Nokia 808 PureView

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod uiqjirka 17. 8. 2013 21:21

To me nemusis rikat ,ze je to brkancka,opravuji telefony x let,zejmena Nokie i HTC
uiqjirka
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod radek-pol 27. 8. 2013 18:47

Zdravím Vás diskutující, když pročítám diskuzi tak si dávám otázky: Když vidím, že za Nokii 920 chtějí jen o něco více než za 808, tak čemu dát přednost. Samozřejmě telefon kvůli foťáku pořizuji a přestup z mé dosavadní N8 po čtení problematiky sleeping screenu a nebo kvality displaye mne drží zpět. Je tedy přestup z N8 na N808 tak dramatický nebo si polepším po stránkách výdrže (u N8 max 1den) , stability systému a nakonec i snad srovnatelné kvality zobrazení a ovládání na dotyku. Tak spíš zůstat u N8 nebo přejít na 808 nebo ještě přišetřit a jít na jiný operační systém o kterém nic nevím? Děkuji za názory. Pro studenta je 6-7tis do útraty za telefon tolik co pro tvrdě pracujícího, tak se raději ptám dřív nežli pozděj
radek-pol
Junior

Odeslat příspěvekod Bigg.I 29. 8. 2013 08:08

radek-pol - poradím Ti jen zčásti, jelikož jsem N8čku neměl -

VÝDRŽ - při normálním provozu 2 - 3 dny, při velké zátěži 1 den

STABILITA - systém mi přijde rychlý a stabilní v rámci symbianu (občas se stane nějaký FAIL, ale je to symbian, nic strašného).

DISPLEJ - u mě tedy žádný problém, ani se sleeping screenem , kvalita dispeleje - svítivost super, rozliško nic moc, ale to mi nevadí.

FOŤÁK je prostě TOP + rich recording :) :)

Jsem taky student a telefon používám nejvíc na - focení, hudbu, web (fmobi, 9gag), čtení knih, e-maily. Občas před spaním nějaká ta hra ( žádné ultra 3D, třeba sparkle, tetris, fruit ninja..), zřídka stream videa, ještě docela dost mapy a navigaci.
Telefon bych neměnil a když jsem se rozhodoval nad koupí, jsem nakonec moc rád, že jsem si nekoupil Lumiu 820 ;).
Oldschool lover
Nokia 6.1
ex. Sony Xperia X compact, BlackBerry Z10, Nokia 808, Nokia 5630 XpressMusic...
Bigg.I
Junior

Odeslat příspěvekod MetynLubiJoint 29. 8. 2013 09:01

já n8 měl a teď mám 808. Skok je znát hlavně ve foťáku, ten je o dost lepší. Velkou chybou u 808 je slabší video i fotoeditor. Ten mi prijde odfláknutý obzvlášť. Pak taky chybějící šipky, pokud vkládá člověk text někam na server, nedočká se jich. Pouze při psaní sms jsou při sáhnutí do textu k dispozici. Pak taky je 808 mírně svižnější. Díky většímu displeji se lépe píše. Lépe se na 808 prohlíží net či třeba youtube. Vše je na 808 zkrátka svižnější oproti 808 a to už nemluvím o třech tlačítkách pod displejem, oproti n8 kdy to sem tam nešlo zvednout zde člověk zmáčkne a zvedne příchozí hovor VŽDY. Neboj se a rozšiř řady nás 808 kářů :-)
MetynLubiJoint
Junior

Odeslat příspěvekod ryo2 29. 8. 2013 09:42

radek-pol : Pokuď si byl s n8 spokojen,je 808čka jasnou volbou.Instalovat lze vše co na n8 (tedy asi vše,zatím jsem nenarazil na problém) a systém je opravdu rychlejší,jediné co bych vytknul,tak jako pokaždé,je web,to je asi nejslabší část telefonu a zřetelná brzda v porovnání s jinými systémy.Ale použitelný je,to zas jako jo a určitě lepší než na n8. Vynechám-li vzhled,trochu větší rychlost a lepší foťák u 808čky,dostane se ti do ruk téměř to samé co si měl (n8).
Samsung Innov,Nokia N8 Dark Grey,nokia pureview 808 (CFW+camera mod by ryo2),Umi c1 cross 6,44 inch
ryo2
Junior

Odeslat příspěvekod MetynLubiJoint 2. 9. 2013 12:36

Zdravím majitele a hlavně ty, co se jim podařilo 808 pustit k zemi a udělat si na sklu nějaké to "zlepšení" v podobě prasklin, konkrétně dvou, vedle zeleného telefonku a pod nápisem Nokia. Naštěstí mimo dotykovou plochu a fakčí stejně jako před pádem. Asi se to tu řešilo, ale nenašel jsem to. Ptám se tedy, na kolik mě přijde dotyková plocha? Podle youtube není výměna taká věda, nebo to jen tak vypadá? :hm

EDIT: Bez fotky by to asi nebylo ono :-|
Přílohy
prasklo to.jpg
křup
Naposledy upravil Fíla dne 5. 9. 2013 05:44, celkově upraveno 1
Důvod: příspěvky sloučeny - používej tlačítko UPRAVIT
MetynLubiJoint
Junior

Odeslat příspěvekod Kolousek1982 5. 9. 2013 20:41

Chtěl jsem se zeptat zda nemáte někdo návod jak nastavit gmail? Když dám nastavení emailu tak mi telefon nabídne pouze exchange a i když nastavuji podle návodu : http://www.mynokia.cz/symbian/mail-for-exchange/ tak mám sice gmail ale nic v něm i když dám aktualizovat. Díky za rady
Kolousek1982
Junior

Odeslat příspěvekod Naecken 6. 9. 2013 03:17

Google přestal podporovat nejrozšířenější mailový protokol - MS Exchange.
Naecken
S40 Maniak

Odeslat příspěvekod Kolousek1982 6. 9. 2013 16:37

Hm a nějaká rada jak gmail do telefonu dostat?Díky
Kolousek1982
Junior

Odeslat příspěvekod Naecken 6. 9. 2013 18:49

Přes web nebo zkus nepoužívat exchange a mít jen jednoduchou schránku. Gmail nemám, nezkoušel jsem a nechybí mi.
Jolla is a movement.

Superfórum pro Symbian (v1.4.5) :arrow: :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?p=9455180#p9455180
Naecken
S40 Maniak

Odeslat příspěvekod Pear2 6. 9. 2013 18:54

Ja síce stále mám vo výbere, pri vytváraní novej schránky, gmail, ale ak ho tam nemáš, tak si ho nastav klasicky cez Iné (server pop3, alebo imap. Musíš ich odblokovať aj v nastaveniach gmailu na webe).
Nikdy nediskutuj s hlupákom. Najprv Ťa stiahne na jeho úroveň... a potom Ťa porazí svojimi skúsenosťami
Pear2
Junior

Odeslat příspěvekod Naecken 9. 9. 2013 14:05

Máte někdo odzkoušený hack na Belle FP2?
Jolla is a movement.

Superfórum pro Symbian (v1.4.5) :arrow: :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?p=9455180#p9455180
Naecken
S40 Maniak

Odeslat příspěvekod anonymni 9. 9. 2013 14:16

jj funguje
Nokia Belle FP2 Hack Final (safety manager) - RomPatcherPlus_3.1_FP2 - Install Server RP+ v1.7.....a je to :-)
anonymni

Odeslat příspěvekod Bigg.I 11. 9. 2013 06:40

též mám úspěšně hacknuto stejně jako mposvar ;-)
Oldschool lover
Nokia 6.1
ex. Sony Xperia X compact, BlackBerry Z10, Nokia 808, Nokia 5630 XpressMusic...
Bigg.I
Junior

Odeslat příspěvekod PalmTungsten 13. 9. 2013 10:45

Čau, uvažuju o pořízení 808 PureView a měl bych pár dotazů. Nyní mám Nokii 700, takže Belle FP2 pro mne není nic nového. Ale na webu Nokie je ve specifikacích, že narozdíl od 700 má 808 vestavěný webový prohlížeč na WebKitu (tím pádem možná trošku rychlejší), je to pravda?

700:
Kód: Vybrat vše
Možnosti internetového prohlížeče
Prohlížeč OSS 
Funkce prohlížeče
XHTML přes TCP/IP
XML
HTML5
CSS
Javascript 1.8
WAP 2.0
HTML přes TCP/IP

808:
Kód: Vybrat vše
Možnosti internetového prohlížeče
Prohlížeč WebKit2 s otevřeným zdrojovým kódem 

Další můj dotaz je k ppi displeje. 700 má nějakých 220ppi zatímco 808 kolem 190ppi. Dá se s tím ještě nějak dobře číst, aby se oči moc nefixovaly na rastr displeje? Po 808 se poohlížím zejména kvůli foto/video možnostem, WP nechci kvůli nedostatku kvalitních aplikací a uzavřenosti systému, Apple taky kvůli přílišné uzavřenosti systému a Android kvůli možnému sledování ze strany NSA. Nejvíce na telefonu využívám browsování (hlavně záložkové widgety na plochách jsou v Belle super), LinkedIn (Symbian klient je), poslouchání muziky (jaký má 808 zvukový výstup?), Skype a hlavně navigace a e-mail, tzn. že mi na Symbianu nic neschází. Nevíte, jestli je ještě v nějakých prodejnách 808 k vyzkoušení?
Nikon / Leica.
PalmTungsten
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka