Nokia Lumia 800 - update 7.8 k dispozici

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod uiqjirka 5. 8. 2012 09:55

Nebo je snad Lumia už zvyklá, že ji hodně používám a proto píše odhadovanou výdrž?

Presne tak,telefon/OS neustale monituruje tve pouzivani a odhaduje tak vydrz.Takze nastane-li tyden,ze ji budes pouzivat vyrazne mene,hodnota pujde nahoru.
uiqjirka
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Pavluňa 5. 8. 2012 11:32

Jen k vydrzi, teda spis ke kapacite....telefon nabijim vzdycky pres noc, protoze pak ho pak v praci nechci mit x krat na nabijecce. Porad tak nejak nekde pobiham a dva cely dny by fakt telefon pri mojem pouzivani nedal, ale chci se zeptat jestli je normalni, ze po plnem nabiti mam kapacitu jen neco lehce pres 1300mAh :?: :idea:
btw. uvadena plna kapacita je tusim 1450mAh.
Nokia LUMIA 800_Black
Pavluňa
Junior

Odeslat příspěvekod uiqjirka 5. 8. 2012 11:41

Ano je to normalni,co kus to original + je to navic jen orientacni udaj,pak uz ho nokia radsi z diagnosticke aplikace vypustila,(ten kdo upgraduje,ma stale starou verzi diag. aplikace,proto tam udaj stale ma)aby uzivatele nesileli.
uiqjirka
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Auto1 5. 8. 2012 18:49

dejvidek před osmi měsíci píše:Na N9 je u mne Skype rozhodně nejpoužívanější aplikace, provolám přes něj desítky minut týdně. A vzhledem k tomu, že volám do zahraničí, tak je to značná úspora peněz. Integrace sociálních služeb a například Skype v N9 nemá konkurenci.
dejv

Voláš to zahraničí skype-skype nebo skype-telefonní číslo?
Jak se to zobrazuje volanému? Jako že volá skryté číslo? Zvedají to,nebo ignorují?
Voláš přes data placená tarifem,nebo přes wifi,jak to chodí,nepadá to,neseká se to,není velká prodleva,jede i vzájemné video?

Děkuji mnohokráte předem. :-)
Auto1
Junior

Odeslat příspěvekod dejvidek 5. 8. 2012 18:55

Volam skype -> skype, at uz je pustene na telefonu a nebo na pocitaci. V drtive vetsine volam pres 3G, obcas pres EDGE. Pres 3G naprosto v pohode, pres 2G to obcas laguje. Dejv
dejvidek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod uiqjirka 5. 8. 2012 18:57

jede i vzájemné video

Lumia 800 nema predni kameru tudiz nemuzes uskutecnit "vzajemny" videohovor.Takze uvidis akorat protistranu,ale ona tebe ne.Muzes ale zapnout zadni kameru,tak uvidi aspon tvoji ruku :D
uiqjirka
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod WoCZek 6. 8. 2012 12:24

Ještě to nevyšlo.
Avatar společnosti RIM neznamená, že jsem s ní nějakým způsobem spjat.
WoCZek
Junior

Odeslat příspěvekod dejvidek 6. 8. 2012 19:13

Tak je na světě počítadlo dat na WP, sice to neukazuje online, ale až po najetí do aplikace, ale alespoň něco, taky to neumí nastavit větší limit než 1,5GB :-)
dejv
dejvidek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Hellfire-Ferry 6. 8. 2012 20:19

Dejvidek: A co využít aplikaci FUP Monitor z Marketplace? :-)
Google Pixel 4 (Oh So Orange)
Hellfire-Ferry
Junior

Odeslat příspěvekod uiqjirka 6. 8. 2012 20:29

Ta neni moc spolehliva,jelikoz je zavisla na strankach operatoru,staci jedna zmena ze strany operatora a je nefunkcni.
uiqjirka
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod dejvidek 6. 8. 2012 20:35

Abych pravdu FUP Monitor sem nezkoušel :-) Jen ze zvědavosti sem nahodil Counters, protože sem chtěl vědět, kolik MB má novej software do televize, kterej sem tahal přes 3G :-)
dejv
dejvidek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod dr._lukas 7. 8. 2012 13:01

Takže mé dotazy:

1/ četl jsem, že telefon není moc hlasitý u příchozích hovorů, je to pravda? (doteď mám xperii a ta je pdole tabulky stejně tichá a tudíž nepoužitelná, spousta nepřijatých hovorů :-( ) viz.
sfsfd.JPG

2/ že nemá dost aplikací oproti androidu jsem vzal na vědomí, ale opravdu není nic, jako např. opera mini apod.?

3/ je pravda, že přes program ZUne nelze nahrát některé typy dokumentů?
dr._lukas
Junior

Odeslat příspěvekod uiqjirka 7. 8. 2012 18:46

1/ Nemel jsem pocit ,ze by Lumia byla nejak ticha nebo nekdy neslysel jeji zvoneni,navic si muzes nahrat sve vyzvaneni a upravit si v pc(zvednout) jeho hlasitost.U sms,emailu apod na sve vlastni vyzvaneni zapomen.
2/ Ano neni a nebude,u WP co se tyce nekterych aplikaci jsou nastavena dost striktni omezeni.
3/ Zune slouzi zejmena pro prenos a synchronizaci hudby,obrazku a videa,update telefonu(zalohovani pred updatem).

U WP7.x narazis na spoustu omezeni,dobre si tak jejich koupi rozmysli.
uiqjirka
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod dejvidek 7. 8. 2012 19:33

ad1) Hlasitost je v mém případě dostačující. Ještě minulý týden sem měl N9 a nevidím v tom zásadní rozdíl.
ad2) Explorer funguje v telefonu nadmíru dobře. Přes Opera Link se dají naimportovat záložky, Speed dial a poznámky.
ad3) Vše řeším přes Skydrive, je fakt že tam mám vesměs dokumenty, takže jde spíš o to co tam chceš konkrétně chceš nahrávat - vyzkouším.

Jak píše Jirka, WP má spoustu omezení, ale musím říct že po týdnu zatím nemám potřebu telefon házet do popelnice, vše funguje jak má.
dejv
dejvidek
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka