Nokia Lumia 820 - obecná diskuze

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod grapherX 12. 4. 2013 21:03

edge1: Včera jsem psal do max-shopu kvůli tomu. A odepsali, že zrovna teď mají na prodej pouze Orange verze. :)
Corsa C 1.4 66kW & F3C 1.2TSI 81kw 7°DSG -> Scala fl 1.5TSI 110kW 7°DSG & Hyundai i30 1.6CRDi 85kw 7°DCT
grapherX
Junior

Odeslat příspěvekod Abracas 12. 4. 2013 22:24

TO: Honza346
To, co jsi popsal, je kompletní klientský zařízení, které je nejspíš připojené na APčko na protějším baráku. Telefon se však na něj připojit nedokáže, provider tě do svý sítě takhle nepustí (to by poskytoval internet všem zdarma). Z toho Wispstationu nejspíš povede patch kabel, který může vést přímo k tobě do PC a nebo do routeru a z něj pak do PC. V první řadě tedy vystopuj, kam vede síťovej kabel od tvýho PC - pokud zmizí někde za oknem nebo na střeše, jsi připojenej přímo na Wispstation a je potřeba si koupit router. Pokud ten kabel z pc však vede k nějaké krabici, která má v ideálním případě anténu, tak už doma router máš, jen o tom nevíš..:-). S největší pravděpodobností však budeš připojenej napřímo, pak máš nejjednodušší řešení si koupit nějaký router - klidně postačí třeba TP-link 740N a poprosit nějakého zkušenějšího kamaráda, aby ti to nastavil. Ono je to celkem jednoduché, ale člověk, který to v životě nedělal, se může celkem natrápit... ;-). Nebo vyhrab papíry od poskytovatele, kde máš uvedenou IP adresu, server DNS, bránu atd a zajdi do nějakého pc obchodu, určitě ti to nastaví i přímo na prodejně a vysvětlí, jak to zapojit...
Abracas
Junior

Odeslat příspěvekod Honza346 13. 4. 2013 08:52

To Abracas:
propojený je to takhle: Na balkoně je parabolická antena nasměrovaná na tzv.Hot spot, který je nedaleko na jiném domě.Od paraboly na balkoně vede kabel do krabičky, která je uvnitř, nemá žádné označení výrobce, vypadá jako rozvodná krabice, která je zatavená aby nešla otevřít.Uvnitř je nějaká elektronika.Z této krabice vede domovní rozvodný kabel do jakési menší krabičky,která je umístěna v blízkosti PC, na které svítí několik diod a má napájení přes adaptér ze sítě.Z této krabičky vede kabel do PC.
To Manek 49 a ostatní:
Ten návod je super, ale nejde to podle něj udělat,nakonec jsem vygooglil, že MS vůbec žádný ovladač pro naistalování propojení telefonu s PC přes USB nevydal, existuje pouze ovladač použitelný pro W7 a W8 (a možná Vistu). Ale na druhou stranu, přesto že telefon je po propojení s PC přes USB ve správci zařízení označený jako nerozpoznaný hardwer s otazníkem, spojení mezi PC a telefonem funguje, alespoň co se týká kopírování fotek z telefonu do PC a obráceně, hudby a videa.Takže nevím ,zda to dál nějak řešit nebo to ignorovat- to jsem už jedinej s WXpéčkama , nebo to ostatním funguje ?
Honza346
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Beavers 13. 4. 2013 09:05

V každém případě určitě vís, kdo ti tam ty krabičky instaloval a nejlepší by bylo, kdybys jej kontaktoval a zeptal se, jestli je to vhodné použít jako router, anebo jestli stačí koupit nějaký zvlášť. Routery se vyznačují tím, že mají větčinou viditelnou anténku (není to ale pravidlo). Na routeru blikají diody, ale taktéž blikají na pouhém modemu. Oboje zařízení jsou napájena síťovým adaptérem. Podívej se na tu blikající krabičku, jestli nemá nějakou (nějaké) přípojku (y) pro LAN kabely - to je ten, co ti vede do PC. Pokud jich tam je více, mohl by to být router. U modemu je zpravidla pouze zásuvka (většinou kovová, šroubovací) pro kabel od rozvodu a jedna LAN přípojka pro spojení s PC.
Pokud jde o spojení telefonu s PC, které ti i přes upozornění funguje pro tvé potřeby, ignoruj to.
Beavers
Junior

Odeslat příspěvekod Honza346 13. 4. 2013 09:34

To Beavers:Hm,tak to bude asi modem, je to tak, jak jsi napsal.K té zatavené krabici vede kabel od paraboly zakončený takovou šroubovací zlatou koncovkou. A z krabice ven vede slabý rozvodný kabel do té krabičky z diodami, zakončený telefonní koncovkou a na té krabičce je napsáno TP link- 8 port Fast ethernet switch.Podle mně je to jen přepínač připojení k internetu mezi PC v 1.patře a v přízemí.
Jasně, asi nejlepší bude jít se zeptat poskytovatele, jen ještě dotaz - koupit si router a připojit se přes něj k Wifi je legální? Ne že by mně otázka legality v životě moc trápila, ale abych věděl do čeho jdu.A potom mně napadá, zda bych v tom případě nemohl zrušit všechny ty krabičky a jet na ten router i v PC ?
Honza346
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mmmm. 13. 4. 2013 09:36

Chlapci,to je debata o 820,co se přesunout třeba do soukromých zprav?...
Trapák roku - rádoby moderátor a závodník tslany:)
mmmm.
Junior

Odeslat příspěvekod Honza346 13. 4. 2013 09:52

Máš pravdu, omlouvám se, stal se z toho trochu off topic.
Honza346
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Beavers 13. 4. 2013 10:27

OT: Honza346: máš ve zprávách PM
Beavers
Junior

Odeslat příspěvekod jindra.r 13. 4. 2013 13:02

Jak dostanu do telefonu trasu naplánovanou na www.here.com, synchronizujou se jenom body. Ovi maps byly sympatičtější. A ty kolekce nechápu už vůbec.
jindra.r
Junior

Odeslat příspěvekod jaklik 13. 4. 2013 13:43

Zkoušel jsem to taky a prostě to nejde, ani po dvou aktualizacích. Psal jsem na Nokia.com. Snad to časem půjde.

jindra.r píše:Jak dostanu do telefonu trasu naplánovanou na http://www.here.com, synchronizujou se jenom body. Ovi maps byly sympatičtější. A ty kolekce nechápu už vůbec.
jaklik
Junior

Odeslat příspěvekod edge1 13. 4. 2013 16:55

Nechtěl jsem vás s tím nějak zatěžovat a aplikaci jsem si chtěl najít sám. Bohužel nepamatuji si název a ani po 2 dnech prolízání Storu jsem ji nenašel.
Na Lumii 800 jsem měl aplikaci, která sledovala stažená a odeslaná data na wifi a přes data operátora. Má někdo nějaký tip jaká aplikace je na to nejvhodnější? Myslím, že dokázala aji hlídat FUP, ale nevim jeslti si to nepletu s aplikací co mám na symbianu.
Stáhl jsem si FUP monitor, ale ten mi nefunguje. Ale chtěl bych nějakého kompletního správce dat.
Díky moc
Siemens A50,Nokia 6230i,N79,N8,Lumia800,Lumia820, Lumia 930
edge1
Junior

Odeslat příspěvekod mimonaut 13. 4. 2013 17:20

Bohužel, asi nic takového neexistuje.
mimonaut

Odeslat příspěvekod Beavers 13. 4. 2013 18:10

edge1 píše:Na Lumii 800 jsem měl aplikaci, která sledovala stažená a odeslaná data na wifi a přes data operátora.

Myslím, že na Lumii 800 jsi takovou aplikaci nemohl mít. Jsou jen dvě: FUP Monitor a Čítače pro Nokie. Žádná neumí to, co ty požaduješ.
Beavers
Junior

Odeslat příspěvekod mmmm. 13. 4. 2013 20:47

FUP monitor by s Vodafonem funguje excelentne - nikdy v zivotě jsem neměl více přehled o datech:-)
Jinak - kvůli určitým rozpakům ze WP8 a z Lumie 820 jsem se rozhodl pro Nokii 808. Po velice intenzivním dni hraní si telefonem jej dávám pryč a pokorně se vracím k 820.
Systém dlaždic, jeho přehlednost, rychlost a jakýsi cool efekt byly při porovnání se Symbianem tak do očí bijící, že se to prostě nedalo...a také jsem si velice rychle uvědomil, jak navykový je prohlížeč internetu na Windows Phone 8.
A poslední připomínka - v jednom ze starších příspěvků jsem psal, že fotoaparít v mobilu není nic moc. Musím trošku korigovat - je normální, slušný, dobře použitelný. Jen jsem nebyl přopravený na přepálené barvy amoled displeje, který jsem ještě na mobilu neměl. Všechny barvy utíkají do modro zelena, bílá v podstatě neexistuje. Při prohlížení fotek na pc jsem zjistil, že je to v normě. Máte také tak nevěrné barvy displeje? Mě to, zejména při porovnání s IPS displejem Iphonu celkem rve oči z ksichtu...:-))
Trapák roku - rádoby moderátor a závodník tslany:)
mmmm.
Junior

Odeslat příspěvekod jaydoo 13. 4. 2013 22:03

Honza346 píše:tak mně taky dorazila Lumia 820 z Max shopu, mám problém s propojením telefonu s PC (Windows XP/SP2) pomocí USB kabelu, počítač po připojení se snaží nainstalovat nový hardwer, ale nepodaří se mu to.Ovladače nemám, abych instalaci provedl ručně, tak nevím co s tím.Chtěl jsem si stáhnout mapy Nokia. Může mi někdo poradit, kde najít ovladač nebo jaký je správný postup ?

V prvom rade, už min. 5 rokov si mal mať SP3 !!
Takmer všetky drivery a programy potrebuju SP3. SAmozrejme okrem programov, ktore nie vznikli pred SP3 a neaktualizoval si ich :)
A to nevravím o IE7 a napr. o Google Chrome.
Nexus 4 > SGN > Iphone 4 > N8 > Lumia800 > N97mini > C7 > C5 > E51 > HTC Diamond > N95> N80 > N70 > 6630 > 6600 > 7650 > 8210 > 6150 > 6110 > 5110....
jaydoo
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka