Nokia Lumia 820 - obecná diskuze

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod dejvidek 25. 6. 2013 16:09

2takeshii: Fólií to nezachráníš, rozbil sem sklo po týdnu co sem 820 měl. Jedině pouzdro, já ho ale nepoužívám.
dejv
dejvidek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod luky_12 25. 6. 2013 16:20

Ahoj, nabízím nový krátce použitý kryt cc-3041 pro bezdrátové nabíjení pro Lumii 820 - světle modrý (CYAN). Nechám ho za 400 Kč. Jdu do jiné barvy...
luky_12
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Naecken 25. 6. 2013 16:23

Fólie dokáže akorát následky zmírnit. Holt člověk nesmí mít děravé ruce a s trochou štěstí se nic nerozbije ;)
Jolla is a movement.

Superfórum pro Symbian (v1.4.5) :arrow: :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?p=9455180#p9455180
Naecken
S40 Maniak

Odeslat příspěvekod Tade2 25. 6. 2013 16:44

Jeden screenschield na displej tu doma mám. Ale budu ho na mobil dávat až tak za týden, kdy mně skončí 14 lhůta pro možnost vrácení zboží ... prostě kdyby s lumií něco bylo, abych jí zpět neposílal s úplně novou fólií za 330,-. Potom můžu napsat, jak jsem s ní spokojen a jak probíhala aplikace ... z ní mám největší strach hlavně kvůli možnému zanesení nečistot během aplikace fólie. Jinak je na netu spousta informací, recenzí a poznatků od lidí, kteří už sreenschield mají. Nejvíc jsem jich našel pod recenzí smartmanie v komentářích ... tam na dotazy velmi dobře odpovídali přímo výrobci fólie. Mimochodem výrobcem je česká firma :-)
Lumia 820 => Lumia 950 => Galaxy S9 => Galaxy S23 8/256
ROG Zephyrus G14 (2020), Ryzen 7 4800HS, GTX 1660 Ti Max-Q 6GB, 16/1024 GB
Tade2
Junior

Odeslat příspěvekod Magistr Kelly 26. 6. 2013 00:54

Neonym píše:Chápu to dobře, že když si 820tku koupím jakkoliv šedivou, tak se zárukou nebude problém?

A stojí to za to vůbec uvažovat nad "šedivkou" když aktuální cenový rozdíl mezi nejlevnější šedivkou a nejlevnějším mobilem pro CZ trh je jen nějaké dvě, tři stovky?
http://mobilni-telefony.heureka.cz/nokia-lumia-820/
Magistr Kelly
Junior

Odeslat příspěvekod Loric 26. 6. 2013 01:21

Teď už asi ne, ale dřív to nebyl rozdíl stovek, ale tisíců...
Loric
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod edge1 26. 6. 2013 11:17

Neonym píše:Abych pravdu řekl, tak jsem čím dál víc skeptický:-( Z věcí na které jsem přišel mi docela dost vadí právě ty průjezdné body, nezarovnávání textu po přiblížení stránky, nemožnost zamknout orientaci displeje a velká šířka telefonu v poměru k velikosti displeje. Rád bych vyzkoušel něco nového, ale přes tohle se asi nepřenesu:-(

Průjezdné body zamrzí ale zkoušel jsem si najít cestu na dovolenou a s různým přepínáním, zakázat dálnice a podobně, jsem našel přesně cestu kterou preferuji. Například na seznamu ikdyž jsem dával nejkratší nebo nejrychlejší cestu vždy mě to táhlo jinudy a musel jsem využít průjezdný bod.
Zalamování textu většinou nepotřebuji. Přiblížím si text tak abych nemusel posouvat a vzhledem k dostatečnýmu rozlišení a velikosti displeje pohodlně přečtu. Uzamikat orientaci dospleje je u WP zbytečnost, protože většina věcí funguje pouze "na výšku" pouze hry a nějaké aplikace lze i našířku popřípadě u těch her pouze našířku. Pokud myslíš například prohlížeč, nemám moc problém žeby se mi omylem přetáčel displej.
Velkou šířku displeje k poměru velikosti displeje jsem nějak nepochopil. Moc tlustý rámeček, tloušťka telefonu? Musím říct, že Lumia 820 mi nedělala problém hned první den abych s na ni zvykl a telefon mi nevyklouzával z ruky. Padne hezky do ruky plus s krytem pro bezdrát jsou i malinko vypouklá záda a to se mi jeví taky docela příjemné pro držení. Jen se mi točí na stole...
Siemens A50,Nokia 6230i,N79,N8,Lumia800,Lumia820, Lumia 930
edge1
Junior

Odeslat příspěvekod Tade2 26. 6. 2013 12:11

Chtěl bych se zeptat, zda někdo neví, jestli se bude v příštích aktualizacích (např. Amber) řešit měnící se stav baterie např. po vypnutí telefonu. Stalo se mi 2x, že jsem vypnul nebo restartoval telefon a po přihlášení do systému se stav zvedl. Dnes ze zhruba 75% (možná méně) po restartu stoupl stav na 90%. V prvním případě to bylo ze stavu pod 20% na cca 32%.
Tade2
Junior

Odeslat příspěvekod CageJ 26. 6. 2013 12:23

edge1 píše:
Neonym píše:Abych pravdu řekl, tak jsem čím dál víc skeptický:-( Z věcí na které jsem přišel mi docela dost vadí právě ty průjezdné body, nezarovnávání textu po přiblížení stránky, nemožnost zamknout orientaci displeje a velká šířka telefonu v poměru k velikosti displeje. Rád bych vyzkoušel něco nového, ale přes tohle se asi nepřenesu:-(

Průjezdné body zamrzí ale zkoušel jsem si najít cestu na dovolenou a s různým přepínáním, zakázat dálnice a podobně, jsem našel přesně cestu kterou preferuji. Například na seznamu ikdyž jsem dával nejkratší nebo nejrychlejší cestu vždy mě to táhlo jinudy a musel jsem využít průjezdný bod.
Zalamování textu většinou nepotřebuji. Přiblížím si text tak abych nemusel posouvat a vzhledem k dostatečnýmu rozlišení a velikosti displeje pohodlně přečtu. Uzamikat orientaci dospleje je u WP zbytečnost, protože většina věcí funguje pouze "na výšku" pouze hry a nějaké aplikace lze i našířku popřípadě u těch her pouze našířku. Pokud myslíš například prohlížeč, nemám moc problém žeby se mi omylem přetáčel displej.
Velkou šířku displeje k poměru velikosti displeje jsem nějak nepochopil. Moc tlustý rámeček, tloušťka telefonu? Musím říct, že Lumia 820 mi nedělala problém hned první den abych s na ni zvykl a telefon mi nevyklouzával z ruky. Padne hezky do ruky plus s krytem pro bezdrát jsou i malinko vypouklá záda a to se mi jeví taky docela příjemné pro držení. Jen se mi točí na stole...

Odporucam UC Browser, ten dokaze zamykat obrazovku !

Tade2,

to nie je bug a stretnes sa s tym vsade aj v notebookoch... cas je iba odhadovany.. ak chces mat vydrz prepni v nastaveniach trvale setrenie baterie = nizsi takt CPU, nizsi jas...
PC: i5-3570K; 8GB RAM 1600MHz XMP 1,65V; SSD Crucial M4 64GB, 760GTX
NTB : Toshiba C850-178; i3-2310M; HD7610M, 4GB RAM
Lumia 820
CageJ
Junior

Odeslat příspěvekod Manek49 26. 6. 2013 13:17

Ale on nemluví o čase, ale o stavu v procentech :roll:
Z Trutnova od 1582 :-)
Manek49
Junior

Odeslat příspěvekod yees 26. 6. 2013 13:23

Ja myslim, ze to teda bug je. Parkrat uz se mi to taky stalo, zdalo se mi ze baterie ubyla rychleji nez mela, restartoval jsem a klidne se o 20% zase zvedla.
Tim, ze se to deje jen obcas a pro me z nejasnych duvodu, to beru jako bug.
yees
Junior

Odeslat příspěvekod Neonym 27. 6. 2013 14:27

Tak telefon jsem si nakonec nekoupil. Sepsal jsem na blog, na základě čeho jsem se tak rozhodl. http://ullmapet.blogspot.com/2013/06/pr ... lumii.html

Nechci lidi odrazovat od WP8, někomu mohou mé důvody připadat, jako blbosti.
Nokia 5510>Nokia 6230>Nokia 6233>Nokia 5310XM>Nokia 5730XM>Nokia 5110>XperiaMini ST15i>Xperia L>Xperia X Compact> Galaxy S9> Xperia 5
Neonym
Junior

Odeslat příspěvekod dejvidek 27. 6. 2013 15:09

Pěkně popsáno, co se týká otevřených aplikací tak možnost jejich uzavření bude v následující aktualizaci. Dejv
dejvidek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod jaroslavii 27. 6. 2013 18:03

Jo. Dobře, objektivně napsané. Každý na systému něco najde co mu vyhovuje a co ne. Ještě musí Nokia a Microsoft na systému zapracovat, ale jdou po dobré cestě a to je hlavní. Jen to chvíli bude trvat. Já se chystám k zakoupení ještě jednoho telefonu na podzim, až vyjde telefon od Jolly se systémem Sailfish. :-) Ale to už patří jinam.. :-)
Nokia Lumia 650
jaroslavii
Junior

Odeslat příspěvekod Tade2 27. 6. 2013 19:13

Četl jsem recenzi - pěkně sepsaná a především nezaujatě. Jen jedna věc ... zarovnávání textu v prohlížeči. Proč spousta lidí nadává na zarovnávání textu? Vždyť když mam otevřenou stránku a dvakrát poklepnu na text, který chci zarovnat, okamžitě, bez prodlevy se text zarovná přesně na stránku a to jak v režimu na výšku, tak na šírku. A funguje mně to i v mobilní verzi, i v klasické verzi prohlížeče. Tohle opravdu nechápu. Nebo je na některých webech problém? Jsem zastánce Opery a v této době na ní mám problém jen s facebookem, který se tam nehorázně seká ... už čekám na přechod na nové jádro, doufám, že to bude ok (ale to je OT) :-) Když jsem se začal zajímat o WP, zklamala mě právě absence opery, i když někde jsem četl, že opera podporu wp slíbila, někdo to zase vyvrací - uvidíme do budoucna. V tuhle chvíli bych se bez opery asi i obešel a stačil by mně na mobilu IE. Chápu, že někomu na určité věci IE ve wp8 nestačí - mně zatím ano ... to je subjektivní. Ale se zarovnáváním textu osobně problém nemam. Vyveďte mě z omylu, jestli myslíte jiné zarovnávání, než dvojité poklepání prstem na displej.
Tade2
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka