Nokia Lumia 800 - update 7.8 k dispozici

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod obluda zelená 17. 11. 2011 19:48

Minulý týden jsem byl ve Velké Británii a měl jsem Lumii 800 v ruce. Bohužel jsem si ji moc nevyzkoušel, protože už byla vybitá a brzy se vypla. Co říct, displej nádhernýk nejde poznat, kde je konec, super černá. Ten systém nevypadá zase tak špatně, škoda ale, že jsej toho moc nestihl. Viděl jsem ji potom ještě v druhém obchodě, ale to už usem neměl čas. Měl usem v ruce černou a musím říct, že desing je super.
obluda zelená
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Zekon 19. 11. 2011 21:25

Po třech dnech používání Nokia Lumia bych řekl asi toto:
- fotky s bleskem nic moc, spíš nic než moc, ale venku fotí pěkně. Na Nokia N8 to nemá.
- barevné podání je prvních pár minut pěkné, ale pokud si člověk vybere barvu dlaždic jinou než šedou (základní barva u černé Lumie) je to dost barevné, až takové nepřirozené.
- rychlost je úžasná. Ale to není až tak Nokií jako WP 7.5 Mango. Mango je rychlé i na stařičké HD2.
- navigace je skoro stejná jako na Symbianových Nokií. Prostě dobrá a hlavně zadarmo!
- baterie zatím vydržela nejdéle 24hod, ale při slušném vytížení.
- černá barva je opravdu černá a proto černá Lumia vypadá nádherně.
R.

edit: obluda zelená jak to, že měli v UK Lumii minulý týden, když se tam začala prodávat až 16.11. ? Chtěl jsem tam vyrazit nebo si ji nechat poslat, ale neprodávala se.
Zekon
Junior

Odeslat příspěvekod uiqjirka 19. 11. 2011 21:46

je to dost barevné, až takové nepřirozené.

No prave,Amoled,klasika prebarvenost,trha to oci.
uiqjirka
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Zekon 19. 11. 2011 21:50

Ono to bude hlavně tím, že dlaždice zabírají velkou část displaye a barvy fakt nepřirozeně "svítí". Třeba u takové N9 mi barvy přišly pěkný. Nakonec ani v aplikacích Lumie to není tak hrozný.
R.
Zekon
Junior

Odeslat příspěvekod uiqjirka 19. 11. 2011 21:59

Je to Amoledem,ktery prepaluje barvy.Sam mam Titana a tam jsou barvy ok a nijak nevadi a netrhaji oci.Nakonec Titan vyhral pro vice veci.Ale i tak pekny kousek od Nokie.
uiqjirka
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Zekon 19. 11. 2011 22:12

Titan byl taky jedna z možností, ale nakonec jsem chtěl vyzkoušet Nokii.
R.
Zekon
Junior

Odeslat příspěvekod obluda zelená 20. 11. 2011 14:00

Zekon: Nevím. Ale v jednom nákupním centru (nevzpomínám na název, ale bylo u metra) jsem ji viděl vystavenou ve dvou obchodech. Carephone Warehouse a ten druhý nevím.
Ale třeba takový Vodafone teprve přijímal předobjednávky.
Motorola T180-> Nokia 3410-> SE Z600-> Nokia 3410-> SE K750i-> SE K790i-> Nokia N8-00 -> Xperia SP -> Nokia 6

Nějak nemám čas.
obluda zelená
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Auto1 20. 11. 2011 23:02

1)Když v anglii koupím NL800,jak do něj konkrétně dostanu češtinu? Jde to nějak snadno přes phoenix nebo obdobně?
Auto1
Junior

Odeslat příspěvekod Zekon 20. 11. 2011 23:09

Cestina je v kazdem WP7.5 Mango.
R.
Zekon
Junior

Odeslat příspěvekod RobertS 21. 11. 2011 16:37

Konecne mi dorazila z Nemecka. Akorat se musim smirit s uvodnim logem T-Mobile :-)
RobertS
Junior

Odeslat příspěvekod Zekon 21. 11. 2011 16:44

Jen takove male upozorneni: Nokia Autem nefunguje offline. Aplikace se bez dat ani nezapne a nedokaze vyhledavat cil. To, ze mate mapy v telefonu toto neresi. Pravdepodobne se jedna pouze o chybu.
R.

Edit: Obrázek Obrázek Obrázek
Zekon
Junior

Odeslat příspěvekod Auto1 21. 11. 2011 20:38

Zekon: Tomu mám rozumět tak,že v anglii i v německu prodávané WP7 mají VŽDY v menu nastavitelnou i češtinu?

Dodám něco k fotkám.
N8 fotila krásně,ale C7 E7 a další s full focusem fotí zoufale a pořád se to probírá a bude probírat i u Lumia 800...
Nikdo ale neuvádí,že třeba E7 natáčí velmi pěkně video.Na Full HD 126cm TV je toto video velmi pěkné a i zvukový záznam je u videa na vysoké úrovni!
Zkoušel někdo video natzočené na Lumii800 pustit na větší TV? Jak to vypadá? Jaký je zvuk ve videu?
Auto1
Junior

Odeslat příspěvekod RobertS 21. 11. 2011 20:58

i nemecka ma cestinu
RobertS
Junior

Odeslat příspěvekod uiqjirka 21. 11. 2011 21:57

Presne tak i anglicka obsahuje cestinu.Jinak co se tyce C7 apod to bych se netahal ten nedodelek ala fullfocus..Lumia 800 spada zpet do segmentu autofocus + carl zeiss..
uiqjirka
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod uiqjirka 22. 11. 2011 20:01

Obrázek

Zadnemu vyrobci se nevyhybaji problemy a nokia Lumia 800 ma hned nekolik nespokojenych uzivatelu,kteri si stezuji na stejne problemy..nejcastejsim zminovanym problemem je rozkalibrace displeje,celkova vydrz baterie,nebo se nahle skokove vybije,obcas nefunkcnimi nekterymi tlacitky,problemy se zvukem..vse se resi krome ruznych for i na oficialnim Nokia support foru..
Vy co Lumii mate a zadny z problemu se vas netyka budte radi,ze prave vy drzite bezchybny kousek.Neni nic horsiho,nez si koupit novinku a kratce na to ji zasilat do servisu.
Podobne problemy zaznamenal i napr. HTC Titan,kde spatnou NAND pameti dochazelo k restartum a byla potreba vymena motherboardu.

http://www.wpcentral.com/problems-nokia ... y-adopters

http://discussions.nokia.co.uk/t5/Nokia ... dows_Phone
uiqjirka
Trvalý BAN

Předchozí stránkaDalší stránka