Nokia Lumia 820 - obecná diskuze

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod jaydoo 11. 4. 2013 21:58

uc browser a vypnute obrazky.....to nie je velka zábava :)
Ale každy ako mu to vyhovuje.
Nexus 4 > SGN > Iphone 4 > N8 > Lumia800 > N97mini > C7 > C5 > E51 > HTC Diamond > N95> N80 > N70 > 6630 > 6600 > 7650 > 8210 > 6150 > 6110 > 5110....
jaydoo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod edge1 11. 4. 2013 22:00

.soul píše:Někomu 150mb stačí, protože je většinou v dosahu wi-fi sítě. To, že ti to bez povolení vycucá fup při vypojení od wi-fi, neni chyba uživatele, ale WP...

edge1: Nebylo to náhodou u o2, kde 150mb neni týdenní limit, ale měsíční, přičemž ti to na každý týden dá fup 150/4 MB ?

Nene mám nějakých 37Mb týdně.
Na symbianu jsem používal Operu plus twitter, někdy mapy email a jiný prkotiny, co nic moc nepostahujou a 150 Mb bylo pro mně uplně v pohodě dostačující. Na WP se omylem stáhne aplikace před opa a FUP je fuč :D
Ale 4×150Mb by mi určitě stačilo i na Lumii 820, ale bohužel... Vyšší než 150Mb nabízijou 1Ghz a to se mi na předplacenku nechce kupovat a tarif 550Kč když ho stejně nevyužiju taky ne.
Siemens A50,Nokia 6230i,N79,N8,Lumia800,Lumia820, Lumia 930
edge1
Junior

Odeslat příspěvekod .soul 11. 4. 2013 22:45

Však, psal jsem 150/4 = 37Mb ;-)
.soul
Junior

Odeslat příspěvekod Jabarkas 11. 4. 2013 23:00

jaydoo píše:uc browser a vypnute obrazky.....to nie je velka zábava :)
Ale každy ako mu to vyhovuje.

Jde to. Navíc je to jen na pár minut denně. Jinak jsem na wifi. ;)
Jabarkas
Junior

Odeslat příspěvekod Beavers 12. 4. 2013 07:56

edge1 píše:Vyšší než 150Mb nabízijou 1Ghz...

150 Mb a 1Ghz? Opravdu?
OT: S prominutím, jen trochu osvěty, pánové: Jednotkami jsou Mega (Giga) Byte - MB (GB), čti: megabajt, gigabajt, nikoli Mega bite - Mb - megabit, čti megabit a už vůbec ne hz (ani Hz)
Beavers
Junior

Odeslat příspěvekod Manek49 12. 4. 2013 09:20

@dejvidek kde se dá sehnat 4 GB za 268 korun?
Z Trutnova od 1582 :-)
Manek49
Junior

Odeslat příspěvekod Honza346 12. 4. 2013 13:12

tak mně taky dorazila Lumia 820 z Max shopu, mám problém s propojením telefonu s PC (Windows XP/SP2) pomocí USB kabelu, počítač po připojení se snaží nainstalovat nový hardwer, ale nepodaří se mu to.Ovladače nemám, abych instalaci provedl ručně, tak nevím co s tím.Chtěl jsem si stáhnout mapy Nokia. Může mi někdo poradit, kde najít ovladač nebo jaký je správný postup ?
Honza346
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Beavers 12. 4. 2013 13:52

Hardware nenainstaluješ, kdyby ses rozkrájel. Hardware je samotný telefon, lidově železo. Ty máš asi na mysli Firmware. Nevím, o jakých ovladačích mluvíš. V telefonu nějaký FW čili operační systém je nainstalován, s ním můžeš normálně fungovat. Nokia mapy i ostatní aplikace najdeš ve WindowsPhone Store, který bys měl nalézt v seznamu aplikací v telefonu.
Projdi si toto fórum, je určeno právě L820.
Beavers
Junior

Odeslat příspěvekod majeje 12. 4. 2013 13:59

Mam taký pocit, že Honza346 hovorí o driveroch, ktoré sa inštalujú pri pripojení nového zariadenia cez usb port. Klasika, ked pripojíš napr. nový usb disk tak win v spodnom pravom rohu vykonáva proces inštalácie ovládačov pre to zariadenie. V tomto prípade by som to hádal na nekompatibilitu xp/sp2 a WinPhone8. Možno skúsiť nahodiť aspoň sp3.
majeje
Junior

Odeslat příspěvekod Honza346 12. 4. 2013 14:05

Když spojím telefon s PC objeví se tabulka Microsoft, že počítač nalezl nový hardwer a snaží se pro něj nainstalovat ovladač. Poté mně oznámí, že nenalezl ovladač a že harwer (telefon) nebude pracovat správně.Nevím co s tím dál , jestli to mám ignorovat.... Obvyklý postup býval stáhnout si ovladač pro to konkrétní zařízení a ručně jej nainstalovat do PC. Proto jsem se ptal, jestli je nějaký ovladač pro propojení PC s telefonem potřeba.
Honza346
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tom420 12. 4. 2013 14:11

mal som 150MB od Vodafonu este na minulom Androide a castokrat som nevyuzil ani 20MB. Doma mam 40mbit, v praci po celej firme a okoli taky tak. A v inych miestach mam malokedy potrebu byt online a ked aj nahodou ano, tak v 90% to riesi free wifi:)
tom420
Junior

Odeslat příspěvekod Beavers 12. 4. 2013 14:12

majeje: To by tak mohlo být. Ani WP7.5 (7.8) nelze připojit na XP SP2. Nelze tam ani nainstalovat Zune. Podmínkou je ServicePack3. Jinak jsem to nemyslel zle, ale doporučuji každému, kdo přechází na WP, což je poměrně nový systém, aby si o tom nejprve něco přečetl. Ono to v TV reklamě vypadá lákavě, ale nikdo už neřekne, na co si dát pozor. Android dokázal zblbnout celou generaci natolik, že si nikdo nedokáže představit jiný systém, který je stavěn na stabilitě, rychlosti a spolehlivosti.
honza346: Zkus to ignorovat, nemělo by se nic stát. Tak jako tak by měl telefon fungovat sám o sobě normálně, k PC jej připojovat zatím nemusíš. I tak ale bude platit to, co je napsáno výše i před tímto příspěvkem.
Beavers
Junior

Odeslat příspěvekod Manek49 12. 4. 2013 14:24

Honza346 píše:Když spojím telefon s PC objeví se tabulka Microsoft, že počítač nalezl nový hardwer a snaží se pro něj nainstalovat ovladač. Poté mně oznámí, že nenalezl ovladač a že harwer (telefon) nebude pracovat správně.Nevím co s tím dál , jestli to mám ignorovat.... Obvyklý postup býval stáhnout si ovladač pro to konkrétní zařízení a ručně jej nainstalovat do PC. Proto jsem se ptal, jestli je nějaký ovladač pro propojení PC s telefonem potřeba.

Tady máš návod, stačilo použít google http://www.ekoob.com/fix-windows-xp-vista-driver-for-windows-phone-8-12227/
Mapy stejně musíš stáhnou přes wifi v Nastavení > doprava na kartu "Aplikace" > Mapy.
Z Trutnova od 1582 :-)
Manek49
Junior

Odeslat příspěvekod Honza346 12. 4. 2013 14:25

Mezitím jsem nainstaloval do PC SP3, opakovalo se totéž, ale napadlo mně podívat se do složky Tento počítač a ikona telefonu tam byla jako další disk, reagovala, takže asi je opravdu třeba ten pokus o instalaci od MS ignorovat.Ale nerozumín tomu co jsi teď napsal- přece telefon pro stažení map a následné přenesení do telefonu musím mít propojený s PC - nebo se to stahuje jinak, než do PC a následně do telefonu? Omlouvám se za ty dotazy , ale jsem úplný začátečník
Honza346
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Beavers 12. 4. 2013 14:33

Pokud jsi na Wi-Fi, stahuješ přímo do telefonu.
Jinak, na instalaci ovladačů se raději podívej do toho návodu, co ti poskytl Manek.
Naposledy upravil Beavers dne 12. 4. 2013 14:41, celkově upraveno 1
Beavers
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka