g-SIII Neo-Z1c-S4m VE-J5-J5 16
Patrabus
Junior

Odeslat příspěvekod franzkafka 31. 3. 2013 23:48

Beavers píše:Ono je to vůbec zvláštní, že někdo tam Google má a někdo ne, přestože aktualizují přes Zune. Mohlo by to být záležitostí operátorů, kteří pochopitelně poskytují pro své zákazníky poněkud odlišný FW.

Starý Ty už tu radši nic nepiš. Nejdříve tu něco točíš o odemčených telefonech, pak odkazuješ na specializované fóra (tady je asi fórum začínajících zahrádkářů že?) a nakonec tu něco točíš o operátorech :oboze Mimochodem pro tvou informaci - dobíjím si kredit a telefon mám zakoupený ve značkovém českém obchodě Nokia.

Marty86 píše:Zvláštní ale je, že já v nabídce Google mám a pokud vím telefon odemčený nemám (kupovaný nový u T-Mobile). Aktualizaci jsem nenahrával přes Care Suite, ale přes "oblbnutí" Zune

Ani Guru z o2 si neví rady :tleskani Jak vidno problém má vícero "spokojených zákazníků"
http://www.o2.cz/osobni/forum/?forum_id ... ic_id=7082

A další povedený update WP 7.5 na WP 7.8 z Polska. Týpek tam nemá možnost žádného výběru 8-D

Obrázek
franzkafka
Junior

Odeslat příspěvekod Beavers 1. 4. 2013 08:01

franzkafka píše:Starý Ty už tu radši nic nepiš...

No, snad nebude hned tak zle. V každém případě se omlouvám za částečnou mystifikaci, mám toho načteno dost o tomto problému a nějak se mi to pomíchalo dohromady (možná proto, že mě osobně se to netýkalo, neb mám unlock, přesto jsem to sledoval se zájmem). A tak je pravda, co jsem napsal o unlocku a jiných fórech, kde se podobné problémy řeší, ale také platí to, co ještě dodám, že si nemyslím cokoli o "začínajících zahrádkářích" v souvislosti s tímto fórem, ale tvrdím, že na jiných se tyto záležitosti probírají zevrubně a mnohdy i odborně a není na škodu tam zavítat. Berte to ale jen jako dopručení.
A ještě něco, není někdy příliš vhodné aktualizovat telefon alternativním způsobem, pár lidí si stěžuje, že mu tam chybí nikoli jen volba Google, ale i jiné věci. Nemusí být pak jednoduché vrátit systém zpět a aktualizovat oficiálně přes Zune z jeho nabídky aktualizací.
Beavers
Junior

Odeslat příspěvekod franzkafka 1. 4. 2013 09:27

Beavers píše: ...
A ještě něco, není někdy příliš vhodné aktualizovat telefon alternativním způsobem, pár lidí si stěžuje, že mu tam chybí nikoli jen volba Google, ale i jiné věci. Nemusí být pak jednoduché vrátit systém zpět a aktualizovat oficiálně přes Zune z jeho nabídky aktualizací.

Právě, že jsem se chtěl vyvarovat tebou zmiňovaných problémů s alternativní či vynucenou aktualizací ... Chápeš, že poté co mi telefon konečně zobrazil upozornění, že je dostupná aktualizace tak jsem postupoval přesně podle pokynů ... a takhle to dopadlo.

Někdo nějakou radu? Vrátit bod obnovení a zkusit to znovu? Nebo to nechat tak a "přepsat" to přes CareSuit?
franzkafka
Junior

Odeslat příspěvekod Maries 2. 4. 2013 09:48

To uz opravdu nefunguje synchronizace gmailu s kontakty a kalendarem? V kalendari mam jen narozeniny z gmailu a kontakty nemam vubec. Nikde uz nevidim ani moznost vyberu co synchronizovat. Jde s tim neco delat?
Maries
Junior

Odeslat příspěvekod Beavers 2. 4. 2013 10:12

Původně bylo uvedeno, že pro stávající uživatele GMailu bude synchronizace fungovat dál. Pouze nové účty to brát nebude. Já tam zatím mám všechno, ale kdybych udělal hard reset, údajně bych to už nesesynchronizoval.
Beavers
Junior

Odeslat příspěvekod Maries 2. 4. 2013 10:21

Né údajně, ale určitě. Právě se mi to stalo a zaboha nemůžu přijít na způsob jak do live nacpat kontakty z gmailu. Není tam žádná možnost nahrát soubory. Po jednom se mi to dělat nechce. Má někdo nějaký tip?

edit. Tak už to mám, musí se v Lidé v pc dát možnost přidat uživatele a přidat csv soubor vyexportovaný v gmailu pro Outlook.
Maries
Junior

Odeslat příspěvekod fred 2. 4. 2013 10:31

V Gmailu si otevri kontakty -> klikni na vice -> exportovat -> Outlook csv

Na Outlook.com si otevri lide -> spravovat -> pridat uzivatele -> importovat ze souboru
Xiaomi Mi9
fred
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka