Nokia Lumia 800 - update 7.8 k dispozici

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod marYan77 10. 11. 2011 14:02

uiqjirka píše:Nevim proc se nad tim porad spousta lidi podivuje,WP7 jsou od zacatku prezentovany jako system bez plne podpory mass storage,moznosti odesilani souboru pres bluetooth,podpory flashe a jinych beznych veci..je to politika tohoto systemu a do budoucna to nezmeni ani nokia.

neviem,kde si na to dosiel, ze WP7.5 nepodporuje mass storage. Ked priamo na microsoft stranke su telefony (konkretne samsung focus) ktory bezi na mangu a ma podporu externych kariet. je sice urceny pre us trh,ale hadam nechces tvrdit, ze pre europu bude mango ine :)

tu je k tomu samsungu link aj s fotkou, kde vidno slot pre kartu:
http://www.phonearena.com/phones/Samsun ... mage=22957
marYan77
Junior

Odeslat příspěvekod GiFu 10. 11. 2011 14:40

To, že je tam šufle na kartu, neznamená, že má mass storage. Navíc bych chtěl vidět jak na N800 si děláš nožíkem díru na kartu.
Galaxy Note8
GiFu
Junior

Odeslat příspěvekod uzivatel_cz 10. 11. 2011 18:47

marYan77: Samsung Focus skutecne ma slot na microSD kartu, ale - co jsem tak pochopil od uzivatelu - po jejim vlozeni/vyjmuti/vymene se provede tvrdy reset telefonu, ktery ho uvede do tovarniho nastaveni a interni pamet se spoji s microSD v jednolity celek. S mass storage to nema nic spolecne.

Jinak kdyz ted i Adobe odpiskalo Flash v mobilnich zarizenich, tak snad muzeme prestat resit, ze to IE ve WP7.x neumi.
moje konzole >> ostatní konzole
uzivatel_cz
Junior

Odeslat příspěvekod uiqjirka 10. 11. 2011 19:14

ze WP7.5 nepodporuje mass storage.

WP7 nepodporuje mass storage a nikdy podporovat nebude,ikdyby mel telefon 10 supliku na kartu.Je to politika a cilena vlastnost tohoto OS.
uiqjirka
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod marYan77 11. 11. 2011 10:05

uiqjirka - takze samsung tam ten slot dava preto, ze ma vela penazi, tak si navysuje naklady,ano?

uzivatel_cz - to je jasne. mne skor ide o to, ze Lumia 800 ma len 16GB, co je pre mna malo. ak by mala 32GB, resp. 64GB kaslem na cely slot. Ak ale budu robit modely len so 16GB, ten slot by bol pre mna zaujimavy tym,ze tam dam 16GB kartu a zvysim tym kapacitu.nepotrebujem ju vyberat.
marYan77
Junior

Odeslat příspěvekod GiFu 11. 11. 2011 10:45

Nafocený fotky půjdou určitě vytáhnout do PC jinak, než přes mass stor. To bych neřešil, ale zajímalo by mně jestli se spustí videa, když tam nebude flash. Bez toho je mi mobil s WP k ničemu a musel bych začít uvažovat o androidu. Smutné.
Galaxy Note8
GiFu
Junior

Odeslat příspěvekod fred 11. 11. 2011 11:53

Videa z webu se spousteji v prehravaci...
Xiaomi Mi9
fred
Junior

Odeslat příspěvekod marYan77 11. 11. 2011 16:46

uiqjirka: len pre tvoju informaciu citaj co ma microsoft na svojej stranke:

http://www.microsoft.com/windowsphone/e ... phone.aspx
http://support.microsoft.com/kb/2450831

neviem, kde chodis na tie mudrosti,ale pravdu rozhodne nemas! Nie je to podpora kariet ako je standardne u inych operacnych systemov, ale pokial ma telefon slot na pamatovu kartu tak si dokazes zvysit celkovy mass storage.
marYan77
Junior

Odeslat příspěvekod uiqjirka 11. 11. 2011 19:56

Vis co je podpora a je mysleno podporou mass storage??Trochu jsi ten vyznam nepochopil..to neni to,ze ma telefon slot na pametovou kartu a muzes tam dat pametovou kartu :roll: Jak jednou das kartu do WP7 zarizeni zvetsi se o ni vnitrni pamet,karta se zasifruje a je v rezii OS WP7.Nemuzes telefon pripojit k PC a kopirovat na kartu co chces,nevidis jeji adresar,strukturu,nic.Stane se z ni pamet telefonu na kterou nemuzes volne pristupovat a kopirovat co se ti zlibi.Nemuzes na teto karte vytvaret slozky apod.
Podporou mass storage je mysleno to ,ze si zarizeni muzes pripojit jako flash disk napr u Androidu,MeeGo,predchozich Windows Mobile,Symbianu
Priste nez zacnes chytracit a placat hromadu nesmyslu tak se trochu vzdelej..

http://cs.wikipedia.org/wiki/USB_Mass_Storage
Naposledy upravil uiqjirka dne 11. 11. 2011 20:02, celkově upraveno 1
uiqjirka
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 11. 11. 2011 20:02

maryan: Tady si zas někdo plete pojmy. Něco si o WP7 zjisti..
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod marYan77 12. 11. 2011 10:34

ok, beriem. problem je v tom,ze som pouzil nespravny pojem (mass storage). Islo mi len o to,ci sa da nejakym sposobom aj u WP7 zvacsit interna pamat (napr pamatovou kartou). z mojho pohladu mi je uplne jedno,ci ju vidim v pc ako samostatnu alebo nie,alebo co sa stane,ked ju vyberiem z mobilu.
marYan77
Junior

Odeslat příspěvekod uiqjirka 13. 11. 2011 07:55

Tak si priste odpust reci typu
neviem, kde chodis na tie mudrosti,ale pravdu rozhodne nemas!

kdyz evidentne nevis co je mass storage a dohadujes se zbytecne..
uiqjirka
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Honza20 17. 11. 2011 18:26

Pracuji pro jednoho našeho operátora a mohu jednoznačně říci, že s tímhle systémem se Nokia vrací do první ligy. Na prodejně máme s tímto systémem HTC Titan a když někomu řeknu, že je tam systém od Microsoftu Windows Phone, tak se hnedka ušklíbají (zřejmě vzpomínka na Windows mobile). Po krátké ukázce ale většina lidí mění názor. Takhle bleskurychlý systém a dobře vypadají, to Nokia určitě potřebovala. S tím systémem je radost pracovat, ta odezva je prostě skvělá. Pokud bude i dobrá podpora aplikací, tak si myslím, že se to Nokii i Microsoftu podaří.
---> HP EliteBook 8540w
---> LCD TV Samsung LE32R86BD
---> Peugeot 206 Black edition
Honza20
Pokročilý

Odeslat příspěvekod uiqjirka 17. 11. 2011 19:39

Tak aplikace se celkem rozjizdeji.Urcite rychlost a stabilita WP7 je bezkonkurencni.Presne tak spousta lidi si to spoji s Windows Mobile.To je tomu na hony vzdalene.Hlavne i mezi vyhody patri prefektni power managment i vynikajici vydrz.Titana mam takze mohu potvrdit.Nikdy jsem si nemyslel ze tento system za neco pochvalim.U n okie to bude hlavni OS,Symbian spise nokii tahne ke dnu.
uiqjirka
Trvalý BAN

Předchozí stránkaDalší stránka