Nokia Lumia 920

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod topa77 25. 3. 2013 09:53

Zdravím, potřebuji radu... koupil jsem si přes eshop datartu 920ku a seká se :( Udělal jsem obnovu továrního nastavení, z hotmailu stáhl pouze kontakty, nastavil ručně emailový účet na seznamu, nainstaloval nokiáckou navigaci, do ní mapy ČR a nic víc, přesto ji najdu skoro každé ráno zaseklou ( černý displej ) a je nutný soft reset.... co s tím? systém je 8.0.10211.204, operátor je tmobile.. Dík.
topa77
Junior

Odeslat příspěvekod dejvidek 25. 3. 2013 21:40

No ono koupit si v Datartu Lumii 920 za 16499,- už je první pecka, když se dá sehnat o 4000Kč levněji.... Obecně řečeno, pokud nepomáhá "softwarové" řešení, tak vyzkoušet jinou SIMku, přehrát software přes Nokia Care Suite a pokud ani to ne, tak reklamaci.
dejv
dejvidek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Kycltov 27. 3. 2013 00:17

Anebo bezduvodne odstup od smlouvy, vrat zbozi do 14ti dnu, rekni treba ze se ti sesly dve, aby se nereklo a je to :) Jde o to aby nebyla poskrabana, sly zakladni funkce, vypadala proste jako nova - nijak vic ji nikdo testovat nebude, urcite neprijdou na nejake sekani, a vrati ti penize. Jinde si ji koupis levneji, a budes na tom lip, je to bezna praxe. Samozrejme ti to nikde nereknou takhle doslova. Osobne bych se ji zkratka zbavil.
Kycltov
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod topa77 27. 3. 2013 06:38

Tak mobil reklamován, do druhého dne vyměněno za nový kus, tak doufám, že jsem si smůlu už vybral :)
topa77
Junior

Odeslat příspěvekod RomanSvach 27. 3. 2013 23:58

Zdravím,

mám takový problémek. Když z úvodní obrazovky přejdu do seznamu aplikací tak donedávna byly aplikace hezky pěkně pod sebou. Teď se mě mezi ně natlačili vždy počáteční písmenka. a...z, přijde mě to zcela zbytečné. dělalo to když sem tam nainstaloval větší množství aplikací, začalo mě to vadit tak že jsem aplikace odinstaloval. no a teď tam mám jen pár aplikací a stejně tam ty dlaždice s počátečními písmeny jsou. Jde se jich zbavit??

předem děkuji
RomanSvach
Junior

Odeslat příspěvekod energy795 28. 3. 2013 01:21

Teď už nijak, musel bys udělat hard reset. Navíc by se po instalaci více aplikací objevily znovu.
Písmena tam nejsou samoučelně, stačí, když na kterékoliv klikneš a získáš rychlý přístup ke všem aplikacím. ;-)
energy795
Junior

Odeslat příspěvekod mimonaut 28. 3. 2013 02:26

po instalaci určitého počtu aplikací se prostě objeví počáteční písmena pro rychlejší přeskakování.. Stiskneš písmeno, objeví se celá abeceda a ty můžeš přeskočit rovnou třeba na aplikaci "WPcentral", která je až na konci dlooooooouuuuuheho seznamu. To je přeci fajn, ne? (řečnická otázka). Samozřejmě je to fajn a nesmírně praktické, a ano, je to i každému divné, když se s tím setká. A každý by to nejraději nejdřív vypnul a pak za to děkuje. Včetně mne a asi úplně každého uživatele.
Takže neboj a dej tomu čas. Je to fakt užitečná fce.
Nic víc ti (kromě Hard resetu a neinstalování 30 aplikací, tweaku na neoficiální ROMce nebo vrácení telefonu) nezbývá.. :)
mimonaut

Odeslat příspěvekod RomanSvach 28. 3. 2013 07:00

dík za odpovědi
no nějak sem doufal že to půjde dát pryč, přece jenom tam mám vlevo nahoře ještě vyhledávání. Je to můj první smartphone, teď se tu cihlu snažím začlenit do běžného života, systém mě přijde úplně v poho(co proti němu sakra někteří pořád mají?), hardware taky. Design je prostě krásný(proto na něj padla volba).
RomanSvach
Junior

Odeslat příspěvekod Pillowrecker 28. 3. 2013 11:21

Jě nějaké info o dostupnosti nového FW se správcem paměti a vylepšení fotoaparátu? Mám FW Proximus-BE, Portico.
Lenovo Y700-15ISK | Samsung Galaxy Note 8 | Sony PS4 | New Nintendo 3DS XL | Sony RX100
Pillowrecker
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bartahk 30. 3. 2013 10:51

Přemýšlím o přemístění do klubu vlastníků WP 8 (zatím váhám mezi N 820 a N 920). Podstatnou věcí je, že stále netuším, jak synchronizovat co nejlépe MS Outlook 2007 s founem. Doposud jsem si synchronizace v podstatě nemusel všímat - N Suite to pomocí BT zvládnul beze mne a automaticky. Poradíte "staré lamě", jak to funguje nejlépe a "automaticky" na Lumiích? Jde mi samozřejmě o kontakty, kalendář, poznámky a maily (mám asi 4 mailovky).
Franta, aktuálně N8, předtím téměř výhradně Nokie, nyní je v hledáčku iphone 5
bartahk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pillowrecker 30. 3. 2013 11:28

Do Outlooku doinstalovat Windows Live Connector, ten přihlásit s používaným Microsoft účtem a Outlook se bude synchronizovat s kalendářem na Live a tudíž i s libovolným Windows Phone. Sám to takhle mám (Outlook 2010) a jede to jako po másle.
Lenovo Y700-15ISK | Samsung Galaxy Note 8 | Sony PS4 | New Nintendo 3DS XL | Sony RX100
Pillowrecker
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bartahk 30. 3. 2013 13:27

Děkuju za bleskurychlou odpověď - píšeš o kalendáři, stejným způsobem se synchronizují i kontakty, maily a poznámky? Vím, že se ptám asi hloupě, ale jsem fakt "deformovaný" dlouhodobým užíváním Nokia Suite.
Franta, aktuálně N8, předtím téměř výhradně Nokie, nyní je v hledáčku iphone 5
bartahk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bassmann 30. 3. 2013 18:01

Pokud jsem to pochopil dobře, Nokia už neumí synchronizaci s Outlookem přes bluetooth nebo USB kabel. Tak jak to uměla např. u E52 nebo N8, tj. symbianových modelů.
Mohl by mi to prosím někdo potvrdit? Díky.
Bassmann
Junior

Odeslat příspěvekod Pillowrecker 30. 3. 2013 19:33

bartahk: Kontakty ano, e-mail také (případně si ho nastavíš ručně v telefonu), poznámky nevím, nepoužívám, resp. ano, ale OneNote (Office 2010).

Bassmann: Ano, je to tak.
Pillowrecker
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tascert 30. 3. 2013 21:20

Pokud tedy chci synchronizovat kalendář v telefonu s kalendářem v outlooku a naopak (hodně to využívám) tak jak?
tascert
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka